În premieră peste 40 de jucători reuniţi la întâlnirea anuală a foştilor jucători ai Modernului Timişoara, de la cel mai vârstnic, Titi Poteraş, la 76 de ani, la cel mai tânăr, portarul Ion Don, la 40 de ani. Printre ei, de exemplu Titi Varga, Călin Rosenblum sau Cosmin Stan

Multe grupări de fotbal timişorene au dispărut în anii postdecembrişti, dar spiritul lor şi nu în ultimul rând amintirile îi leagă pe protagoniştii de altădată ai dreptunghiurilor verzi locale, în unele cazuri reîntâlnindu-se pe gazonul de care-i leagă marea pasiune a jocului în 11. Ferice de sportivii de peste ani ai fostei Modern Timişoara, care, la revederea de sâmbătă, au fost prezenţi într-un număr record, mai mulţi ca niciodată în asemenea ocazii, din atâtea generaţii diferite. 

Un moment frumos sâmbătă pe terenul 1 Iunie din cartierul timişorean Plopi, la matineu, de la ora 11, când foştii jucători ai echipei Modern s-au reunit la întâlnirea tradiţional anuală, cea din 2023 fiind binecuvântată de prezenţa a peste 40 de fotbalişti care au îmbrăcat în timp culorile acestei grupări, sâmbătă, mai mulţi ca niciodată.

Au jucat două reprize „scurte” şi numeroase au fost şi golurile marcate, încheindu-se 8-8 (4-4), cum se cade în asemenea ocazii.

Iniţiator al inimosului demers de suflet a fost Carmin Matula, aducându-i împreună pe-atâţia şi-atâţia, de la Titi Poteraş – cel mai vârstnic fost sportiv care „a semnat condica” întâlnirii cu colegii de club, septuagenar la 76 de primăveri, şi până la cel mai tânăr, portarul Ion Don, în vârstă de 40 de ani.

Iar din alte generaţii de exemplu Constantin „Titi” Varga, un evergreen încă marcator la zi în „Municipalul” „Promoţiei” ligii a VI-a timişene, tot aşa cum înscria şutând de la distanţă şi în victorii de legendă ale Politehnicii Timişoara, ori Călin Rosenblum, un alt reputat ex-alb-violet. 

A fost prezent şi fostul „elev” al lui Carmin Matula, Cosmin Stan, actualmente antrenor al unicei formaţii din fotbalul din Timiş în primele două eşaloane ale ţării, CSC Dumbrăviţa, în Liga 2.

Iar după meci „adunarea” a fost în jurul unui ciaun de toate zilele, cheful fiind pregătit cu dichis de Gheorghe Potra şi Ioan Neamţu. O revedere cu sentimente alese, Carmin Matula remarcând că „a fost o întâlnire ca de obicei super tare, mă bucur că au răspuns aproape toţi cu prezenţa la această intâlnire! Au lipsit doar câţiva, motivat. Sperăm să continuăm şi la anul viitor, cu condiţia să fim sănătoşi!” 

Iată şi „condica de prezenţă” a foştilor jucători ai Modernului la reuniunea din 10 iunie, conform înscrisurilor organizatorului. Un crâmpei de istorie din fotbalul local. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: