Incompetența Federației Române de Fotbal

UTA Bătrâna Doamnă – F.C. Voluntari 1-0 (0-0) sau despre incompetența Federației Române de Fotbal.

Din dorința de a ajunge la competiția europeană încă din prima zi, cei de la FRF au dat peste cap întrecerea internă fără să țină cont de nimic altceva. În sprijinul afirmației mele vine faptul că echipa arădeană a parcurs 3.600 de kilometri în două săptămâni pentru disputele cu F.C. Brașov, Dunărea Călărași și F.C. Voluntari. Există o limită a rezistenței umane peste care nu se poate trece. Și atunci nu mai trebuie să ne mire că sportivii, deocamdată din alte discipline, mai utilizează și medicamente de o anumită factură.

În istoria fotbalului autohton, noțiunea de joc de baraj presupunea o singură partidă pe teren neutru. Iată că Răzvan Burleanu și acoliții săi au găsit o altă formulă de disputare a barajului, total ineficientă, supunând la eforturi suplimentare, atât fizice, cât și materiale.

Cât despre partida de azi, a fost suficientă o ploaie torențială de aproximativ jumătate de oră ca să scoată în evidență carențele organizatorice ale clubului UTA Bătrâna Doamnă. În primul rând, arena Motorul nu este pregătită să găzduiască partide de asemenea anvergură, chiar dacă bunăvoința unora a făcut ca terenul să fie omologat.

Aradul a ajuns să fie persiflat de un pușcăriabil, Dumitru Dragomir. Un oraș cu peste 120 de ani de fotbal de prima mână!

Ce a impresionat a fost acea solidaritate de breaslă, când jucătorii echipei gazde și jucătorii oaspeți împreună cu arbitrii au lucrat cot la cot la îndepărtarea apei de pe gazon.

Jocul în sine nu a avut valențe deosebite, ținând cont de condițiile din teren. Strătilă a vrut să demonstreze încă o dată că a fost jucător de liga întâi și a ratat o mare ocazie de gol în prima repriză. Oaspeții s-au dovedit mai maturi în joc și au rezolvat faze de atac într-un ritm alert, cu Moche în mare formă. Repriza a doua i-a găsit pe oaspeți în atac și Bălan a ratat două ocazii imense de gol, o mare contribuție având și portarul Miron. Antrenorul Nagy, din dorința de a lăsa o bună impresie de final, a introdus în teren încă trei atacanți, reușind în cele din urmă golul victoriei și al consolării.

+

Nagy Roland: „Ne-am dorit mult de la aceste două jocuri, dar când ești mai mult pe drum decât la antrenament, așa se întâmplă. Meritul acestor băieți nu poate fi contestat de nimeni.”

Dinu Todoran: „Era mult mai bine să se fi desfășurat un singur joc. Nu ne-am așteptat la o așa replică bună din partea adversarilor.”

*

UTA Bătrâna Doamnă – F.C. Voluntari 1-0 (0-0)

Duminică, 12 Iunie 2016; stadion: Motorul; teren pe alocuri impracticabil; spectatori: 1.000.

UTA Bătrâna Doamnă: Miron – Manea, Botiș (cpt.), Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Jorza (min. 57, Hlistei), Copil (min. 46, C. Rus) – Man (min. 74, Tabarcea), Curtuiuș.

Antrenor: Nagy Roland.

Pe bancă: Anca-Trip, Costin, Tănase, Vlad.

F.C. Voluntari: Bornescu – Filipov, Târu, Maftei (cpt.), Mitache – Căpățână, Novac, Moke, Vlad (min. 73, Kone) – Enceanu (min. 46, L. Rus) – Bălan (min. 81, Tudorie).

Antrenor: Florin Marin.

Pe bancă: Balauru, Novacovici, N. Grigore, Ștefănescu.

Cartonașe galbene: Manea, Botiș, Chindriș, Hlistei, Enceanu, L. Rus.

Arbitri: Cristian Balaj (Baia Mare) – Valentin Avram, Radu Ghiuguleac (București). Adiționali: Florin Marcu (Oradea), Iulian Călin (Ștefănești). Rezervă: Ciprian Danșa (Oradea). Observatori: Aurel Ionescu (București), Cornel Sorescu (Pitești).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: