În organizarea Coaches Ahead, cursul de perfecționare ”Tehnica și tactica în fotbalul modern”, la pupitru pe 19-20 iunie cu Massimo Lucchesi și Manuele Cacicia, la UVT și Baza 2

Modulul 3 UEFA PRO va avea loc săptămâna viitoare la Timișoara, la catedră cu Massimo Lucchesi și Manuele Cacicia, Școala Federală de Antrenori din cadrul Federației Române de Fotbal considerând că evenimentul Coaches Ahead merită să fie înscris în calendarul PRO de anul acesta. Este a treia oară când Massimo Lucchesi susține lecții în fața cursanților PRO în România, după cele derulate la sediul FRF și la stadionul Juventus, în București, apreciate fiind de antrenorii prezenți. Sesiunile teoretice și practice vor avea loc în 19 și 20 iunie în amfiteatrul Universității de Vest și la Baza 2 UPT, toate datele legate de cursuri fiind accesibile pe www.coaches-ahead.ro, iar antrenorii interesați sunt așteptați să se înscrie la ”Tehnica și tactica în fotbalul modern”…

Site din rândurile căruia spicuim principalele coordonate ale evenimentului de săptămâna viitoare, orchestrat de promotorul Coaches Ahead, Ciprian Urican, antrenor cu licența PRO UEFA. Massimo Lucchesi – foto stânga revine așadar la Timișoara la puțin peste 7 luni după ce susținea vreme de două zile la Rectoratul UPT seminarul sub titlul generic ”Fotbal 2.0. Noile tendințe tactice și metodologice”. 

Astfel, obiectivul cursului de luna aceasta este acela de a furniza participanților instrumentele necesare organizării unui parcurs didactic stimulant și eficace pe terenul de antrenament, atât în ceea ce privește dezvoltarea abilităților individuale, cât și organizarea jocului colectiv. Aceste aspecte vor fi realizate prin intermediul sesiunilor teoretice în Amfiteatrul Universității de Vest din Timișoara (Bd. Vasile Pârvan Nr.4), iar ședințele practice vor avea loc pe terenurile de la Baza 2 a Universității Politehnice Timișoara.

Iată câteva puncte cheie care vor fi analizate în prima zi a seminarului:

– grila competențelor tehnice a jucătorului de fotbal
– dezvoltarea tehnicii individuale prin exerciții analitice și situaționale
– analiza competențelor tehnice specifice fiecărui post
– modele de antrenament ale unora din cele mai bune sectoare juvenile din Italia și Europa

Pentru a dezvolta și finaliza cu succes acțiunile din jocul de fotbal este necesar ca fiecare jucător să execute în mod eficient diferite gesturi tehnice, iar o eroare tehnică compromite finalizarea cu succes a acțiunii. Plecând de la această premiză, este obligatoriu ca fiecare antrenor să știe a evalua și antrena competențele individuale specifice de care jucătorul are nevoie pe parcursul jocului.

Sesiune Teoretică 1 – Massimo Lucchesi: O metodă de-a antrena în sectorul juvenil.
Sesiune Teoretică 2 – Manuele Cacicia: Formarea și antrenarea abilitățile individuale.
Sesiune de întrebări pentru lectori.

Sesiune practică 1 – Massimo Lucchesi: Antrenamentul de individualizare.
Sesiune practică 2 – Manuele Cacicia: Dezvoltarea competențelor tehnico-tactice prin intermediul exercițiilor pe spații reduse.

Obiectivul celei de-a doua zi este acela de a înțelege cum antrenăm principiile și structurile tactice care permit jucătorilor să dezvolte secvențele tehnice colective și să rezolve contextele de joc care se pot manifesta în timpul partidei.

Iată câteva puncte cheie care vor fi analizate în a-2-a zi a seminarului:
– organizarea tactică prin descompunerea jocului în fazele specifice
– codurile tactice pentru perfecționarea sistemului de joc
– exerciții analitice pentru antrenamentul organizării colective
– exerciții situaționale pentru perfecționarea jocului de echipă
– structura ciclului săptămânal al unei echipe profesioniste

În fotbalul modern tehnica individuală se transformă în tehnică colectivă când grupe de jucători colaborează și se coordonează între ele pentru a rezolva diversele situații tactice apărute de-a lungul partidei. Tot ce va fi prezentat este fundamental în dezvoltarea jocului de echipă.

Sesiune Teoretică 1 – Massimo Lucchesi: Metoda antrenării fazei ofensive.
Sesiune Teoretică 2 – Manuele Cacicia: Săptămâna de lucru – ciclu săptămânal – a unei echipe profesioniste din Serie A.
Sesiune de întrebări pentru lectori.

Sesiune practică 1 – Massimo Lucchesi: Antrenarea tranzițiilor.
Sesiune practică 2 – Manuele Cacicia: Perfecționarea organizării jocului prin intermediul exercițiilor tactice.

Ca înscriere la cursurile de săptămâna viitoare, cu mențiunea că locurile sunt limitate, costul este de 450 de lei pe persoană, cu oferta pentru un grup format din minim 3 persoane de 400 lei / persoană și ca preț pentru abonații anuali coaches-ahead.ro de 380 de lei.

Încheierea seminarului va fi punctată de înmânarea diplomelor de participare și fotografii de grup.

Detalii adiționale despre modalitatea de plată, pe www.coaches-ahead.ro.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: