ILEGALITĂȚILE dovedite continuă… Tot cu documente, nu cu vorbe! Partea a II-a. Observel despre AJF Timiș: ”Cu lupa pe ei…” (XVIII)

Observel își continuă periplul printre ILEGALITĂȚILE comise atât de actuala conducere a AJF Timiș, cât și de fostele conduceri, recte ”Dănuț Lața & asociații“… ”Cu lupa pe ei…” la a XVIII-a consemnare.

În precedentul articol ne întrebam dacă AS Tapia Lugoj a existat în mod legal sau nu! Și am dat câteva exemple concrete care confirmau suspiciunile menționate. Venim azi cu o completare consistentă a acestor suspiciuni.

”Porumbelul voiajor“ a survolat sediul ANAF și ”parabolicele“ lui au depistat un fapt deja bănuit de noi: A.S. Tapia Lugoj nu figurează înscrisă în evidențele fiscului!!!!

Și ia vedeți domniile voastre cam ce scrie la Art. 17 din Contractul de asociere al fondatorilor A.S. Tapia Lugoj… Se pomenește acolo despre contabilitate, financiar și casierie prin grija numitului Dumitru Toma, trezorier. Se mai face vorbire despre balanța lunară a asociației și supravegherea activității contabile!!!

Poate ne explică dl. Constantin Ghiciulescu – tatăl, cum se pot face astfel de activități în mod legal fără ca la ANAF să fie înregistrată vreodată Asociația Sportivă Tapia Lugoj?????

Dacă va exista și confirmarea oficială a acestui fapt, atunci foștii conducători ai ”ilegalei“ asociații lugojene vor avea de dat o serie de răspunsuri la întrebări dintre cele mai incomode. La fel și cei care i-au girat și le-au permis să existe ilegal în fotbalul din județul Timiș. Și menționăm aici doar două nume: Dănuț Lața și Ioan Lazăr!!

La fel ca și în cazul adeverințelor eliberate președintelui Romeo Malac de către CS Unirea Cerneteaz, respectiv cele ale actualilor vicepreședinți, Raul Constantin Ghiciulescu de către AS Tapia Lugoj, Ciprian Trancă de către ACS Cocoșul Orțișoara, și Ionel Poclid de către ACS Politehnica Timișoara, documentele prezentate conduc către sfera PENALĂ a subiectului în discuție, așa cum spune și denumirea dosarului. Facem această precizare tocmai pentru că, atât cei ”patru mușchetari“, cât și ”vuvuzelele“ lor din teritoriu, susțin și cred că toată problema se rezumă la aspectele sportive de la AJF Timiș.

”Musculița de pe lampă“ ne-a atras atenția asupra unui fapt trecut oarecum neobservat! Ne-a sugerat să privim cu atenție la semnătura de pe adeverința d-lui Raul Constantin Ghiciulescu, prin care președintele AS Tapia Lugoj, Constantin Ghiciulescu – tatăl adeverea, cică, exercitarea de către fiu a ”funcției de vicepreședinte din data de 24.06.2005 până în prezent“. Adică până la data depunerii dosarului de candidatură, în 29.01.2018!!! Asta în condițiile în care numita asociație nu mai activa în nici un campionat din anul 2013… Oare cui i-o mai fi fost vicepreședinte ”marele arbitru asistent“ timp de 5 ani??? Pereților sediului de la adresa Tapia nr. 13 (mare ghinion!)???

Și a continuat micuța ”musculiță“ cu sugestia de a compara semnătura buclucașă cu semnătura aceluiași personaj, Constantin Ghiciulescu – tatăl, de pe alte documente prezente la dosar… Nu știu de ce, dar ”șoaptele“ ”musculiței“ par a fi de mare bun simț, asemănarea semnăturilor fiind mai mult decât dificilă, ca să nu spunem că o expertiză grafologică ar putea produce un anumit efect… ”cam muzical“…

Cum asta e treaba justiției să stabilească, noi nu ne permitem să dăm verdicte, ci doar ridicăm câteva semne de întrebare.

Aveți în facsimil respectiva adeverință aflată la dosarul penal în cercetare, precum și cererea de afiliere la AJF Timiș a AS Tapia Lugoj, ambele, cică, semnate de Constantin Ghiciulescu – tatăl în calitate de președinte al asociației!!! Menționăm un fapt important: cererea de afiliere este datată și semnată în 28.01.2002, adică cu mult înainte de ”înflorirea ambițiilor ajefiste“ în mintea tânărului actual vicepreședinte Raul Constantin Ghiciulescu. Și tocmai de aceea tindem să credem, urmărind și alte documente care prezintă semnături aproape identice, că semnătura reală este cea de pe cererea de afiliere și nicidecum cea de pe adeverință. Vă lăsăm să concluzionați singuri.

Observăm, la o privire mai atentă, că în partea de jos a paginii apar niște puncte care la un moment dat, parte dintre ele, pare că au fost șterse. Și ne întrebăm ce a vrut să ascundă cel care a depus acest document la dosar, adică Constantin Ghiciulescu – tatăl???

Și am mai vrea să atragem atenția asupra unui fapt. După cum lesne se poate vedea, cererea de afiliere la AJF Timiș era un formular tipizat pe care fiecare solicitant trebuia să-l completeze holograf, la vremea respectivă computerul fiind încă un obiect scump și greu accesibil multora.

Acestea fiind lămurite, să remarcăm faptul că, la punctul 5 din cererea de afiliere figurează componența organului de conducere și administrare, iar la punctul 7 figurează persoanele din conducerea clubului / asociației care îl / o reprezintă legal. Remarcați că scrie termenul … reprezentant legal!!! Iar ceva mai jos sunt prevăzute specimenele de semnătură ale reprezentanților legali!!!

Pe lângă faptul că niciunde nu figurează semnătura oficială a ex-președintelui Dănuț Lața, certificată cu ștampila AJF Timiș, documentul nu are nici un număr de înregistrare în evidențele AJF Timiș. De asemenea nu conține nici numărul și nici data emiterii Certificatului de Identitate Sportivă (CIS), act care a fost eliberat în mod absolut superficial și ilegal de către Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Timiș sub nr. 0004510 în data de 08.02.2002, adică vreo două săptămâni mai târziu.

Vă reamintim faptul că în conformitate cu Cap. 1, Art. 1, pct. 6 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) “pentru a participa în competiții, o structură sportivă trebuie să devină membru afiliat, în acest sens fiind necesar să adreseze forului organizator o cerere de afiliere, însoțită de documentele prevăzute la art. 14 din Statutul FRF și de taxa de afiliere.”

În aceste condiții, plus cele menționate în precedentul articol, ne întrebăm cum a fost posibil ca timp de atâția ani Dănuț Lața să gestioneze ca un amator fotbalul județean, fără a fi deranjat de nimeni! Și aici ”musculița“ buclucașă are un răspuns… pertinent: apropierea de ”oracolul de la Șuștra“, alias Jean Cojocari, și îngăduința conducerilor CJT în virtutea trecutului său fotbalistic!!

Și acum vine ”bomboana pe colivă“! La începutul urmăririi penale a membrilor conducerii AJF Timiș li s-au solicitat acestora o serie de documente, printre care și fișele de înscriere anuale ale membrilor afiliați, în care se regăsesc și listele reprezentanților legali, cu specimenele de semnătură.

Și ce a răspuns, prin adresa nr. 78 din 23.09.2018, ”duetul“ Romeo Malac – președinte și Florian Mierea – secretar general??? Cum că AJF Timiș ”nu deține fișe de înscriere anuale, înscrierea în competiții din 1991 până în prezent (adică 23.09.2018) a fost făcută din oficiu…“.

Or, cererea de afiliere la AJF Timiș a A.S. Tapia Lugoj, prezentată la dosar de către președintele Constantin Ghiciulescu – tatăl, demonstrează în mod explicit minciuna declarată în scris, sub semnătură, de actuala conducere ajefistă!!!

După cum am mai prezentat deja, în Statut FRF este stipulat faptul că AJF ca membru afiliat, ”este o persoană juridică de drept privat, fără scop lucrativ, autonomă și neguvernamentală“ (Cap. 1, Art. 1, pct. 1). Asta înseamnă că nu se supune deciziilor organismelor politice. Fapt întărit printr-o altă prevedere care spune că ”FRF este neutră din punct de vedere politic, religios și etnic“ (Cap. 10, pct. 1).

Aceleași precizări privind neutralitatea politică figurează înclusiv în Statutul AJF Timiș, aflat în vigoare, la Cap. I, Art. 1, pct. 1: ”Asociația Județeană de Fotbal Timiș este persoană juridică de drept privat, fără scop lucrativ, autonomă, neguvernamentală și neutră din punct de vedere politic, religios și etnic“.

Vom vedea în cele ce urmează cât de neutră politic este AJF Timiș în realitate, nu pe hârtie!!!!

Și am să închei ”seria de astăzi“ cu dovada clară a aservirii fotbalului local politicului, sau viceversa, cum vreți să o considerați, prezentând părți ale tabelelor nominale cu prezența la Adunarea Generală de alegeri din 24.02.2018, precum și conducerile primăriilor din județul Timiș, de pe site-ul oficial al CJ Timiș, pentru a pune în evidență numele a 4 (patru) primari și 6 (șase) viceprimari, care indiferent de apartenența politică, nu doar că au fost prezenți la menționata Adunare Generală, dar au și votat candidatul transmis de la ”centru“!!! În condițiile în care NU aveau acest drept!

A se vedea: http://www.cjtimis.ro/upload/Date%20de%20contact%20primarii.pdf

De astă dată Nene Iancule este clar ca lumina zilei… Nici vorbă de Curat sau murdar!!!… Murdar de-a binelea!

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la ILEGALITĂȚILE dovedite continuă… Tot cu documente, nu cu vorbe! Partea a II-a. Observel despre AJF Timiș: ”Cu lupa pe ei…” (XVIII)

  1. Mariana spune:

    Nene stie tot! Sa intelegem ca băiatul ăsta raul ghiciulescu e si cu stanga si cu dreapta,politic vorbind?in lista aia cu delegari la alegeri sunt niste reprezentanți si de la pnl si de la psd.nu ne dai si noua datele de contact ale copilului astuia?e super tare,il sustine si stanga si dreapta.sa ne spuna si noua,1-2 cititori ai tai ca nu suntem multi,cum face.cat despre arbitraj …Am inteles,la vârsta lui e mai valoros decât erai tu la aceeași varsta si moriii…mori de ciuda.imi pare rau ca am coborât la nivelul tau si ti-am scris,după luni de scris scenarii de copil infantil.ca fotbalist,ca arbitru,ca observator…ai fost zero,ca scriitor de slove…acelasi nivel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = cinci

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: