Impresii încrucișate

Stihiile vremii creează mari probleme în țară, afectând și competițiile fotbalistice. Ninsorile abundente din estul țării au împiedicat disputarea a două meciuri: Botoșani – Dinamo și Iași – Astra. Regulamentul FRF este presărat cu ambiguități, lăsând la aprecierea arbitrului central de a decide amânarea unei partide, chiar dacă realitatea este evidentă. Arbitrul Chivulete s-a codit să decidă amânarea partidei de la Botoșani, deși stratul de zăpadă măsura aproape un metru.

Reamintesc că în campionatul trecut arbitrul Marius Avram a refuzat să operască partida Târgu Mureș – Târgu Jiu, în pofida faptului că terenul de joc era acoperit cu un strat gros de gheață care a pus în pericol integritatea jucătorilor, oaspeții refuzând să reia partida după pauză, fapt care a dus la penalizarea echipei din Târgu Jiu.

Totuși, partida CFR Cluj – FCSB s-a disputat la Cluj, rezultatul de egalitate favorizându-le pe gazde, care păstrează distanța de două puncte față de bucureșteni. Surprinde atitudinea lui M.M. Stoica, acest Stănică Rațiu din fotbalul românesc, care îl jignește pe antrenorul Dan Petrescu, uitând că acesta l-a dus la Unirea Urziceni când au câștigat campionatul național.

ACS Poli a mai suferit o înfrângere, de această dată în fața ultimei clasate, Juventus București. E greu de înțeles de ce s-a jucat cu cinci fundași și doi mijlocași defensivi în această partidă, când au întâlnit o echipă ce nu a reușit decât o victorie în 28 de etape. Timișorenii nu au contat în atac, Mihai Roman având și de această dată o evoluție palidă.

În eșalonul secund, Călărașiul și Sibiul își mențin primele două poziții în clasament. UTA a reușit un punct la Balotești, chiar și fără căpitanul Marius Curtuiuș. Din păcate, Ripensia a fost învinsă la Pitești, deși și-a revenit în repriza a doua. Este interesantă de urmărit evoluția lui ASU Politehnica care are un nou antrenor, Antonio Foale.

În liga a treia, Lugojul ține aproape de liderul Șirineasa și va profita de orice eșec al liderului. Millenium Giarmata a reușit un rezultat de egalitate, chiar dacă merita victoria pe terenul din Sebiș, în fața echipei managerului-antrenor Cojocaru.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: