În toiul verii

Pentru a avea calendarul competițional respectat, FRF nu ține cont nici de condițiile meteorologice, de altfel normale pentru luna iulie. Partidele se dispută la temperaturi ce depășesc 30 de grade, la ore total neadecvate. Ca urmare a acestor condiții, apar des accidentări, care au implicații în evoluția echipelor. În plus, la fiecare etapă apar evenimente legate de coronavirus. Partida Viitorul – Academica Clinceni a fost amânată cu 24 de ore, deoarece au existat suspiciuni de infectare cu Covid-19 în rândul echipei gazdă.

În competiția play-off, noul lider a obținut o nouă victorie la limită, de această dată în fața echipei FCSB. De remarcat că arbitrul Marcel Bârsan, un arbitru en vogue, a acordat gazdelor două lovituri de la 11 metri, în timp ce bucureștenilor le-a refuzat două penalty-uri clare. Patronul George Becali era preocupat mai mult de transferul lui Denis Man la Norwich decât de jocul propriu-zis. Cei de la UTA s-au și văzut cu 11 procente din suma de transfer a jucătorului, numai că suma de transfer avansată a fost infirmată de clubul englez.

Într-o altă partidă, FC Botoșani și Astra s-au angrenat într-un joc de uzură, nespectaculos, pe care toată lumea parcă aștepta să se termine cât mai repede. Se pare că CFR Cluj va avea o misiune ceva mai ușoară în fața decimatei echipe Gaz Metan Mediaș.

În competiția play-out, echipa Viitorul s-a detașat față de celelalte echipe, parcă demonstrând că locul ei era în competiția play-off. FC Hermannstadt Sibiu părea la un moment dat sortită retrogradării, dar, în urma unor rezultate neașteptate, a reușit să se redreseze. În schimb Dinamo nu poate ieși din situația critică, remizând pe teren propriu cu Poli Iași, o altă echipă aflată în suferință.

În liga a doua s-au disputat câteva partide cu implicații în lupta pentru promovare. În momentul în care liderul UTA se pregătea să promoveze en fanfare în liga întâi, a fost trezită la realitate de Turris Turnu Măgurele, care a învins-o tocmai la Arad. Miercuri se va disputa partida restantă UTA – Petrolul, de o mare importanță pentru ambele echipe. În partida Petrolul – Rapid, gazdele au beneficiat de trei lovituri de pedeapsă, toate ratate. Mai mult, echipa Rapid a evoluat cu doi jucători eliminați mai bine de o jumătate de oră.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: