În urmă cu nu foarte mulţi ani, pe când conducerile Ripensiei şi ASU Politehnica exersau cu sârg în propriile cercuri închise penibilul reflex mioritic al „caprei vecinului”, alimentându-şi fixaţiile şi obsesiile despre „rivala” de pe Bega, dar şi pe când în mediile „tribale” online ale celor două grupări se împărţeau „bezele” şi spurcăciuni într-o duioasă reciprocitate, mai greu spre foarte greu emana vreo trecere a unui sportiv de la un club la altul. Însă de când li s-a tăiat atotştiutorilor ambiţioşi aroganţi fără busole avântul ascensiunii din pânze, căzându-le nasul vanităţii orgolioase, „orbul” cu „şchiopul” în catacombele Ligii 2, iată că au răsărit şi glisările jucătorilor între un lot şi altul, dovedind că interesul poartă fesul şi că fesul cântăreşte mai greu decât principiile apartenenţei la unul dintre seturile de culori, că e galben-roşu respectiv alb-violet. Care ar fi morala, odată alunecate aceste formaţii la stadiul situaţiei ierarhice la zi? Că iluştrii decidenţi ai cluburilor în speţă ar fi făcut mai bine în deceniul trecut a se concentra strict pe creşterea organică a propriei grupări, şi nu să-şi toace parte a energiilor cu „capra vecinului”. Le-ar fi stat mai frumos iar astăzi ar fi şezut mai comod, dar poate că elevarea conştiinţelor ar surveni totuşi cumva şi din însuşirea concluziilor de rigoare. Astăzi, Politehnica a anunţat că „A semnat Tudor Călin”, şi nu este primul ardelean ajuns în această iarnă de la Ripensia la „violeţi”.
După cum bate vântul sunt aceste două cluburi „fruncea” cu ale lor genii conducătoare, toţi Şerbanii şi Baeramii cremei cremelor fotbalistice de pe Bega, iar la asemenea mentalităţi şi abordări, vai şi-amar de soarta sportivilor din componenţă, ajunşi a se raporta la compromisuri pe care altfel nu le-ar fi făcut, schimbând grupările locale precum jambierele.
Iar cluburile în speţă vor exersa probabil actualmente şi ipocrizia invocării întrajutorării reciproce, ce nu-i bun unuia, preia cu folos celălalt, însă de ce n-au fost oare la fel de solidare şi pe când diriguitorii lor dădeau acum ceva ani tonul fixaţiilor cu „capra vecinului”, peştele de la cap se împute, acele atitudini defetiste intrând şi sub pielea unor simpatizanţi!?! Pentru că le mergea mai bine şi nicio vorbă nu le putea fi „servită” închipuiţilor cu nasul pe sus, ştiindu-le mereu pe toate.
Au ajuns unde au ajuns pe fondul execrabilului management sportiv pe care cu diletantism l-au exersat, iar acum, la început de 2023, se poate lesne constata ceea ce altădată era inimaginabil, cum trece clujean după arădean în luni consecutive între Ripensia şi Politehnica, ambele din Timişoara. Dar cu ceva fotbal se vor mai putea oare lăuda entităţile în speţă după această iarnă a despărţirilor şi plângerii?
Nişte decidenţi incompetenţi şi iresponsabili, pe fondul unui nivel foarte scăzut al conştiinţei, care au condus „fruncea” fotbalistică a Timişoarei, binomul de farmec şi vis, pe un făgaş descendent, chiar ruşinos la nivel naţional.
Dar câinii latră, caravana trece, consemnat fiind încă un eşantion al lipsei de continuitate a sportivului autohton în arena internă, discontinuitate numărându-se printre principalele cauze ale redusei competitivităţi a fotbalistului român. Cât despre valoarea performanţei sportive, în ton cu genialitatea „inteligentsiei” din birouri.
SS Politehnica anunţă aşadar că l-a legitimat pe clujeanul în vârstă de 22 de ani Tudor Călin, devenit liber de contract după despărţirea în iarnă de concitadina Ripensia, al cărei căpitan a şi fost şi pentru care înscria în sezonul de toamnă, punctat cu 12 apariţii în roşu-galben.
„Violeţii”, situaţi pe un loc de retrogradare în Liga 3, penultima poziţie în Liga 2, vor debuta oficial în 2023 în deplasare la Dumbrăviţa, iar Ripensia, plasată pe un loc de baraj pentru evitarea retrogradării, acasă cu Unirea Dej. Programul etapei a 17-a – antepenultima din sezonul regulat, de săptămâna viitoare, şi clasamentul la zi al eşalonului secund, pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal în Sporttim.