”Într-o comună gri, voi sunteți pata de culoare!” Avântul, lider imbatabil cu galerie în Seria a III-a din Liga 5 timișeană, ”Județ”. Muntean: ”Rămân la părerea că nu se poate schimba nimic câtă vreme calitatea la nivelul mare este tare scăzută”

Spune multe despre parcursul dominant aproape perfect al fruntașelor turului în Campionatul Județean Timiș faptul că, deși tot neînvinsă și cu numai două remize rătăcite între șiruri de victorii, Avântul Topolovățu Mare a înregistrat la vârful Seriei a III-a cel mai modest bilanț în comparație cu celelalte ocupante ale locului I după sezonul de toamnă în grupele ligii a V-a. Încheiem așadar turul de orizont spre piscurile întrecerilor din ”Județ” prin a nota reușita formației din comuna de pe drumul național ce leagă Lugoj de Timișoara.

După ce în sezonul trecut a încheiat pe locul secund în Seria a III-a, fiind devansată de CS Phoenix Buziaş, care demonstrează că nu întâmplător a promovat în liga a patra, Avântul Topolovăţu Mare a pornit ca principală favorită actuala ediție a întrecerii, conturând un tur de campionat foarte bun, chiar dacă în această serie au poposit două cluburi care au retrogradat din liga a patra, CSO Făget şi AS FC Bazoşu Vechi.

Echipa din Topolovăţu Mare şi-a luat din start… avânt spre fotoliul de lider, 11-2 pe teren propriu în runda inaugurală dar și un victorios 2-4 în prima deplasare, la contracandidata  din Făget, încheind invincibilă turul, cu linia de clasament 15 13 2 0 80-21 41 de puncte şi +17 la adevăr.

Avansul Avântului este de 9 puncte faţă de ocupanta locului secund, CSO Făget, pe care o va primi în vizită în cea de-a doua rundă din retur, meci cu ocazia căruia galeria celor din Topolovățu Mare va reveni cu certitudine în forță.

Liderul Seriei a III-a are cel mai prolific atac dintre campioanele de toamnă din ”Județ”, cu 80 de goluri marcate, așadar în medie 5,33 pe meci, față de cele 75 ale Progresului Gătaia respectiv 57 înscrise de CS Comloșu Mare, însă nu și cel mai bun golaveraj, capitol la care prim-planul e deținut de fruntașa Seriei a II-a.

În cele 15 meciuri disputate în campionat, Avântul a înregistrat și două rezultate de egalitate, ambele în deplasare, 2-2 la Recaş şi 4-4 la Ohaba Forgaci, izbutind în rest 13 victorii, dintre care unele la scoruri de maidan, 11-2 acasă cu AS Boldur în prima etapă şi 12-0 tot pe teren propriu cu AS Bacova în runda a IV-a. Alte diferențe mari a mai semnat în deplasare la Tormac, 1-8 în etapa a șaptea, respectiv acasă cu Viitorul Ştiuca în runda a IX-a, 7-0. S-au consemnat și succese mai strânse, la două-trei goluri diferenţă, cel mai greu conturat, 5-3, fiind triumful de pe teren propriu cu nou promovata AS Bega Belinţ, singura echipă care a reuşit să înscrie trei goluri în poarta liderului.

De remarcat că nici o învinsă a Avântului nu a reuşit să cedeze la limită în faţa celor de la Topolovăţu Mare. Al căror lot de jucatori are următoarea componenţă: Darius Luca, Mihai Cristache, Cristian Toma și Gabriel Loba – portari; Laurenţiu Luca, Florin Băran, Flavius Lazea, Cistian Molnos, Marius Dalca, Bogdan Balint, Alexandru Lungeanu, Marius Gâscă, Daniel Boboţan – fundași; Mihai Vida, Flavius Cristescu, Flavius Ciorei, Bogdan Cortuşan, Mihai Dragomir, Răzvan Dragomir, Robert Secareş, Silviu Korityac, Sergiu Cimponeriu – mijlocași; Mişi Bejera, Vasile Vaska Dzitac, Traian Ciobanu, Andrei Tomici și Ovidiu Rad – atacanţi.

În staff-ul clubului, preşedinte şi antrenor principal Alin Muntean, vicepreşedinte Petre Leitinger, antrenor secund Traian Ciobanu, organizator de competiţii Bogdan  Giuchici, iar medic al echipei, Cristian Nicolits.

Dar iată și câteva aspecte relevate de Alin Muntean, antrenor principal al campioanei de toamnă…

– Ce v-a determinat să râmâneţi în continuare la Avântul după ce aţi ratat promovarea în ediţia trecută?

A.M.: ”În primul rând, continuitatea! Și sincer vă spun, noi nu ne-am propus atunci promovarea, nu am avut intenţia de a câştiga seria, ci doar evoluţia bună şi grupul unit al băieţilor au făcut să terminăm pe locul doi. Am rămas în continuare la această echipă împreună cu prietenul meu Ovidiu Rad, întrucât am început un proiect, construit de noi doi. În urmă cu doi ani, echipa a fuzionat cu Voinţa Iosifalău, căci am dorit să facem un singur club în comună, lucru care s-a realizat, pentru a dezvolta sportul în mai multe ramuri. Și ne mai propunem să formăm câteva grupe de copii şi juniori, cu scopul de a aduce către sport tineri din comuna noastră”.

– Aţi încheiat turul pe locul I, cu nouă puncte avans faţă de o retrogradată din liga a patra, CSO Făget…

A.M.: ”Asta se datorează în primul rând jucătorilor, care la fiecare meci au voință şi o mare dorinţă de victorie, țin să nu iasă învinși de pe teren. În cei trei ani de când suntem la echipă, noi nu am adus mulţi jucători, este suficient să transferăm 2-3 jucători cu experienţă în timpul mercato, cum am făcut-o în acest sezon. Iar la fiecare meci avem peste 150 de spectatori, cu o galerie ca la Ultra Viola care ne încurajează de fiecare dată acasă, şi succesele se văd!”

– Ce părere aveţi despre acest eşalon, faţă de ediţia trecută?

A.M.: ”Părerea mea este aceiași, nu se poate schimba nimic câtă vreme calitatea la nivelul mare este mult scăzută. Odată cu trecerea timpului am înţeles şi eu unele lucruri, am încercat să devenim cu toţii mai profesionişti la nivelul la care jucăm, dar poate ne-a lipsit determinarea, iar factorul psihologic la echipă este foarte important”.

– Ce obiective v-ați fixat în continuare, odată lider în această serie?

A.M.: ”Obiectivul principal este de a juca un fotbal plăcut ochiului şi de a marca cât mai multe goluri, cum am reuşit în cele 15 etape din turul de campionat. Şi clasarea pe un loc cât mai bun în această serie la sfârşitul campionatului! În continuare ne vom baza pe susţinerea celor de la Primăria din localitate, care ne acordă tot sprijinul financiar pentru buna desfăşurare a activităţii fotbalistice. Și vă pot spune că în proporţie de 80 la sută vom efectua un cantonament centralizat la Băile Herculane la începutul lunii februarie”.

Ultimele rezultate din Seria a III-a în ”Județ” și clasamentul turului, pe coloana dreaptă.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 32

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: