Internaţional englez suspendat 8 luni cu efect imediat pentru a fi încălcat 232 de reglementări de pariere între 2017 şi 2021, iar federaţia va solicita şi FIFA extinderea sancţiunii la nivel mondial, dacă Toney va căuta să joace în afara Albionului

Atacantul în vârstă de 27 de ani Ivan Toney, care în cariera sa a marcat 32 de goluri şi a oferit 9 pase de gol în 68 de meciuri jucate în Premier League, va fi stopat dacă va încerca să evolueze sub formă de împrumut pentru un club din afara Angliei în următoarele 8 luni în care va fi aplicată suspendarea sa cu efect imediat, dictată de o comisie independentă, pentru a fi jucat la pariuri. 

Vârful de culoare al prim-divizionarei vest-londoneze Brentford a fost suspendat până în ianuarie 2024, ca urmare a mărturisirii încălcării a 232 de reglementări de pariere impuse de forul fotbalistic din capitala Regatului Unit, Football Association.

Suspendarea ce va fi aplicată de federaţie cu efect imediat este limitată doar la fotbalul englez, dar se pare că The F.A. se va adresa inclusiv FIFA pentru ca decizia să fie extinsă la nivel global, dacă Toney va căuta să joace în afara Albionului în prima jumătate a sezonului viitor. Momentan, forul federal este la stadiul de a urma să ia aminte la motivele scrise de  comisia independentă în susţinerea deciziei de suspendare pe 8 luni.

Dacă Toney, care a fost şi penalizat cu 50.000 de lire sterline, va căuta să treacă în acest timp sub formă de împrumut la un club din afara Albionului, atunci forul federal de la Londra se va adresa atât FIFA cât şi federaţiei la care este afiliat clubul ce l-ar coopta sub formă de împrumut sau prin achiziţie, pentru a le anunţa în privinţa suspendării, care implicit s-ar extinde la nivel internaţional.

Iar The F.A. a mai procedat aşa în trecut, tot pentru încălcarea unor reglementări legate de jocurile a pariuri, şi în cazul altor 2 internaţionali englezi, Kieran Trippier şi Daniel Sturridge. Recent, FIFA accepta o solicitare de extindere pe plan internaţional a suspendării dictate de forul federal italian pe adresa fostului director managerial al lui Tottenham Hotspur, Fabio Paratici, ceea ce a dus la înaintarea demisiei acestuia de la gruparea nord-londoneză.

Toney nu va mai avea drept de joc în ultimele două meciuri ale roş-alb-negrilor în acest campionat, sâmbătă de la ora 14:30 în deplasare la Spurs şi în runda finală din 28 mai, programată uniform de la aceeaşi oră 18:30, Brentford urmând a primi vizita campioanei Manchester City, proaspăt calificată în finala Champions League, după 4-0 în returul de pe Etihad cu Real Madrid, însă atacantul cu o selecţie în naţionala Albionului va fi admis pe de altă parte la antrenamente cu începere din 17 septembrie, mai exact cu 4 luni înaintea expirării suspendării, după cum semnalează Simon Stone în consemnarea sa pentru BBC Sport.

Ivan Toney, care a contribuit cu 20 de goluri în 33 de apariţii în actuala ediţie a Premier League la clasarea actualmente pe locul 9 a vest-londonezilor cu un antrenor danez la cârmă, club cu care vârful de culoare are contract până în 2025, a încălcat reglementările ce ţin de pariere între 25 februarie 2017 şi 23 ianuarie 2021, cât era legitimat la Scunthorpe United, Wigan Athletic – la ora actuală recent retrogradată din liga a II-a, Peterborough United – care în această seară dispută în deplasare la Sheffield returul semifinalei de baraj de promovare în eşalonul 2, cu Wednesday, de care a dispus cu 4-0 în prima manşă, dar şi la Brentford. 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: