In memoriam. UTA – Vagonul 3-3 în amintirea lui Ladislau Brosovszky

Aradul fotbalistic nu poate să-și uite sportivii plecați în ceruri, iar și în acest an, ca de fiecare dată, la sfârșit de decembrie, a strâns rândurile unor vechi gărzi, pentru a juca în memoria lui Ladislau Brosovszky. Plecat mult prea devreme dintre noi, în 23 decembrie 1990. S-au scurs deja 28 de ani…

Deși a fost un fotbalist valoros, marcând 100 de goluri în liga întâi, Ladislau Brosovszky nu părăsea Aradul, evoluând la doar două echipe în toată cariera sa: în special la UTA dar și la Vagonul Arad. De aceea, la sfârșitul fiecărui an, foștii lui colegi de generație de la cele două formații se întâlnesc într-un meci pentru a cinsti memoria fostului mare fotbalist.

La mijlocul acestei săptămâni, astăzi de la ora 17, în sala ”Victoria” din Arad s-au reunit foștii săi colegi dar și sportivi din generația imediat următoare, în asistență aflându-se apropiați care au depănat cu nostalgie amintiri din fotbalul altor vremuri.

S-au jucat două reprize a câte 30 de minute, meci încheiat la egalitate, 3-3, prin golurile marcate de Stupar, Nădăban și Vînătoru pentru UTA respectiv Bora și Zopota de două ori pentru Vagonul.

La UTA au jucat Szabo, Stupar, Nădăban, Mihai Țîrlea, E. Bogoșel, S. Bogoșel, Vînătoru, Gaica – cpt., Lupu și Lazăr, iar la Vagonul Arad: Dușan – Țamboi, Bora – cpt., Nadiu, C. Bogoșel, Gornic, Barna și Zopota.

Fiecare formație a fost recompensată cu o cupă iar Emil Szabo a primit distincția pentru cel mai bun portar al partidei, Gligore Bora fiind desemnat jucătorul meciului. Pus în scenă de Gheorghe Vaczi, manager al celor de la UTA, și Ovidiu Păcurariu, al Vagonului, care n-a apelat la Ionuț Popa, rămas pe margine din motive medicale, respectiv Radu Suciu, pentru abateri prin absențe.

Deși unii vectori din sfera ce ne mănâncă toate zilele au ales odată cu acest an rebotezarea evenimentului comemorativ în amintirea lui Ladislau Brosovszky sub denumirea ”Cupa Centenarului”, acest sfârșit de an cernit este asociat ”Memorialului Ladislau Brosovszky”.

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: