CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a prelungit astăzi la trei seria remizelor în Seria 7 din Liga 3, a doua consecutivă cu goluri multe pe teren advers, rămânând invincibilă după primele 4 etape ale noului campionat dar putând regreta din plin oportunitatea risipită după pauză la Craiova de a se detaşa ori măcar a conserva avantajul în faţa mai tinerilor localnici cu „detaşări” de la prim-divizionara „mamă” FCU 1948 Craiova FC SA, pe care i-au dominat fără însă a concretiza eficient, astfel încât gazdele au ajuns să conducă şi în cea de-a doua repriză, la finele căreia bănăţenii şi-au salvat totuşi pielea pe „Tărâmul Leilor”, noua bază în care a investit Mititelu: 3-3.
Şi-ar fi fost chiar culmea, din paradoxurile fotbalului, ca timişenii să încheie învinşi o deplasare în care-au dominat pe alocuri autoritar, creându-şi alte tot atâtea mari ocazii de a înscrie, pe lângă reuşitele din a doua parte a fiecărei reprize, de astă dată fiind cei care au obţinut un punct pe final, la capătul unei întâlniri a cărei vioară întâi au fost, după ce săptămâna trecută, sub Cetatea deveană, erau cei egalaţi la final, 2-2, în condiţiile în care hunedorenii fuseseră dominanţi.
În tot cazul, o seară plină pentru clubul alb-albastru al „Leilor din Bănie”, prim-divizionara „U 1948” fiind programată de la ora 21:30 tocmai pe Arena Naţională din Bucureşti, ca prim meci organizat acolo după mult discutatul România – Kosovo 2-0, în ziua inaugurală a etapei a 9-a în SuperLiga, împotriva nou-promovatei Dinamo, mai exact SC Dinamo 1948 SA, în condiţiile în care în fief-ul veritabil al lui CS Dinamo, „Central” din Şoseaua Ştefan cel Mare, roş-albii au dispus tot azi de la ora 17 cu 2-0 de CSO Plopeni în runda a 4-a din Seria 4 în Liga 3, craiovenii lui Mititelu aliniindu-se în estul capitalei cu cele mai multe goluri marcate dar totodată şi primite în noul campionat din elită, 18-18, în schimb fără remize, precum FCSB, Farul şi nou-promovaţii Iaşiului.
„Leii” lui Mititelu aşadar înscriu dar şi primesc fie că joacă în SuperLiga, fie în Liga 3, cu deosebirea că în eşalonul terţ ploaia de goluri poate duce şi la remize, 3-3 astăzi într-un meci în care oltenii au condus deja după primul sfert de oră, în urma chiar primei pătrunderi în careu, şi au egalat cu un „euro-gol” puţin după primul sfert de oră al celei de-a doua părţi, preluând din nou conducerea la o altă rară incursiune în careul bănăţenilor la intrarea în ultimul sfert de oră, pe o contră survenită după ce timişenii erau contrariaţi că nu li se acordase un gol de 2-3.
Elevii lui Sorin Bălu au avut însă pe de altă parte ocazia să se şi desprindă pe „Tărâmul Leilor”, nefructificând prilejul, deşi au jucat în compania unor localnici, fie şi cu „detaşaţi” din lotul prim-divizionarei, de-a dreptul foarte fragezi, nu mai puţini de 5 fiind titularii de 2005 ai alb-albaştrilor, câte unul de 2006 şi 2007, respectiv 2 de 2000, unul din generaţia 2002 şi tot unul de 2003.
Mai mult, „U 1948” era codaşă cu un punct a Seriei 7, în calitate de debutantă în competiţie la acest nivel, proaspăt scuturată cu 8-1 la Petroşani, după un echilibrat 2-2 iniţial în deplasarea inaugurală la Turceni, start greoi pe fondul căruia Ovidiu Dănănae, asistat de Marius Firulescu, antrenor de portari, a şi întărit componenţa cu „inserţii” dintre sportivii cooptaţi în pregătiri în efectivul lotului prim-divizionar.
Un „satelit” al „Leilor” cu tineri talentaţi, cărora le-a fost alipit în ajutor astăzi Apostolos Diamantis, adus de craioveni săptămâna aceasta, coborând două eşaloane în sprijinul echipei a doua şi Kvakic, totodată Iordache, care a jucat o repriză, dar şi căpitanul Zanfir, evoluând tot meciul, nouarul Mario Ilie aprând şi el dintre cei cooptaţi în lotul de SuperLiga.
Chiar şi aşa însă, indiferent de întăririle efectuate de localnici după eşecul zdrobitor din Valea Jiului şi în perspectiva primirii bănăţenilor neînvinşi, ghirozenii ar fi avut posibilitatea să „închidă meciul”, prilej risipit printre degete într-o deplasare lungă, dar în care şi-au şi spălat ochii, „Tărâmul Leilor” având 5 terenuri de iarbă iar un al şaselea, sintetic, tot de dimensiuni mari, fiind pregătit, ca parte a unui complex sportiv laudativ dotat, mai puţin însă însufleţit la ora 17 a partidei, în sensul că intrarea în incintă s-a efectuat pe bază de tabel nominal iar ambianţa a fost aidoma uneia la o partidă de verificare în cantonament.
Jucându-se totuşi pe puncte în campionatul Ligii 3, împărţite în Bănie, spre dezamăgirea lui Sorin Bălu, antrenor al vizitatorilor, care a remarcat pe bună dreptate, făcându-şi calculele, că „e realmente păcat să tot pierzi câte două puncte, două cu Filiaşi, două la Deva, două azi, iar aşa mai bine o dată învins dar şi o dată învingător, şi ştii măcar că te alegi cu mai multe puncte, 4. Şi e chiar frustrant să înscrii de 3 ori în deplasare şi totuşi să nu învingi…”
Iar pe de altă parte, CSM Deva, egală a ghirozenilor sub Cetate, a marcat chiar de 4 ori azi tot de la ora 17 la Craiova, de 3 ori după pauză şi fără replică, luând astfel şi toate punctele, 0-4 la Universitatea 2, într-o întâlnire pe alt teren din capitala Olteniei.
Pe „Tărâmul Leilor”, Octavian Ciucă a fost primul care a marcat pentru gazde, 1-0 în minutul 14, profitând de neatenţia în lanţ a oaspeţilor, dar veteranul Alexandru Popovici a finalizat după o jumătate de oră de joc o acţiune personală, cu stângul, şutând din interiorul careului, minge uşor deviată în plasă: 1-1.
Şi nu mult trecea iar juniorul Alexandru Buţu înscria în al treilea meci din primele 4 etape, cu capul din centrarea lui Trandu, 1-2 în minutul 38 graţie junelui din generaţia 2008, cu înălţimea de 1,80, mezin al partidei, în ciuda vârstelor fragede ale craiovenilor.
Bănăţenii n-au conservat însă avantajul de la pauză şi cât pe ce să regrete amarnic, dacă Darius Buia, intrat cu ocazia unei duble modificări pentru ultima jumătate de oră, n-ar fi transformat precis un penalty în prelungiri, fără emoţii, acordată fiind lovitura de la 11 metri în urma unei pase în profunzime şi pătrunderi în careu: 3-3.
Căci localnicii răsturnau până atunci scorul prin acelaşi Angelo Sîrbu, în minutele 63 şi 78, mai întâi printr-un şut de la distanţă, când ghirozenii ar fi putut fi din nou mai atenţi în jocul defensiv, iar ulterior pe o contră în urma unei faze în care elevii lui Bălu erau absolut convinşi că au înscris, nefiind de acord cu ei şi centralul Leopold Herczeg din Băclia, localitate hunedoreană, judeţ având protagoniste în serie, atât din Deva cât şi din Valea Jiului.
Iar apropo de hunedoreni şi arbitri, interesant că ghirozenii au jucat săptămâna trecută la Deva într-un meci arbitrat de craioveanul Buzărnescu, iar astăzi în Bănie într-o partidă arbitrată de un hunedorean, numitorul comun fiind asistenta gorjeană Ramona Doriana Udrea, la margine în ambele partide.
Şi totuşi, lăsând la o parte golul valabil marcat de vizitatori la 2-2, neacordat, timişenii pot regreta erorile defensive şi impreciziile la finalizare, în două-trei situaţii, două ocazii creându-şi şi după ce au egalat, în prelungiri.
Mai multe au fost modificările efectuate de oaspeţi în ultima jumătate de oră, în minutul 60 intrând Datcu în locul lui Petruş dar şi Buia pentru Precup, după care din minutul 70 şi Coroiu l-a schimbat pe Popovici, iar în minutul 80 Miclău pe Buţu.
„Avem reacţie la golul lor, revenim şi egalăm, dominăm clar jocul şi marcăm, controlăm autoritar iar la pauză intrăm în avantaj şi vorbim despre strategia pentru repriza a II-a, dar luăm gol în vinclu şi altul pe o greşeală de interpretare, după care egalăm la final. Ni s-a anulat un gol valabil, se vede pe filmare. E păcat însă că nu am manifestat maturitatea să ne detaşăm sau închidem jocul”, a conchis Sorin Bălu după 3-3.
Rezultatele serii în C7 şi C8, plus programul viitor şi ierarhiile actualizate, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal.
CS U FC 1948 Craiova FC SA: 1. Sebastian Fireulescu (2006) – 99. Amar Kvakic (2002), 30. Apostolos Diamantis (2000), 78. Alexandru Iordache (2003), 77. Octavian Ciucă (2005), 7. Raul Crăciun (2005), 20. Ionuţ Zanfir – cpt. (2000), 76. Lucian Duţă (2005), 8. Bogdan Duţă (2005), 9. Mario Ilie (2007), 19. Angelo Sîrbu (2005).
Rezerve la start: 12. Robert Pena (2006) – 16. David Drăgancea (2006), 15. Gabriel Măgârea (2007), 5. Eduard Cîrstea (2007), 3. Adrian Stăncălie (2006), 2. Robert Biosan (2007), 11. David Manea (2007), 4. Ahmad Salaheldin (2006).
CSC Ghiroda şi Giarmata Vii: 1. Ocravian Mosoarcă (n. 2001) – 16. Ion Vasluian (2002), 3. Andrei Butnăraşu (2005), 97. Mircea Stupu – cpt. (1997), 24. Adrian Ilie (2002) – 10. Răzvan Trandu (1991), 88. David Pop (1999) – 9. Alexandru Popovici (1988), 77. Mario Petruş (2004), 23. Gabriel Precup (1986) – 15. Alexandru Buţu (2008).
Rezerve la start: 12. Tudor Ciocan (2006), 13. Gheorghe Stoianov (1978) – 2. Dragoş Coroiu (2000), 6. Ovidiu Imbroane (2006), 11. Răzvan Cluci (1999), 17. Sorin Miclău (2006), 19. Dragoş Datcu (2006), 21. David Gulei (2008), 29. Darius Buia (2004).