Impostorii din fotbal

Două probleme majore au captat atenția iubitorilor de fotbal de la noi: locurile ocupate la Arena Național de Ghorghe Hagi și Gheorghe Popescu la jocurile din grupa de la București ale Campionatului European și situația de la clubul Dinamo. Stângăciile în exprimarea oficialilor de la FRF au dat apă la moară unora care au creat din acest incident un casus belli. Mă întreb unde ar fi stat, de exemplu, Tudorel Stoica, Majearu sau Iovan, care au câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni.

Cu toate că e o problemă care îi privește strict pe bucureșteni, situația de la clubul Dinamo a devenit o problemă națională. Nimeni nu a mai pomenit însă numele cleor care au garantat pentru acei impostori spanioli care au pus mâna pe club. Admirabile eforturile suporterilor dinamoviști care au contribuit financiar pentru menținerea clubului pe linia de plutire. Dar acest aspect nu poate fi unul de durată deoarece cheltuielile unui club de liga întâi sunt foarte mari. Acum s-a intrat în insolvență, dar nici această soluție nu prezintă o garanție, trebuie să apară un plan de reorganizare și de reeșalonare a datoriilor. Încet, atât antrenorul Uhrin cât și jucătorii și-au pierdut încrederea în club și se gândesc serios la plecare.

De fapt alta este problema care ar trebui să îi preocupe pe mulți: este vorba de convocarea la lotul olimpic care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sunt multe cluburi care le intrezic jucătorilor să răspundă la convocare. Dacă FRF este permisivă, este grav, dând dovadă de slăbiciune. Nicăieri nu este prevăzut ce sancțiuni ar merita cei în cauză. Un alt aspect deloc de neglijat este că apar o serie de impresari care nu știu să redacteze contractele pentru jucători care să prevadă clauze cum ar fi obligativitatea de a se prezenta la echipa națională. Prezența la Jocurile Olimpice ale majorității jucătorilor este o singură dată în viață, șansă pe care aceștia o pot rata. De ce, de exemplu, în Spania problema este rezolvată?

S-a stabilit programul turului din liga întâi. UTA va juca în prima etapă pe teren propriu cu Viitorul Constanța. Nici până acum nu s-au stabilit însă condițiileîn care Viitorul va deveni Farul Constanța. În sfârșit spectatorii arădeni vor putea urmări la stadion evoluția echipei favorite.

Echipele timișorene din liga a doua renunță la o serie de jucători, fără să aducă în schimb înlocuitori semnificativi. Dan Alexa a devenit oficial antrenor la CSM Reșița. Cărășan la origine, Alexa vrea să revigoreze fotbalul reșițean. Condiția este să fie sprijinit de cei din jurul echipei.

Organizarea Campionatului European și-a arătat lacunele sale. De exemplu, echipa Elveției a trebuit să parcurgă următorul traseu: Baku-Roma-Baku-București-St. Petersburg, însumând aproximativ 14.000 km. Totuși acest aspect nu i-a împiedicat să elimine echipa Franței în optimile competiției. După cum s-au desfășurat jocurile în sferturile de finală, se prefigurează o finală Anglia-Italia, dar să nu ne hazardăm în afirmații, doarece pot apărea surprize în semifinale.

În data de 2 Iulie s-au împlinit 100 de ani de nașterea lui Iosif Petschovschi, un simbol al Aradului fotbalistic, chiar dacă s-a născut la Timișoara. Arădenii l-au comemorat, rememorând momentele în care Petschovschi i-a încântat cu jocul lui strălucitor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: