În zodia neîmplinirilor: UTA – Farul Constanța 0-0

În istoricul partidelor dintre UTA și Farul Constanța a existat un precedent relativ la cele întâmplate în partida disputată ieri seară pe arena arădeană. În timpul unei partide de campionat din anul 1969, la un duel aerian între masivul atacant Otto Dembrovsky și portarul constănțean Ștefănescu, Otto a căzut pe portar, căruia i-a fracturat două coaste, acesta necesitând spitalizare. Atunci, ca și aseară, oaspeții au efectuat cele două schimbări permise de regulament, iar în poartă a luat loc stoperul Dumitru Antonescu, de altfel jucător la echipa națională, care a apărat eroic și partida s-a încheiat la egalitate.

Revenind la partida de ieri de la Arad, UTA a început furtunos și Miculescu a zguduit bara transversală în primul minut de joc. Oaspeții au încercat să echilibreze jocul, activi fiind Pires și Pitu. Treptat Farul s-a văzut mai mult în atac, Adrian Petre dorind să demonstreze că UTA a renunțat prea ușor la el.

Repriza a doua s-a desfășurat tot sub semnul echilibrului, care însă s-a rupt într-o primă fază cu eliminarea lui Dussaut. În minutul 80 a avut loc un accident nefericit la un duel aerian între Roger și Dănuleasă, păgubit fiind jucătorul constănțean care a necesitat spitalizare. Cum toate schimbările au fost efectuate, Gheorghe Hagi nefiind prea inspirat când s-a grăbit cu înlocuirile, Farul a evoluat cu doi jucători de câmp mai puțin în ultimul sfert de oră. Însă UTA nu a găsit soluția de a marca golul victoriei și jocul s-a încheiat la egalitate.

Ce-i drept, arbitrul Marcel Bârsan s-a grăbit să fluiere sfârșitul partidei din motive numai de el știute. De notat că a UTA a făcut două achiziții last minute, revenind alături de echipă maseurul Dănut Ifrim și responsabilul de teren, Ioan Toader.

UTA – Farul Constanța 0-0 în etapa I din ediția 2021-2022 a Ligii 1 (rezultatele primei runde și programul celei viitoare, pe coloana clasamentelor)

Arad, 18 Iulie 2021; stadion Francisc von Neumann; teren bun; specatori: 4.500

UTA: Iacob (cpt.) – Vukcevic, Da Silva, Medimorec, Shlyakov (min. 85 Bustea) – Batha, Passaglia – Roger, Ubbink (min. 89 Negoescu), Miculescu – Hora (min. 60 Dangubic).

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Balauru, Tomozei, Vorobjovas, Antal, Baravykas, Mercioiu.

Farul Constanța: Tordai – Dussaut, Larie (cpt.), Mladen, De Nooijer – Mălăele (min. 16 Groza, min. 56 Purece), Pires, Grameni (min. 56 Dobrosavlevic) – Chițu (min. 56 Betancor), A. Petre (min. 56 Dănuleasă), Pitu.

Antrenor: Gheorghe Hagi.

Pe bancă: Dur-Bozoancă, Popescu, Buta, Andronache.

Cartonașe galbene: Dussaut, Mladen.

Cartonaș roșu: Dussaut.

Arbitri: Marcel Bârsan (București) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Andrei Constantinescu (București). Rezervă: Kovacs Szabolcs (Carei). Observatori: Romulus Gabor (Hunedoara), Szekely Zoltan (Baia Mare).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci × = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: