”În primul rând transferurile la ACS Poli au fost cea mai mare greșeală”. Dan Alexa, de luni la planșă în cazul unui X sau 2 la Reșița

ACS Poli Timișoara simte că doar călcâiele nu îi sunt momentan în Liga 1, așa încât jumătatea secundă a întâlnirii de astăzi a antrenorului Dan Alexa cu presa a curs de la subiectul deplasării de sâmbătă la Reșița, pentru întâlnirea primelor două clasate în B2, în urma căreia, cu o remiză, alb-negrii de pe Bega ar redeveni prim-divizionari cu acte în regulă, înspre ceea ce va fi de luni în cazul acontării promovării dar și ceea ce ar fi putut fi la ”Dan Păltinișanu” în cazul în care, cu el la cârmă spre finele returului în primul eșalon, nou-promovata și-ar fi menținut poziția în elită.

”Mă gândesc deja de luni să pregătesc Liga 1. Vom vedea ce va fi săptămâna viitoare dar eu din ce știu cred că Timofte nu va pleca. Nu mă interesează încă nici un jucător și, să spun așa, nu vreau să pun căruța în fața cailor. Este un meci important, foarte important pe care îl avem sâmbătă, și întâlnim o  echipă foarte, foarte motivată, iar și eu m-aș motiva foarte bine astfel încât să nu văd adversarul direct că se bucură de promovare acasă la mine”, a remarcat Alexa.

Tânăr antrenor principal care are deja la bord binișor peste un an la cârma alb-negrilor, interval punctat pe 24 martie, când, în sezonul trecut, în Liga 1, debuta acasă cu un 0-2 contra lui SC Sporting Club SA Vaslui, după ce prelua gruparea nou-promovată pe locul 12 în elită, poziție de pe care în actualul campionat al eșalonului întâi abia se supraviețuiește la limită, în lumina retrogradării a 6 cluburi.

”Dacă s-ar fi rămas în prima ligă și nu s-ar fi repetat greșelile făcute în primul sezon de top, atunci ar fi fost mai bine să nu fi retrogradat. Dar fotbalistic vorbind, este mai bine cu un an de Liga 2, de reconstrucție, căci poate dacă ne-am fi salvat de la retrogradare nici n-am fi văzut obiectiv greșelile care s-au făcut. Acum lucrurile sunt clare, trebuie să continuăm cu pași corecți”, a mai spus Alexa.

Care ar fi fost cei strâmbi? ”În primul rând transferurile, a fost cea mai mare greșeală, căci au fost jucători care n-au putut să te ajute în momente grele”.

Observând jumătatea plină a paharului din această alunecare înapoi în eșalonul doi, Alexa a enumerat: ”Marile câștiguri sunt că Pap a avut posibilitatea să apere mult mai mult decât ar fi făcut-o la Liga 1, iar de exemplu Popescu nu știu dacă ar fi jucat aici meci de meci în cazul în care eram în Liga 1. Bărbuț, a trecut un an peste el, cu evoluții foarte bune, și a crescut foarte mult Bocșan, care n-a jucat mult dar a fost o soluție și a intrat bine, evoluând mai mult decât ar fi făcut-o în Liga 1. Este un salt calitativ bun iar fotbalistic echipa arată mai bine, pe când înainte ne apăram, eram o echipă care juca la ciupeală, doar-doar se întâmplă ceva pe inspirația individuală a unui Bărbuț, Szekely, Nanu. Un plus a fost de a schimba modul în care jucăm fotbalul, de a ataca, de a fi echipa care domină. Probabil, dacă rămâneam anul trecut în Liga 1, ca antrenor eram preocupat să joc defensiv, nu să atac, și mi-am schimbat și eu concepția. Desigur, mai e nevoie de întăriri, dar repet, cu pașii corecți, însă ca mentalitate plusul este mare, chiar dacă la Liga 2 am întâlnit adversari mai modești…”

Însă până la a trece de luni la pregătirea viitoarei ediții în elita fotbalului românesc, Alexa mai are de bifat sâmbătă un hop, iar doar menținerea longevivei invincibilități din acest sezon ar putea asigura și matematic, încă din weekend, grăbirea unor planuri iminente: ”Așa că mai întâi e jocul de sâmbătă de la Reșița, unde sper să avem arbitraj foarte bun, căci este un meci cu miză, și trebuie să fie un arbitraj care concordă cu importanța meciului”. CS Metalul a pierdut ultimul joc, 2-1 la Timișoara, sâmbătă, tot cu 1-2 cedând și în ultima apariție acasă la finele sezonului regular și înaintea începerii fazei play-off, în derby-ul județean cu CS FC Caransebeș, după care a semnat două remize și o victorie în propriul fief, în turul fazei 1-6.

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: