Invitație la joc

Evenimentele din ultimele luni au avut repercusiuni neașteptate asupra fotbalului din țara noastră. Se pare că de acum înainte vom avea un alt fel de fotbal, iar condițiile restrictive impuse vor avea probabil consecințe nebănuite. În primul rând absența spectatorilor de pe stadioane va altera spectacolul fotbalistic în sine, ambianța nu va mai fi aceeași și multă lume se va mulțumi să stea în fața micului ecran. Important este că liga întâi se va relua din 12 Iunie cu jocurile din play-off și play-out.

Echipele din prima ligă s-au pregătit cum au putut, uneori pigmentat cu vicleșuguri tipic balcanice. Datele problemei nu s-au schimbat prea mult. Gigi Becali continuă să viseze că vinde jucători pe sume mari, dar ofertele întârzie să apară. Chiar dacă a răspuns de fiecare dată la solicitările echipei Universitatea Craiova atunci când gruparea olteană se afla în situații delicate, Corneliu Papură a fost din nou îndepărtat. În locul său a venit Cristiano Bergodi, un antrenor care nu prea este recomandat de rezultate notabile. Eduard Iordănescu a părăsit Mediașul fără prea multe regrete, deoarece jucătorii nu au fost plătiți de câteva luni. Nici la Dinamo nu e liniște, chiar dacă antrenor a devenit Adrian Mihalcea, deoarece Negoiță se dovedește a fi un creditor, nu un investitor.

Supriza vine de la Sibiu, unde echipa FC Hermannstadt a fost preluată de Ana Maria Prodan, iar în acest context Iuliu Mureșan și Zamfir au părăsit clubul. Antrenorul Vasile Miriuță așteaptă spășit ordinele lui Prodan, ei fiind vechi cunoștințe de pe vremea când Miriuță și Reghecampf evoluau împreună în Germania.  Gnohéré, care și-a încheiat socotelile cu FCSB, este disputat de Poli Iași și FC Hermannstadt, mai precis de Mircea Rednic și Ana Maria Prodan.

Liderul ligii a doua, UTA, se pregătește asiduu pentru așa-zisul play-off care va începe în luna Iulie și în același timp este în așteptarea rezoluției de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Nu prea au iz de credibilitate motivele invocate de cluburile CSM Reșița și Ripensia la despărțirea de antrenorii Dorinel Munteanu, respectiv Alexandru Pelici. Se pare că la Ripensia va poposi Petruescu. În altă ordine de idei, joi, 11 Iunie, se va lansa la Arad cartea ”Ioan Igna, între Petschowski și Maradona”, semnată de Ionel Costin și Radu Romanescu.  

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 6 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: