Îi priește în județul Sibiu. Condusă din faze fixe, Ripensia egalează de două ori la Mediaș. Sosită din Liga 1, Hermannstadt pierde primele puncte acasă

Obișnuită cu remizele pe teren propriu, trei în primele 4 etape ale Ligii 2, 3-3 cu Dunărea Călărași, 0-0 cu Unirea Dej și 1-1 cu brașovenii, Ripensia Timișoara a remizat în această după-amiază și în deplasare, în runda a IX-a, și nu oricum, ci prin a egala în fiecare repriză din acțiune după goluri încasate din faze fixe, tocmai împotriva lui AFC Hermannstadt, trupă de podium retrogradată din Liga 1 care câștigase toate meciurile acasă. Așadar încă un rezultat pozitiv în județul Sibiu, unde roșu-galbenii semnau unica lor victorie afară în noul campionat al diviziei secunde, 0-2 la Avrig cu nou-promovata din Șelimbăr. 

După înfrângerea acasă cu o fruntașă, Concordia Chiajna, cocoțată ieri în fotoliul de lider după succesul la limită cu 1-0 contra Unirii Dej în uvertura etapei a IX-a în Liga 2, Ripensia Timișoara a avut de dat piept astăzi de la ora 16 cu o altă formație de pe podiumul ierarhiei eșalonului secund, și aceasta o ex-prim-divizionară, AFC Hermannstadt – strict cu victorii în județul Sibiu, 2-1 cu ieșenii, 4-1 cu harghitenii și chiar 6-0 cu Dacia Unirea Brăila, însă oaspeții de pe Bega au stopat această serie triumfătoare a elevilor lui Marius Măldărășanu, egalându-i după mijlocul fiecărei reprize, la 10-15 minute după primirea golurilor: 2-2 (1-1)

Este poate cel mai notabil rezultat înregistrat de Ripensia în noua ediție a Ligii 2, înscriind și de această dată două goluri unei retrogradate din Liga 1, după ce în urmă cu două runde dispunea pe ”Electrica” de Astra cu 2-1, unic succes într-un careu de etape cu 3 înfrângeri la zero, în Ghencea, la Ploiești și la Gara Mică în fața ilfovenilor. 

Remiza cu goluri de la Mediaș a fost conturată așadar după înfrângeri la zero în deplasare, Ripensia cucerind un prețios punct la finele primei jumătăți a sezonului regular și înaintea unei pauze competiționale de două săptămâni dar poate și de bun augur, în ciuda faptului că sâmbăta trecută s-a despărțit de antrenorul principal Petruescu și în pofida absențelor din efectiv, implicit cu alternative limitate în avanposturi în lipsa unora precum Ene, Pădurariu sau Sokovic.  

Timișorenii au întâlnit pe rând invincibilele Ligii 2 și s-au ales totuși cu un punct muncit la a doua încercare, în condițiile în care sibienii, cu numeroase absențe în lot, se aliniau la Mediaș după succese la zero pe două fronturi, cu 6-0 în campionat acasă cu brăilenii dar și cu 1-0 la Slobozia, tot cu 1-0 impunându-se săptămâna trecută și în Cupa României la ACS CAO 1910 Oradea, care va să zică fără gol încasat din 14 septembrie, 1-1 la Târgu Jiu. Pe când pentru ripensiști au fost primele goluri înscrise afară în campionat din 14 august, și acelea tot în județul Sibiu, 0-2 la Avrig…

Urmează trei apariții în Timișoara, mai întâi tot cu o fruntașă din zona podiumului, CS Universitatea Cluj, apoi la concitadina Politehnica iar ulterior cu FC Buzău, după care o primă deplasare abia în prima decadă din noiembrie, în etapa a 13-a, în județul Constanța. Pentru moment, o pauză competițională binefăcătoare, precum un pansament și după despărțirea de antrenorul principal.

În absența căruia ripensiștii s-au grupat cu un mare spirit colectiv, rămași cu numai 3 înfrângeri în 9 etape. Și n-ar fi fost poate conduși după primul sfert de oră pe ”Gaz Metan” dacă nu s-ar fi ivit o nedorită greşeală de arbitraj.

Se acorda o lovitură de la colţ care nu se impunea, inexistentă, după ce Petrescu a șters încheietura barelor la colțul scurt dintr-o lovitură liberă de la 22 metri lateral stânga, acordându-se însă corner. Curios, împărțitorii dreptății au văzut strâmb, cum că portarul Rus ar fi atins balonul.

Iar cornerul a fost perfect executat de pe stânga şi Ionuț Stoica a înscris cu capul din apropiere, din careul mic, deschizând scorul… 1-0.

N-a trecut însă mult și în minutul 26 Piftor l-a deschis în adâncime pe căpitanul  Coulibaly, care a țâșnit frontal spre poartă şi de la 15 metri, perpendicular pe buturi, a şutat pe jos şi a egalat la unu. A dat semnalul că se poate…

Putea fi chiar 1-2 în minutul 42 dar şutul lui Golda de la 9 metri lateral stânga a nimerit transversala, la colțul lung, la circa 5 minute după ce primea cartonașul galben.

Însă abia începea mitanul secund și gazdele preluau din nou conducerea, după ce Ionuț Rus l-a faulat inutil în careu pe Buhăcianu, în minutul 48. Iar arbitrul a acordat lovitură de la 11 metri, transformată cu emoții de același Petrescu, cel care executa și lovitura liberă în urma căreia se acorda cornerul buclucaș… 2-1. Și acum a ochit bara, mingea deviind în plasă la colțul opus.

În schimb Coulibaly s-a ales apoi cu un cartonaș galben, ulterior și Pantea, iar ex-timișoreanul Balaure și-a continuat pistonările pe flanc pentru Hermannstadt.

Însă fără folos, căci introducerea lui Gabriel Stoi a dat aripi oaspeţilor iar în minutul 67 Valerii Macrițchii a egalat la doi din apropiere, la centrarea perfectă de pe flancul drept a aceluiași Piftor, co-autor și al primului gol egalizator… 2-2.

Spre final avea să intre la gazde un alt ex-timișorean, Sîntean, și mai apoi revenind între galben-roșii Rogac, intrat după o accidentare.

Iar Gabriel Stoi a fost aproape de 2-3 în minutul 89, cu un șut puternic de la 27 de metri, direct la vinclu, portarul Pop deturnând în corner. Iar apoi și în prelungiri (minutul 90+4), cu un șut de la 17 metri, respins miraculos de portarul sibienilor, salvându-și echipa de la înfrângere.

Programul etapelor 9-10 în Liga 2 și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Fotbal.

*

AFC Hermannstadt – Ripensia 2-2 (1-1) în etapa a 9-a din Liga 2, vineri de la ora 16 la Mediaș: Ionuț Stoica (minutul 16), Petrișor Petrescu (51 – penalty) – Stephane Coulibaly (26), Valerii Macrițchii (67)

AFC Hermannstadt: Pop – Pantea (minutul 72, Tomșa), Bejan, Stoica, Issah – Alhassan, M Sota, Petrescu (min. 67, Năstăsie) – Balaure (min. 72, Buzan), Buhăcianu (min. 80, Sîntean), Oroian (min. 80, Șulea).

Rezerve: Muțiu – Lascu, Elbers, Bucuroiu.

Antrenor: Marius Măldărășanu.

Ripensia: Rus – Sturzu, Țieranu, Lalic (min. 89, Rogac), Andrei Macrițchii – Vidrăsan, Coulibaly – cpt., Valeriii Macrițchii (min. 65, Stoi) – Morariu (min. 78, Mitrov), Golda (min.78, Ion), Piftor.

Rezerve: Mosoarcă – Fridrich, Ernest, R. Stoica, Gladun.

Antrenor interimar, secundul Călin Mada.

Arbitri: Dumitrache (Bucureşti) – Bălan (Dej) și Tănase (Piteşti). Rezervă: Chioran (Cluj). Observatori: Monea (Aiud) și Stănescu (Craiova).

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: