În Divizia D Timiș, CSM Lugoj II – ASO Deta 3-2 (2-2). 2-3 la bare, 1-2 la roșii. Danciu: ”S-a făcut dreptate” Jarcalete: ”Arbitrajul a cam șchiopătat”

Abia în această după-amiază a căzut cortina peste turul Diviziei D Timiș, odată cu meciul reprogramat din cadrul etapei a XVII-a și ultima, adjudecat de gazde, care au învins pentru a patra oară consecutiv, punând punct unei serii invincibile de șase partide a oaspeților: CSM II Lugoj – ASO Deta 3-2 (2-2).

Antrenorului principal al vizitatorilor din Deta nu i-a surâs ideea reprogramării meciului, fiind de părere că n-ar mai fi cazul, însă partida totuși s-a disputat, conform hotărârii juste a AJF Timiș, şi foarte bine că a fost decisă pe dreptunghiul verde, doar că oaspeţii au putut convoca astăzi numai 12 jucători, suferind astfel al doilea eșec în ultimele 11 etape.

Câştig de cauză au avut elevii pregătiţi de Dafin Danciu, care au fost mai pragmatici, ținând să dovedească aspectul că meritau șansa de a disputa această întâlnire, după ceea ce nu a fost o înscenare.

Oaspeţii au reuşit deschiderea scorului în minutul 4, prin fundaşul Cosmin Goia, însă gazdele lugojene au egalat prin tânărul Darius Grega doar cinci minute  minute mai târziu, marcatorul ajungând astfel la cota de 12 goluri la sfârşitul turului: 1-1.

Lugojeanul Remus Barburescu a izbutit apoi să preia conducerea pentru vizitatorii de la ASO Deta, în efectivul cărora evoluează: 1-2. Însă gazdele au mai restabilit o dată egalitatea, în minutul 35, prin golul marcat de Beniamin Dobra: 2-2 la pauză. Până atunci, CSM II mai și solicita un penalty, în minutul 39, neacordat de arbitru, jucătorul Caius Marta primind în schimb al doilea cartonaş galben pentru proteste vehemente în urma acestei decizii, implicit și pe cel roşu din partea arbitrului Claudiu Gaitin, care l-a înlocuit pe Daniel Vărzan.

Cartonaşul roşu recepționat de tabăra gazdelor a înfierbântat spiritele, amfitrionii manifestându-și fățiș nemulţumirea față de decizia arbitrului și formând un meleu în jurul acestuia, care a rămas ferm pe poziție și în cele circa 5 minute în care partida a fost întreruptă.

După această fază, arbitrul Gaitin a solicitat îngrijiri medicale la picior, după ce probabil a călcat greşit. Echilibrul numeric a fost însă restabilit în minutul 48, în urma cartonaşului roşu primit direct de Cosmin Goia, pentru un atac violent asupra unui adversar.

Eliminarea din tabăra detenilor a fost urmată de un festival al barelor. Gazdele au nimerit bara de două ori, prin Olariu în minutul 76 şi Dobra (min. 79), iar oaspeţii chiar de trei ori, prin Brădeanu (min. 71), Barburescu (min. 74) şi Popoviciu (min. 80).

Iar puțin mai apoi un nou cartonaş roşu a fost văzut de Baidoc, de la oaspeţi, pentru acumulare de cartonaşe galbene, în minutul 82. Însă a mai venit și un gol, cel al victoriei, semnat pentru lugojeni de Andrei Sărăcin, cu un şut de la 15 metri sub transversală: 3-2.

*

Dafin Danciu (antrenor CSM Lugoj II): ”În primul rând mă bucur că s-a făcut dreptate şi băieţii mei au câştigat cele trei puncte pe iarbă. Am întâlnit o echipă bună şi bine organizată în teren, a fost un meci foarte echilibrat, cu multe ocazii şi vreo cinci bare, iar dacă nu mă înşel noi am dat două.

Dafin Danciu

Noi am respectat decizia Comisiei, dar o consider ilegală, întrucât noi am privat câţiva jucători de la dreptul legal la muncă, stipulat prin contractul încheiat cu clubul nostru. Felicit băieţii mei, care şi-au dorit mult victoria şi au obţinut-o, reuşind cel mai bun meci în acest retur de campionat”. CSM II n-a putut apela, conform deciziei AJF Timiș, la jucătorii convocați în deplasarea divizionarei C CSM Lugoj la ACS Șirineasa.

Cosmin Jarcalete (fundaş central Deta): ”Recunosc, lugojenii au fost mai buni decât noi, au meritat victoria, dar arbitrajul a cam şchiopătat. După opinia mea, golul doi a fost precedat de un joc periculos, cu talpa în cap, rămas nesancţionat. Eu cred că arbitrul s-a pierdut la faza când a eliminat un lugojean în minutul 40”.

*

Au jucat formaţiile:

CSM II Lugoj: Iordache – Ştefănescu, Peptănuş, Predescu, Roşie, Olariu (min. 90+1, Belu), Marta, Drăgan, Dobra, Sărăcin, Grega (min. 75, Onae).

Antrenor Dafin Danciu.

Pe bancă: Ştefoni şi Cincă.

ASO Deta: Boşca – Jarcalete, Goia, Semeniuc, Frank, Brădean, Popoviciu, Baidoc, Chiticariu, Minea, Barburescu.

Antrenor: Florin Albu.

Arbitri: Claudiu Gaitin – Daniel Paşca şi Marius Cioară. Observatori: Livian Hotico şi Ioan Popa.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: