În premieră după succese la zero la start, UTA începe faza play-out cu un eşec

Cu cea mai modestă zestre la start după înjumătăţirea punctelor acumulate în sezonul regulat în comparaţie cu cele adjudecate în precedentele două ediţii ale Ligii 1, totodată şi primele în care faza play-out, cu un număr majorat de participante, la 10, s-a redus doar la un tur cu 9 etape, UTA a început cu o înfrângere a doua grupă valorică, vineri seară pe „Ilie Oană” din Ploieşti, acolo unde a pierdut pe final în faţa nou-promovatei Petrolul, fiind pentru prima dată ca roş-albii arădeni să fie înfrânţi la debutul fazei play-out.

Într-adevăr, în anul 2021, când au abordat faza play-out a Ligii 1 cu 19 puncte în cont, pe-atunci nou-promovaţii de pe Mureş s-au impus în prima sa etapă, pe teren propriu, cu 1-0 cu FC Viitorul Constanţa, încheierea respectivelor 9 runde asigurându-le un bilanţ echilibrat, 4 1 4 7-9 13 puncte din 27 posibile. Era şi prima ediţie a elitei în care faza play-out nu se mai desfăşura tur-retur sub forma unui total de 14 etape, între 8 participante, ci în baza unui parcurs tur cu 9 runde, dat fiind creşterea la zece protagoniste a numărului grupărilor din seria a II-a valorică.

Mai trecea un an şi în 2022 UTA începea şi mai bine faza play-out, tot acasă, prin a dispune cu 3-0 de Academica Clinceni, care avea a fi torpilată ulterior cu o serie de penalizări totalizând 44 de puncte. Iar arădenii, care începeau cu 20 de puncte grupa a II-a valorică, aveau a înregistra exact acelaşi bilanţ în play-out, 9 4 1 4, cu un golaveraj pozitiv 10-6, pe locul 2 ca număr redus de goluri primite în respectivele etape.

Mai mult în aprilie 2021, roşu-albii câştigau şi prima deplasare avută în play-out, cu 1-0 la Dinamo, ceea ce nu s-a mai repetat anul trecut pe 18 martie, când au cedat în runda secundă cu 1-0 la Botoşani.

Vineri, de la ora 20:30, arădenii s-au aliniat pe „Ilie Oană” din Ploieşti în componenţa Kutcher – Abeid, Erico, Benga, Roger – Pop, Batha, Anton, Ubbink – Otele, Postolachi, în faţa unor prahoveni învinşi în precedentele două reprezentaţii acasă de fruntaşe calificate în play-off, 2-5 cu CFR Cluj şi 0-1 cu Universitatea Craiova. 

Nou-promovaţii ploieşteni veneau în schimb după un prim triumf în deplasare în 2023, sâmbăta trecută, cu 1-0 la Piteşti, stopând astfel o serie neagră de 4 insuccese în noul an pe terenuri adverse, pe care marcau o singură dată, încasând în schimb 12 goluri, pietre de moară care au contribuit la un bilanţ modest după Revelion în SuperLiga, şi pe fondul unui program dificil, 9 2 0 7 7-20 6 puncte din 27 posibile, ceea ce le-a scurtcircuitat şansele de accedere în play-off.

Vineri au repetat însă succesul la zero acasă din 13 februarie, 2-0 cu Hermannstadt, de astă dată semnat la potou cu dreptul de Seniko Doua, 1-0 (0-0) printr-un şut din afara careului, în minutul 89, redetaşându-i la puncte pe „găzari” de arădeni, 7, faţă de cele 9 existente între cele două formaţii după sezonul regulat tur-retur. 

În care Petrolul trecea acasă şi pe 5 noiembrie de utişti, cu 2-1, revanşă la întâlnirea din iulie 2022 de pe Mureş, la chiar prima apariţie acasă a roş-albilor în acest sezon, 2-0 în runda secundă.

Florin Pîrvu a apelat la numai două schimbări, pentru a doua jumătate a reprizei secunde la Budescu în locul lui Dumitriu, la mijloc, iar în faţă la Moldoveanu, din minutul 82, în locul şeptarului Grozav. Laszlo Balint a modificat în schimb de la pauză, Chindriş în defensivă în locul lui Erico, iar în minutul 70 a survenit o triplă modificare, Batha, Ubbink şi Otele lăsându-le locurile lui Cascini, Willie şi Milosevic. După încasarea golului mai intra şi Paşcalău, în locul lui Pop, dar una peste alta cei de pe Mureş au folosit vineri seară în Prahova nu mai puţin de 11 jucători străini, majoritari între titulari fiind şi „petroliştii”, şase.

Pentru arădeni urmează primirea universitarilor clujeni, însă abia în urma pauzei competiţionale, rezervată „dublei” naţionalei la debutul preliminariilor Euro 2024, iar ulterior, deplasarea la Voluntari. În continuare, alternativ, acasă cu FC Botoşani, Hermannstadt şi, în runda finală, cu FC U Craiova 1948, iar în deplasare la Chindia, FC Argeş şi CS Mioveni, ieşirile în judeţul Argeş fiind în runde succesive.

Tot în ziua inaugurală a fazei play-out, FC Voluntari – Hermannstadt 1-1. În prima zi a fazei play-off, sâmbătă, FCSB – Universitatea Craiova.

Rezultatele etapei I în play-out-ul SuperLigii, programul viitor şi clasamentul la zi în grupele valorice I (play-off) şi II, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: