În superioritate numerică, Phoenix are contract cu transversala: 0-0 cu ACB Ineu

Ceea ce a reușit în tur la Ineu, mai precis să câștige, n-a izbutit astăzi de la ora 14 în returul ”acasă” de la Carani nou-promovata timișeană în Seria 8 a Ligii 3, trimițând repetitiv în transversală, deși în superioritate numerică într-o întâlnire ”de 6 puncte”, nou-promovata arădeană de pe antepenultimul loc rămânând astfel la doar 3 puncte în urmă: CS Phoenix Buziaș – ACB Ineu 0-0.

Buzieșenii au jucat în ultima vreme la Carani strict în compania unor vizitatoare de la extremitățile clasamentului seriei vestice, depășindu-le la limită pe codașele din Periam și Cermei dar și cedându-i la ultima înfățișare liderului din Reșița, astfel încât așteptările legate de reînnodarea victoriilor cu ocazia descinderii nou-promovaților arădeni de pe antepenultimul loc au fost suficient de mari, nu însă și întrupate în fapte.  

A rezultat o remiză albă, a doua la rând pentru arădeni, care au smuls astfel primul punct în deplasare după 8 etape, Phoenix rămânând în schimb fără succes în ultimele 3 runde.

Pe un timp bun pentru fotbal, în fața a peste o sută de spectatori, bănățenii și-au creat prima mare ocazie la mijlocul reprizei I, atunci când Petruș a scăpat singur spre poartă și a șutat milimetric pe lângă bara din dreapta, la colțul scurt. Același Petruș ieșind din nou la rampă cu o nouă ocazie în minutul 33, fără a mai putea însă trece de Șerban, care l-a stopat la 8 metri de poartă.

La reluare, noul intrat Laurențiu Udrescu, component al unei duble schimbări la pauză în 11-le inăoanilor, în vreme ce la gazde Chistrugă îl înlocuia pe Ferțu, l-a lovit cu genunchiul în spate pe Daniel Filip, grav accidentat, necesară fiind pătrunderea Ambulanței pe teren. Timp de mai bine de  6 minute jocul a fost întrerupt pentru a i se acorda îngrijiri medicale, fără însă ca Filip să mai poată relua partida, fără însă și ca arbitrul să acorde cartonașul roșu, numai cel galben. Avea să urmeze după numai 12 minute, atunci când același jucător i-a aplicat un cot în față lui Birău, de astă dată fiind eliminat de pe teren. Dacă deveanul Fodor ar fi fost mai ranșant încă din prima instanță, ar fi preîntâmpinat implicit și lovirea lui Birău.

Unsprezece contra zece, Phoenix a dominat cu atât mai clar iar în minutul 80, în urma cornerului executat de Chistrugă, Birău a reluat din apropiere cu capul, mingea nimerind transversala. Și încă o dată prin Claudiu Matiș cu două minute înainte de final.

S-au semnalizat 7 minute de prelungiri însă ACB Ineu a smuls totuși al doilea punct în ultimele 4 etape în care n-a marcat deloc. Al doilea draw la Carani al buzieșenilor, două fiind și victoriile acasă, două și eșecurile.

Cosmin Petruescu a spus că ”a fost o primă repriză relativ echilibrată ca număr de ocazii de gol. În schimb partea a doua am dominat-o cap – coadă, cu o frecvență bună a acțiunilor de poartă, cu ocazii, bare, dar a fost una din acele zile când mingea nu a vrut să intre în poartă. Nu avem ce face, fotbalul se joacă pe goluri și mergem în continuare mai departe.”

Rezultatele și programul viitor în C8, pe coloana clasamentelor la zi.

*

Phoenix Buziaș: Lupu – Ferțu (min. 46, Chistrugă), Artimon (min. 66, Marian Musteța), Nicolescu – Horcea (min. 75, Hrudei), Butar, Marius  Musteța – Petruș (min. 66, Mircea), Filip (min. 50, Andrei Rus), Birău – Matiș.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Rezeve: Cuzmanovici – Avramescu, Stemate, Giurgiu.

Ineu: Merșca – Spătaru, Mendy, Șerban, Cahill – Zdrențan (min. 66, Domilique Gomes) – Rucăreanu (min. 90+7, Miculaiciuc), Florea, Ndoye (min. 66, Palcu), Jurj (min. 46, Udrescu) – Toure (min. 46, Spătaru).

Antrenor: Cristian Seculici.

Rezerve: Tulcan – Codrea, Spătaru, Răsvanță.

Au arbitrat: Gabriel Fodor (Deva) – George Urs și Eusebiu Irina (ambii din Oradea). Observator de arbitri: Alexandru Rojneai (Alba Iulia), Marius Ştefan (Orăştie).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la În superioritate numerică, Phoenix are contract cu transversala: 0-0 cu ACB Ineu

  1. Marius spune:

    M-am lamurit si cu voi comentatorii sau Ziariști ce sunteti….chiar am fost astazi la meci si am vazut un arbitraj extraordinar din partea acelui baiat, a lasat jocul liber nu a fluierat toate contactele, si cum puteti sa scrieți ca trebuia rosu la faza aia cand a fost o piedica si jucătorul a picat rau….auzi ca lovire cu genunchiul in spate….lăsați-vă fraților ca nu aveti nicio treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: