ACS Poli, doar varianta victoriei contra Concordiei, în speranţa unei salvări şi pe ruta Mediaş – Chiajna

Ultima rundă a ediției 2013/14 a Ligii 1 programează miercuri, de la ora 21, pe stadionul Dan Păltinișanu, confruntarea dintre ACS Poli, situată încă pe un loc care o duce în eșalonul secund, și Concordia Chiajna, aflată deja în vacanță după ce remiza de săptămâna trecută, 1-1 cu FC Botoșani, i-a securizat menținerea în liga întâi.

Mâine, dinaintea orei 21, puteţi urmări şi în Sporttim un comentariu în direct în format LIVE TEXT, dar până atunci să mai notăm câteva aspecte la final de campanie…

Deși în acest sezon nu a pierdut la Timișoara cu ultimele campioane ale României, adică Dinamo, Oțelul Galați, CFR Cluj și Steaua, tocmai jocurile de pe propriul teren i-au îngreunat soarta ACS-ului. În 2014 nu a câștigat niciunul din cele 7 meciuri disputate din postura de gazdă, iar acest lucru a adus-o, inevitabil, pe un loc retrogradabil.

Salvarea nu depinde însă doar de ea, ci mai are nevoie și de un joc favorabil al rezultatelor contracandidatelor. Cert este că speranțele „alb-negrilor” rămân în viață doar în cazul unei victorii în fața Concordiei, orice alt rezultat le este fatal. Dar victoria timișoreană trebuie coroborată cu rezultate avantajoase pe stadioanele din Mediaș ori Chiajna, meciuri care se vor desfășura tot de la ora 21. În acest sens, dacă Viitorul nu se impune în dauna celor de la Ceahlăul Piatra Neamț, ea va fi depășită în ierarhie de ACS, bănățenii având de partea lor rezultatele directe (0-0 și 2-1). Pe de altă parte, salvarea timișorenilor mai poate fi legată de disputa dintre Gaz Metan și FC Brașov. Trupa lui Dan Alexa va fi favorizată doar în cazul în care oricare dintre cele două competitoare va obține cele trei puncte puse în joc. În caz de remiză, ambele vor rămâne înaintea ACS-ului în clasament, căci, deși ar putea fi egalată la puncte, FC Brașov are de partea sa rezultatele directe cu gruparea de pe Bega, impunându-se în ambele întâniri cu 2-1. Iar în ecuaţie ar mai putea intra până şi Săgeata Năvodari, egală la puncte a timişorenilor şi care joacă tot de la ora 21, acasă cu CFR Cluj…

Concordia Chiajna este formația care a început campionatul cu aproximativ o lună de zile după ce celelalte competitoare au luat startul, inițial fiind retrogradată în Liga 2, după un „baraj” inventat de FRF. Clubul ilfovean a depus plângere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane, iar pe 2 august TAS a hotărât ca Rapidul să fie exclus din Liga I, iar Concordia să revină, în plină competiție, în primul eșalon. Scăpată de emoțiile retrogradării, va veni la Timișoara, aparent, fără să fie interesată de rezultat. În precedentele deplasări din acest sezon a triumfat doar în trei cazuri: la Cluj, cu Universitatea, la Botoșani și la Târgu Jiu, cu Pandurii.

Pe 26 decembrie 2013, cele două adversare de miercuri s-au întâlnit în singurul joc direct de până acum. Aurel Șunda a mizat atunci pe următoarea formulă de echipă: Nuno Claro – Nohai, Scutaru, Şeroni, Poparadu – Belu, Gorobsov (Trandu, 86) – Popovici, Keita (Boldea, 72), Nanu (Nicola, 65) – Szekely. Chiar dacă la un moment dat au restabilit egalitatea prin Gorobsov, dintr-o lovitură liberă de la circa 25 de metri, timișorenii s-au văzut învinși, la limită, cu 1-2, pentru rivali marcând Purece, în urma unui penalty provocat de Scutaru, şi Wellington, cu cinci minute înaintea fluierului final. De remarcat că, folosiți ca titulari, Claudiu Belu-Iordache și Alexandru Popovici fuseseră achiziționați chiar de la ilfoveni, cei doi ajungând la Chiajna în 2012 după ce echipa lui Marian Iancu s-a desființat.

O situație similară, cu o reprezentantă a Timișoarei luptând pentru evitarea retrogradării până în ultima etapă, s-a mai consemnat în ediția 1993/94, încheiată tot cu Steaua în postură de campioană. Iar năpăstuiţii soartei au fost, din păcate, tocmai bănățenii. Politehnica Timișoara a sperat la salvarea până în ultima clipă, însă, deși a beneficiat de avantajul terenului propriu în runda finală, a fost învinsă cu 0-2 de Rapid București și a fost depășită în clasament de Sportul Studențesc și Oțelul Galați, pentru numai un punct. Locul al 17-lea avea să o ducă în liga secundă…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu × = 8

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: