Învinsă din nou la limită, Fortuna coboară de pe podium

Fortuna Becicherecu Mic a încheiat astăzi turul fazei play-off în Liga 1 Feminin prin a pierde din nou la limită, pentru a doua oară consecutiv respectiv pentru a treia oară în cele 5 etape ale primei jumătăți a întrecerii zonei locurilor 1-6, coborând astfel în premieră de pe podiumul clasamentului, după ce aborda parcursul în grupa I valorică de pe poziția a doua, la 8 puncte în urma liderului campion din Cluj. 

Prim-divizionarele Banatului au pierdut la matineu o deplasare grea în Bistrița-Năsăud, unde în acest tur din play-off au mai pierdut și Universitatea Galați cu 5-0 respectiv Piroș Security Arad cu 3-1, Heniu Prundu Bârgăului semnând astfel cel de-al cincilea triumf succesiv, după calificări la zero în Cupa României, în deplasare la Târgu Mureș și Baia Mare, dar și un alt succes în campionat, 0-2 la Odorheiu Secuiesc cu Vasas Femina.  

Ardelencele au urcat astfel pe podium în rocadă cu Fortuna, în coborâre, după ce jocul de la ora 11 îl abordau de la egalitate de puncte, câte 29, cu tot cu cele adjudecate în sezonul regular, mai exact în 11 runde. În urma cărora timișencele se calificau în play-off de pe locul 2, cu 25 de puncte, iar bistrițencele de pe poziția a cincea, cu 20 de puncte. Dar bilanțul lor în play-off a fost diferit, ACS Heniu cu 4 victorii și o înfrângere drastică la campioana din Cluj, Fortuna cu câte un succes și o remiză, dar și 3 eșecuri, devansată fiind astfel și de arădence.

O serie mai nefastă a bănățencelor, care pe 25 și 28 aprilie mai pierdeau la limită și acasă cu liderul din Cluj, 1-2 în etapa a patra din play-off, respectiv la Piroș Security Arad, cu 4-3 după reprizele de prelungiri, eliminate fiind din Cupa României.

Iar returul în play-off bate deja la ușă, duminică de la 11 acasă cu Piroș Security, după care deplasarea la Galați, duminică 16 mai.

Astăzi, Heniu a marcat unicul gol în primul sfert de oră, Ambrus Betea înscriind în minutul 7, suficient pentru ca gruparea din orașul bistrițean să urce direct pe locul 2, la 14 puncte în urma fruntașei din județul vecin.

Antrenorul principal Florin Pădurean şi secundul Alexandra Vela au abordat jocul în deplasare la Prundu Bârgăului cu 11-le Pavel – Scurtu, Jivan, Bistrian, Heişu – Ienovan, Colesnicenco, Deca, Șodincă, Dușa – cpt., Grigore, rezerve la start fiind Roșu, Haţegan, Pera, Rognean, Mateescu și Dobai.

Doar timișencele n-au înscris în etapa de astăzi, ale cărei rezultate sunt enumerate pe coloana datelor tehnice, laolaltă cu programul viitor și clasamentul Ligii 1 Feminin.

* foto facebook ACS Heniu

 

Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Feminin: