În gaură, Poli după două milioane în 5-6 luni. Vânzări de iarnă!

Poli, care primeşte sâmbătă la ora 18 vizita băimărenilor, în runda a opta din B2, a dat publicităţii pe portalul oficial al clubului situaţia sa financiară la 30 septembrie, din care reiese că gruparea alb-violet întâmpină dificultăţi ce necesită o infuzie de capital de circa două milioane de euro până aproximativ la începutul returului, bazându-se pe prea puţine surse de venit şi având în faţă efectuarea unor plăţi, ceea ce implică alte potenţiale cedări de jucători în pauza de iarnă, totodată preşedintele BkP şi al clubului timişorean, Marian Alexandru Iancu, semnând un comunicat sub stindardul „Poli sunteţi voi!”, pe care îl reproducem integral…

„Din punct de vedere sportiv, FC Politehnica Timişoara a fost în ultimii ani şi continuă să fie mai puternică decât a fost în toţi cei 90 de ani de când s-a înfiinţat. A dominat campionatele prin rezultatele obţinute şi mai ales prin modul cum le-a obţinut.
Toate acestea s-au realizat prin implicarea masivă a grupului de firme BKP, alături de care au venit atât Consiliul Local, cât şi Consiliul Judetean şi nu în ultimul rând prin forţa suporterilor alb-violeţi. În mod evident aceasta este reţeta unui club puternic, care să impună respect într-un fotbal indecent, inechitabil şi lipsit de  fair-play, aşa cum este el promovat de actuala conducere a Federaţiei Române de Fotbal.
Ne-au adunat pe toţi la un loc dorinţa de revanşă, orgoliul şi demnitatea unei istorii create prin muncă şi onestitate pe parcursul mai multor decenii. Ne dezbină astăzi dorinţa de a găsi vinovaţi acolo unde concluziile unui fapt consumat sunt evidente, acolo unde puterea necenzurată a putut să satisfacă în mod discreţionar interesele obscene ale unei persoane şi nu numai.
Adevărul este următorul: în vara lui 2011, după ce ne-a fost retrasă licenţa, am propus desfiinţarea echipei într-o discuţie cu toţi cei care conduc politic şi administrativ oraşul şi judeţul. În mod corect au considerat că asta ar fi o abdicare de la principiul conform căruia trebuie să luptăm până la capăt. Le-am spus atunci că atât BKP, cât şi puterea locala vor trebui să investească în continuare pentru a reveni şi a demonstra puterea acestui club, dar niciodată nu ne vor lăsa să ne atingem obiectivele – ba mai mult, ne vor vâna, iar atunci când vor putea să speculeze, ne vor lovi. Le-am spus că nu merită să mai cheltuie bani în acest fotbal murdar, aşa cum nici grupul de firme BKP pe care îl conduc nu mai este dispus să facă. Ne-au convins atunci că trebuie să investim în continuare, că şi ei o vor face, şi că este o competiţie între bine şi rău pe care trebuie să o ducem până la capăt.
Timp de mai mult de două luni nu s-a întâmplat nimic, BKP continuându-şi investiţiile. Am provocat o nouă întâlnire unde în mod onest am explicat situaţia clubului, aşa cum o aveţi mai sus, rugându-i să analizeze din nou între oportunitatea de a continua investiţiile împreună sau întreruperea activităţii fotbalistice a clubului Politehnica Timişoara, aşa cum din punctul nostru de vedere se impune.
Din considerentele reţinute după acea întâlnire se detaşează ideea că nu există cadru legal pentru a continua colaborarea dintre club, BKP, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Nenumăratele promisiuni şi dorinţele exprimate cu părere de rău, trebuie să recunoaştem, nu pot înlocui legea. Voinţa politică este cea care poate domina această situaţie. S-a vorbit de şantaj, s-a vorbit  de un moment bine ales, şi anume momentul alegerilor. Toate acestea sunt speculaţii false, în contextul realităţii pe care am arătat-o mai sus. Recunosc că aş şantaja pe oricine pentru interesele Politehnicii Timişoara atunci când n-aş mai avea nicio cale de ales, dar nu am făcut acest lucru.
În cazul de faţă, lucrurile sunt simple: Banatul trebuie să aleagă ce-şi doreşte în legătură cu fotbalul alb-violet. Orice soluţie legală în interesul clubului Politehnica Timişoara, care să asigure continuitatea va fi asumată de actualul acţionariat. Vom fi modeşti şi vom accepta orice propunere valabilă, chiar dacă aceasta atinge interesele celor care au investit până acum.
Dacă vorbele mele abrazive şi de multe ori greşite au adus atingere cuiva, îmi cer scuze. Sunt un tip impulsiv, reactiv, fără limite rezonabile în momentele când interesele entităţii pe care o conduc sunt atacate, în cazul de faţă cele ale clubului Politehnica Timişoara. Poate că astea au atras atâtea probleme. Poate sunt destule motive ca altcineva să vină să continue munca pe care am făcut-o în aceşti ani.
Dar două lucruri sunt certe, şi anume că am jucat doar pe teren, iar de scuzele invocate mai sus exclus să se bucure Preşedintele… CCA, Dnul Mircea Sandu”.

Clubul polist a menţionat datoriile către acţionari – „2 milioane euro aproximativ,  finanţare din partea BKP în lunile Aprilie – August 2011 (funcţie de hotărârea AGA,  suma poate fi capitalizata)”, respectiv pentru transferul lui Brezinsky  – 1,2 milioane  euro (obligatie de plata esalonata pentru urmatoarele 4 luni), pe contracte ale jucătorilor – 0,4  milioane Euro, la bugetul statului  – 0,4 milioane Euro, apoi datorii de funcţionare –  0,5  milioane Euro, respectiv pe transferul lui Sepsi – 1,3 milioane Euro (litigiul se afla pe rol la FIFA), şi al lui Magera – 0,7 mil. Euro (litigiul se afla pe rol la TAS).

La sume estimate de încasat, Poli a amintit de transferul lui Pantilimon – 2,3 milioane euro in luna ianuarie 2012, sau 3 milioane euro in luna iunie 2012, functie de optiunea clubului Manchester City, transferul lui Nikolic – 0,8 milioane Euro în luna iunie 2012, funcţie de opţiunea clubului Steaua Bucureşti, acţiunea la TAS impotriva FRF cu privire la jucătorul Dare Vrsic- 3 milioane Euro, respectiv alte transferuri posibile pentru ianuarie 2012, aproximativ 1,2 milioane Euro (estimate). Valoarea actuală a lotului este de aproximativ 10 milioane de Euro.

Bugetul estimat pentru septembrie 2011 – mai 2012 este de aproximativ două milioane de euro, totalul datoriilor, conform calculelor poliste, fiind de 4,5 milioane euro la 30 septembrie + 2 milioane euro către acţionari + 2 milioane euro buget până în mai 2012 inclusiv, în vreme ce totalul de încasat ar fi între 5 şi 8 milioane euro, în funcţie de opţiunile accesate, de acţiunile la TAS şi de transferurile din ianuarie 2012.

Valoarea minimă a loturilor de jucători estimată pentru anul 2012 este între 8 şi 10 milioane euro.

Ca explicaţii, comunicatul precizează că sumele sunt rotunjite, prin adăugare, datele sunt complete şi nu s-au omis spre a fi consemnate niciunele, şi sunt prezentate şi însuşite de Preşedintele Consiliului de Administraţie şi Directorul General, Iancu Alexandru Marian. Prezentarea datelor şi a sumelor este simplă, fără termeni tehnici, pentru a fi uşor de analizat de către toţi cei interesaţi.

Pe termen scurt, Poli are nevoie de o infuzie de capital de aproximativ două milioane de euro. Termen scurt înseamnă 5-6 luni. Plăţile pot fi eşalonate în această perioadă. Pe termen mediu şi lung, Poli are resurse să finanţeze activitatea curentă.


Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − opt =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: