Intrat la pauză, Baranyi răstoarnă scorul la Periam în ultima jumătate de oră şi Avântul câştigă primele puncte acasă după 5 luni şi o zi: 3-1 (0-1) cu nou-promovata CS Socodor

Fără vreun punct în primele 6 etape şi risipitoare astăzi a unui penalty în primul sfert de oră, după care a primit gol la câteva minute dintr-o lovitură de cap în urma unui corner dar a şi fost nevoită să înlocuiască încă din prima jumătate de oră datorită unei accidentări, Avântul Periam a izbutit totuşi în cele din urmă să obţină primele puncte în noul campionat al Ligii 3 graţie „dublei” rapide a lui Alexandru Baranyi spre mijlocul reprizei a II-a, după ce intra la pauza meciului din antepenultima rundă a turului Seriei 8 cu nou-promovata arădeană din Socodor, tot un jucător intrat pe parcurs, Raul Ştefanciuc, încă din mitanul întâi, stabilind rezultatul final în ultimele nici 10 minute: 3-1 (0-1)

Alb-albaştrii timişeni au câştigat astăzi în sfârşit primele puncte în noul campionat, abia în etapa a 7-a, într-o întâlnire opunând formaţii din trioul încă fără remize în cont al Seriei 8, înjumătăţind astfel deficitul de puncte faţă de învinşii lor de la CS Socodor.

Victorie conturată în ultima jumătate de oră a celei de-a patra încercări în meciurile jucate acasă, după eşecurile cu cei din Pecica, Buziaş şi Timişoara – polişti alb-violeţi ultimi învingători pe „Comunalul” Periamului, cu 0-3 acum două săptămâni.

„Albaştrii” lui Răzvan Leucă aveau şi ei, în fine, un meci mai abordabil după 3 dispute dificile, cu deplasări la Lipova şi Oradea intercalând primirea Politehnicii, în care au pierdut la două-trei goluri, dar astăzi de la ora 15 n-au risipit oportunitatea să fructifice avantajul terenului propriu în faţa unei nou-promovate tot din a doua jumătate a clasamentului.

Semnând astfel primele puncte acasă după 5 luni şi o zi, de la 3-1 cu vizitatorii din Cermei la 5 mai, în etapa a 7-a a fazei play-out din sezonul trecut, timp în care Avântul s-a înclinat de nu mai puţin de 5 ori la rând pe propriul „Comunal”, atât spre finele grupei a II-a valorice şi în noua ediţie a Cupei României, cât şi în turul în curs.

De fapt, ultimele puncte adjudecate de timişeni datau din 27 mai la finele fazei play-out a ediţiei trecute, 3-0 la Dudeştii Vechi, bănăţenii având nevoie astăzi de victorie ca de aer, pentru a-şi îmbunătăţi cât mai rapid această a patra campanie la rând în Liga 3.

Un prim pas fiind efectuat, ca parte a unei „duble” acasă, căci vinerea viitoare vin la Periam şi inăoanii rămaşi cu 5 puncte după ce au fost zdrobiţi acasă de liderul FC Bihor, prilej pentru Avântul să cedeze „lanterna roşie” în cazul unei noi victorii. Iar arădenii l-au pierdut şi pe Susan, eliminat astăzi chiar înaintea pauzei pentru al doilea cartonaş galben, la 0-1, după ce Sergiu Jurj deschidea scorul în minutul 38 din penalty şi tot el înscria pentru orădeni şi în ultimul sfert de oră al părţii secunde, în minutele 75, 85 şi în prelungiri, 0-4.

Iar şi mai apoi, la încheierea turului, Avântul va avea în program tot un meci ceva mai abordabil, la codaşa ediţiei trecute, din Cermei, deţinătoare tot a 5 puncte şi având o „dublă” dificilă în faţă, mâine de la ora 15 acasă cu poliştii violeţi iar ulterior la Oradea, depinzând de cei din Periam dacă vor fructifica ierarhic întâlniri mai facile decât cele de care aveau parte până sâmbăta trecută.

„Albaştrilor” venindu-le în sfârşit inima la loc, deşi cu emoţii şi astăzi, după un început de meci ce nu lăsa impresia c-ar avea viaţă tare grea, Avântul fiind… avântată în primul sfert de oră, cu Mager la pupitru centrându-i lui Viaşu, blocat în ultima clipă de Pele, şi Mânecan – autor al egalării sâmbăta trecută la Oradea dintr-o fază fixă, trimiţând puţin peste poartă dintr-o lovitură liberă.

N-a executat însă şi lovitura de la 11 metri obţinută în minutul 12 de Praţa, faultat în careu de portar, ratată de Viaşu, intuit de Mucha, care a ales bine colţul, primă oportunitate irosită de Avântul, iar cum ocaziile tind a se răzbuna, nou-promovaţii arădeni fructificau în schimb o fază fixă peste nici 5 minute, o lovitură de colţ executată de Caia de pe dreapta şi finalizată cu o lovitură de cap de la colţul scurt de Bogdan Ţoca: 0-1.  

La modul cum curgea jocul, nesperat „balon de oxigen” pentru CS Socodor, şi arădenii având nevoie la rândul lor de puncte, după 4 înfrângeri la rând, urmând succeselor din primele două etape.

Cursul meciului părea a deveni tot mai favorabil nou-promovaţilor arădeni, odată ce Leucă a fost nevoit să schimbe încă din prima jumătate de oră, Olteanu, accidentat, lăsându-i locul lui Raul Ştefaniciuc, iar timişenii au scăpat cu faţa curată înaintea pauzei în urma unei mingi respinse în preajma careului, de unde Pirtea l-a testat pe Gârlea, respingând de lângă bară.

Repriza încheindu-se cu încă o imprecizie a lui Viaşu într-o situaţie favorabilă, la capătul unei centrări a lui Filip pe dreapta. Însă pauza a fost chiar sfetnic bun pentru bănăţeni, apelând la o a doua modificare, prin introducerea rutinatului Alexandru Baranyi, care avea a egala în minutul 63, din faţa porţii, după recuperarea izbutită pe stânga de Mager, la o eroare a „roşilor”: 1-1.

Surprinşi şi peste doar câteva faze, în condiţiile în care beneficiau de o lovitură de colţ, bumerang favorabil Avântului, lansat pe contraatac şi dându-i posibilitatea lui Baranyi să-şi exerseze instinctul de golgheter, din marginea careului, la colţul lung: 2-1 în minutul 65. 

Avantaj de 2-1 pe care „albaştrii” îl deţineau de fapt la pauza jocului etapei inaugurale, cu alţi arădenii, pecicanii, după care mai totul o lua la vale, rundă de rundă. Până astăzi însă, când Avântul a fost cea care a răsturnat în bine situaţia, în teren pentru ultima jumătate de oră şi cu Gălăţan.

Nord-arădenii au efectuat imediat o dublă schimbare în urma „dublei” lui Baranyi – care-l testa apoi pe Mucha şi cu o lovitură de cap din centrarea lui Filip, iar o altă dublă înlocuire şi în minutul 80, pe când şi Leucă tocmai îşi împrospătase echipa cu o dublă modificare, roadele culegându-le tot localnicii, şi tot printr-un jucător intrat pe parcurs, Raul Ştefanciuc, marcator pentru 3-1 în minutul 83.

Într-adevăr o a cincea înfrângere succesivă pentru nou-promovaţi, ultimele 3 deplasări pierzându-le prin a încasa câte 3 goluri. Şi soarele răsărit până la urmă pe „Comunalul” Periamului, fie abia şi în octombrie.

Clasamentul actualizat, pe coloana rezultatelor şi programului etapelor 7-8 în C8 din secţiunea Fotbal.

*

Avântul Periam – CS Socodor 3-1 (0-1): Alexandru Baranyi (în minutele 63 şi 65), Raul Ştefanciuc (83) – Bogdan Ţoca (17).

CS Avântul Periam: Gârlea – Baeram (46, Baranyi), Rareş Mureşan, A. Popescu, Mager – Oancia – cpt., Mânecan (79, Dobricean) – M. Filip, Olteanu (27, Ştefanciuc), Viaşu (59, Gălăţan) – Praţa (79, Victor Toma). 

Pe bancă: Antonescu – Bot, Cochinţu, Piţuc.

Antrenor: Răzvan Adrian Leucă.

CS Socodor: Mucha – Ciornei (minutul 66, Şerengău), Pele (80, Gavrilaş), Gherheş, Caia – Ţoca, Copil (66, Şulea) – Clej, Lezeu (85, Mako), Pirtea – Câmpanu (80, Covaci). 

Pe bancă: F. Pop – Mintaş, Faur. 

Antrenori: Tibi Darazs şi Gigi Cameniţă.

Cartonaşe galbene: Ştefanciuc (minutul 42), Baranyi (77) – Ciornei (24), Ţoca (72).

Arbitri: Florin Lac – Drăgan şi Brânduşesc – toţi din Sibiu. Observatori FRF: Mărginean (Alba Iulia), Ştiube (Reşiţa).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: