Întrebări fără răspuns

Deoarece cele două comisii din cadrul Federației Române de Fotbal, cea a arbitrilor și cea tehnică, se conduc după principii proprii, voi sublinia unele aspecte care erodează fotbalul și nu-i fac bine deloc. Nu trebuie să mire pe nimeni rezultatele slabe din fotbalul românesc, fie că este vorba despre echipa națională, fie că este vorba de echipele de club.

S-a impus ca echipele din liga întâi să aibă antrenor cu licența Pro. Că nu se respectă această condiție, este o altă poveste. Evident că s-a găsit o soluție surprinzătoare: apare un antrenor posesor al licenței respective, fiind antrenor de iure, când de facto este altcineva, bineînțeles care nu are licență Pro.

Cât despre arbitraje, ce să mai spunem? În fiecare etapă apar probleme de arbitraj. La această stare de fapt o contribuție o are și UEFA care a impus baremul de vârstă. Dacă nu te apuci de arbitraj la 14 ani, riști să pierzi ascensiunea. Apare normal întrebarea: când mai au tinerii timp să joace fotbal? Arbitri care nu au jucat deloc fotbal arbitrează scolastic iar problemele apar la fiecare pas.

De exemplu, arbitrul Adrian Cojocaru, care a condus partida Farul-Sepsi, trebuia să oprească partida deoarece au fost scandări xenofobe, iar jucătorii oaspeți au fost înjurați la fiecare pas. Să fi contat atât de mult personalitatea lui Gheorghe Hagi care l-ar fi copleșit pe Cojocaru? Același arbitru a fost delegat la partida UTA-CS Universitatea Craiova și s-a văzut prestația slabă a acestuia.

Revenind la ultima etapă disputată, la partida CFR Cluj-Farul câștigată de gazde, antrenorul Gheorghe Hagi a renunțat la portarul Tordai care a avut evoluții remarcabile și a apelat la Aioanei care a greșit nepermis la golul ceferiștilor. Voluntari a învins Academica Clinceni, producându-i a cincea înfrângere consecutivă prin golul reușit de Nemec.

Chindia Târgoviște, cu un antrenor valoros, Emil Săndoi, a reușit un rezultat de egalitate la Craiova în partida cu Universitatea 1948. Mai mult, ocaziile mari de gol le-au aparținut oaspeților. UTA a demonstrat o voință exemplară în partida cu CS Universitatea Craiova, reușind o victorie semnificativă. De remarcat atitudinea de fair-play a antrenorului Laurențiu Reghecampf.

Sepsi Sfântu Gheorghe nu-și revine și se află la a treia înfrângere consecutivă, de această dată fiind învinsă pe teren propriu de FC Argeș, o echipă cu evoluții fluctuante. Rapid a învins FCSB în fața a peste 35.000 de spectatori. FCSB se dovedește o echipă care nu mai sperie pe nimeni.

În liga a doua, FC Hermannstadt a învins Politehnica Iași, însă golul victoriei reușit de Niță a fost marcat din ofsaid. Politehnica Timișoara nu a putut trece pe teren propriu de Gloria Buzău, chiar dacă a avut la un moment dat superioritate numerică. Cu asemenea rezultat nu poți emite pretenții prea mari. Ripensia Timișoara a învins în deplasare echipa din Șelimbăr, partida disputându-se la Avrig.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 48

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: