ÎN DIRECT, derby de podium în „Judeţ”, Seria I: Plavii Delia Sânpetru Mare – Ripensia Timişoara 2-8 FINAL: Bataneaţ 60, Ciornei 70 – Briciu 5, 90, Păscăleanu 10, 58, Anagor 31, 44, Mureşan 72, Mogoş 86. 0-5 la bare

Briciu mai are o transversală, a cincea a Ripensiei, din pasa lui Mogoş, iar Briciu stabileşte scorul final în minutul 90, 2-8.

2-7, în minutul 86: Mogoş pune latul la acţiunea de fineţe a lui Briciu, care a utilizat călcâiul pentru a trece de 2 oponenţi, servindu-şi ideal colegul.

La Bazoş e 1-4, la Foeni 2-4 iar Boldur – Maşloc era 1-6.

Spre final n-a mai plouat, dar a bătut vântul. Alte schimbări: Dragomir i-a lăsat locul lui Giurici iar Mureşan lui Firuţ.

Duţu în locul lui Popa, iar „Ripi” are o dublă ocazie, prin Briciu, foarte frumos, dar ochind portarul, pe respingerea acestuia recuperând şi centrându-i lui Păscăleanu, al cărui vole este din nou respins de goal-keeper. A luat 6 goluri dar a salvat multe alte mingi.

2-6, cap Mureşan. Corner Cărpinişan.

La AS Comloşu Mare – Pobeda II e 3-0 iar Lăcătuşu a redus în minutul 70 al jocului de la Bazoş: 1-3 Avântul.

2-5. Ciornei, lat în urma unui corner, mingea scăpându-i lui Rădulescu, ieşit pe centrare.

Iar Mogoş în locul lui Boangheş. E minutul 65.

Prima înlocuire: Ungur îl substituie pe Anagor.

La Bazoş, Bărbulescu face 0-3. Avântul Chizătău e lider avântat.

Galben şi pentru Botici, pentru un fault asupra lui Petrişor.

Rădulescu, cartonaş galben. A prins mingea în mână în afara careului. Iar Plavii Delia înscrie de la 17 metri golul de onoare, prin decarul Bataneaţ, plasat, peste zid. 1-5 în minutul 60. Se strigă „Hai egalarea!”

0-5, minutul 58. Şut Păscăleanu, lat la colţul lung, pe jos.

Cap Briciu, la încheietura barelor, la vinclu, din centrarea lui Păscăleanu. 0-4 şi la bare.

La asemenea canonadă, nici nu e de mirare că portarul gazdelor ne întreabă frumos cât mai e de jucat. Mai e ceva, iar derby-ul pare a deveni galop de sănătate.

Cărpinişan, a treia bară transversală a Ripensiei. Şut violent.

Ripensia combină frumos… E minutul 51.

Popa, liberă de la 18 metri, respinsă de la rădăcina barei de portar. După ce Anagor a avut şi el o oportunitate, creată de Briciu.

Tot la pauză, Comloşu Mare conduce cu 1-0, într-un alt joc din Seria I, pe când FC Bazoş – Avântul Chizătău e 0-2 iar Inter Foeni – Murani 1-4. În câteva minute, într-o consemnare separată, o cronică a jocului de la Biled, disputat de la 11.

0-4, prin Anagor, care iniţiază şi finalizează acţiunea. A recuperat la 40 de metri, i-a pasat lui Mureşan, care a trimis pe dreapta către Briciu, centrarea acestuia fiind reluată puternic, cu capul, de Anagor. Minutul 44. Şi acum e pauză.

Un şut cu efect al lui Mureşan, de puţin alături…

Cartonaşe galbene în duelul Boangheş – Bataneaţ, la o contră. Mureşan ocheşte şi el de la 18 metri transversala, la o minge întoarsă pe jos de Popa.

Între suporterii Ripensiei, şi un timişorean revenit acasă în vacanţă, de la Cluj, unde s-a stabilit, fiind membru activ al galeriei din peluză, la U Cluj. Ce mică e lumea. Fanul şi-a adus steagul de gard cu crucea celtică.

De puţin peste, la lobul aceluiaşi Briciu.

0-3: centrare a lui Cărpinişan de pe stînga, reluare Briciu – respinsă de portar, şi Anagor înscrie cu latul din preajmă. Minutul 31.

Altfel, într-un derby al Seriei a III-a, Bărbulescu, în minutul 4, şi Ripan, în 28, au făcut FC Bazoş – Avântul Chizătău 0-2. Iar la Foeni e deja, în minutul 10, Inter – FC Murani 1-1.

Ploaie de cornere pentru Ripensia.

Dominare timişoreană dar Plavii Delia reuşeşte să mai intre în jumătatea adversă.

Un prim cartonaş galben, pentru Ciornei, de la gazde.

0-2, în minutul 9. Păscăleanu majorează diferenţa după o combinaţie de 2-3 pase. Din dreapta, la colţul lung.

Cărpinişan, şut lobat din banda stângă, în bara transversală!

0-1, în minutul 5. Dacă la Comloşu Mare primea gol în minutul 10, la Sânpetru Mare înscrie în debut. Cross al lui Adrian Popa, de pe stânga pe dreapta, iar Briciu nu iartă.

Ripensia s-a instalat deja în jumătatea adversă. Şi are o lovitură liberă de la 18 metri…

A mai venit între timp lume, sunt peste o sută de privitori, majoritar localnici.

Teren bun şi spre 50 de spectatori, dintre care circa 30 de spectatori ai Ripensiei. Şi plouă mărunt! Gazdele, în tricouri verzi, „Ripi” – clasic.

Plavii Delia: Marţescu – Ghinea, Ciornei, Galu – cpt., Cioica, Dragomir, Petrean, Stanache, Bataneaţ, Botici, Ciui.

Pe bancă: Andrei, Giurici, Varga, Bodnar, Nicolescu.

Ripensia: Rădulescu – Petrişor, Ciobai, Uzun – cpt., Cărpinişan, Boangheş, Mureşan, Păşcăleanu, Briciu, Popa, Anagor.

Pe bancă: Filip – Hoţa, Firuţ, Duţu, Radu, Mogoş, Ungur.

*

La 5 zile după ce a eliminat-o pe „U” Cluj din 16-imile Cupei României, detonând bomba actualei ediţii a competiţiei, şi în aşteptarea tragerii la sorţi a fazei optimilor, de la finele lunii octombrie, în care se va regăsi alături de Chindia, Rapid şi 13 prim-divizionare, Ripensia Timişoara revine la campionatul cel de toate zilele, cu ocazia rundei a VII-a a Seriei I de „Judeţ”.

Aici, în direct de la ora 17, duelul Plavii Delia Sânpetru Mare – Ripensia Timişoara, între grupări de podium în „seria vestică” a ligii a cincea.

Debordantă pe teren propriu, Plavii Delia a câştigat la scor toate meciurile găzduite în acest debut de sezon, şi anume 4-2 cu Voinţa Valcani, 4-0 cu Spartak Gottlob şi 6-2 cu Unirea Grabaţi, revenind cu un joc la Sânpetru Mare după triumful de la Carani, cu 1-0. De fapt, gazdele de astăzi şi-au adjudecat toate partidele noii ediţii, doar că rezultatul de 2-1 de la Iecea Mare, în faţa Iecenei, a fost anulat, dat fiind excluderea respectivei grupări din competiţie.

Tot 15 puncte, dar cu un eşec în cont, survenit după precedenta calificare în Cupa României, are şi Ripensia Timişoara, învinsă cu 1-0 la Comloşu Mare la 4 zile după ce dispunea cu 3-0 de UTA, în faza V a competiţiei K.O.

Galben-roşii au spulberat totul în cale pe „Electrica”, cu 22 de goluri marcate în campionat şi nici unul primit în 4 victorii de la promovare, dar au primit gol în deplasările efectuate până acum, câştigând la Dudeştii Vechi dar înclinându-se la Comloşu Mare, acum două săptămâni.

Factorul automotivaţie este important dar, după cum semnala în preziua disputei de Cupă managerul sportiv Radu Suciu, care îşi aniversează astăzi ziua de naştere, ripensiştii s-au acomodat deja rigorilor alternanţei de la partidele de campionat la cele de factură eliminatorie, din întrecerea cu mai elevate divizionare, aşa încât, şi cu lecţia învăţată din golul primit de la Bota, n-ar mai trebui să intervină şi elementul surpriză…

Programul etapei şi ierarhiile seriilor, pe coloana dreaptă a secţiunii Fotbal.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Fotbal, Judeţ, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + sase =

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: