Ionuț Popa anunță 2-3 nume noi în echipă: ”Dacă aș fi jucător, așa aș face!” ACS Poli – FCSB joi la 21,30 în optimile Cupei

ACS Poli – FCSB va încheia joi seară pe ”Dan Păltinișanu” faza optimilor de finală ale ediției 2017-2018 în Cupa României, miza fiind dată de calificarea în sferturile programate în anul 2018. Meciul eliminatoriu se strecoară între cele de campionat, vicecampioana de pe locul 2 la zi în Liga 1 urmând a juca duminică de la ora 20,45 acasă cu Juventus București iar timișorenii luni de la ora 18, tot pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaș, în etapa 20.

Spre deosebire de FCSB, care a pierdut la zero în ultimele 3 deplasări, cu 1-0 la Iași și cu 2-0 în grupele UEFA Europa League în Cehia, cu Viktoria, respectiv duminică seară la Giurgiu, ACS Poli a smuls un punct sâmbătă tocmai la Ovidiu, cu FC Viitorul, remiză pe marginea căreia antrenorul principal al bănățenilor, Ionuț Popa, a mai făcut o remarcă în debutul conferinței de presă de astăzi de la ora 10: ”Rămâne rezultatul, și normal așa ceva în fotbal, și este un lucru care face cinste, să nu pierzi la campioană, ba chiar să dai gol, că dacă era 0-0, mă rog…”

Trecând la meciul eliminatoriu de joi de la ora 21,30, ”cu Steaua jucăm, așa îmi place mie să zic, și aș vrea să fie un meci în care contribuția să fie numai și numai a lor, a jucătorilor. Mi-ar place ca antrenor să văd o echipă care încearcă nu să se răzbune, ci să se revanșeze, să își ia revanșa după umilința la care a fost supusă în campionat. Eu dacă aș fi jucător, așa aș face, dar din păcate nu joc și aștept de la ei o dăruire totală. O agresivitate maximă, o determinare la cel mai înalt nivel. Aceasta este dorința mea de la acest joc, în care vor apare 2-3 jucători noi în echipă.” Ultima înfrângere a timișorenilor a fost înregistrată în urmă cu 5 etape tocmai printr-un covârșitor 7-0 (3-0) pentru FCSB, pe Arena Națională, în prima deplasare a bănățenilor din returul sezonului regular.

Popa a apreciat ca fiind irelevant aspectul că FCSB va descinde pe Bega în urma a 3 deplasări pierdute la zero: ”Astea-s clișee gazetărești, că are moral, că n-are, dar Steaua e o echipă care a adunat astă vară, ba greșesc, a cumpărat cei mai buni jucători de la ultimele două campioane, Astra și FC Viitorul, tot ce era mai bun. Normal că ar trebui să defileze, indiferent cu cine și unde joacă, deoarece are cei mai buni jucători. Eu știu dacă acești jucători se gândesc că pierd sau vor câștiga!? Dar știu că vor juca și din calitatea pe care o au pot să dea naștere unui joc în favoarea lor”.

Buletinul medical? ”Cam toți jucătorii se pregătesc, însă nu sunt apți toți, inclusiv Drăghici, care se pregătește de 3 săptămâni dar n-are ritmul de joc. Săptămâna aceasta a început și Crețu, și Șeroni, însă pe Șeroni în nici un caz nu pot conta”.

Popa a mai explicat că nu are cea mai mare relevanță nici aspectul că FCSB se găsește într-un moment mai delicat, în care răzbat diferende între patron și antrenor respectiv între jucători și antrenori, amplificate de șirul eșecurilor fără gol marcat: ”Îmi dau eu acum cu părerea despre ei, că sunt organizați sau dezorganizați!? Am problemele mele la echipă, le avem pe ale noastre, așa că ne mai frământă pe noi gândul ce e la ei!? Le avem noi pe ale noastre, nu le purtăm noi de grijă…”

Iar una dintre probleme s-a ivit săptămâna trecută în legătură cu întârzierea achitării chiriei și salariului vârfului togolez: ”Am avut o discuție cu Abraw, și eu, și impresarul, și conducerea. E clar, am mai explicat și o mai fac dacă este necesar… Toți, când au venit la Poli, știau că vin la Poli, și toți cei care sunt aici știu care e situația, că-i mai ușoară, că-i mai grea, dar o știu. Dacă nu-ți place, te duci, la revedere, ce mai atât… Nu îți convine, dă-i drumul să plece. El a rămas, probabil că n-a înțeles destul de bine cuvintele anturajului nostru”.

Popa a mai subliniat și că nu doar ACS Poli a încasat multe goluri într-un meci de la vicecampioana rămasă acum la 5 puncte în urma liderului CFR Cluj: ”Nu i-a dat Craiovei cinci acasă!? Șapte acasă, cinci afară, tot un drac e! Sub nici o formă nu poate afecta moralul jucătorilor. Am jucat acolo, la Steaua, cu echipa cu care ne-am dus, datorită accidentărilor, și parcă a fost blestem, căci era fără apărare, cu atâția juniori, iar lor le-a ieșit cam totul, și 11 metri, și eliminare, Coman a dat în portar, a scos-o unul, tot la el a venit, i-a sărit și a dat gol. Ce atitudine vor avea jucătorii noștri, asta vreau să văd. Nu știu cât de tare pot să-i motivez, merg pe aceeași linie de până acum!”

Ionuț Popa se așteaptă ca bucureștenii să se prezinte pe ”Dan Păltinișanu” cu cea mai bună garnitură. ”Eu cred că da, căci la banii pe care i-au băgat ei, la jucătorii pe care i-au adus, să pierzi 3 la rând fără să dai gol e ceva. Noi am pierdut 3 la rând și așteptau vreo 15 antrenori la rând. Steaua cred că va folosi cea mai bună echipă!”

Întrebat dacă un rezultat favorabil timișorenilor ar provoca implicit demiterea antrenorului celor din capitală, Dică, Popa a spus: ”Nu cred că se pune problema așa la Steaua. Dacă patronul, pentru că este omul care a băgat cei mai mulți bani în fotbalul românesc, bun, se și bagă cel mai mult în treburile fotbalistice, el știe ce face, ei știu care e atmosfera acolo la ei, nu pot să dau sfaturi nici lui Gigi, nici lui Dică”.

Popa a făcut haz de necaz pe seama orei târzii de start a partidei eliminatorii, 21:30: ”Am un fin de clasa a II-a pe care să-l iau cu mine la meci și port discuții cu maică-sa, care îmi explică, băiatul la 10 doarme. Dar fac cu el front comun, îmi spune, nașule vreau să fiu la meci. Așa că îl iau, să-l pun pe bancă. Dar e o asemenea oră că ce să și fac, să îi iau și o pătură!? Văd eu cum îl trec, fizioterapeut… Sunt alții pe la televizor care sunt înscriși cu majuscule pe ecran, își dau cu părerea…”

Iar legat tot de ora târzie de start, care ar putea face ca eventuale lovituri de departajare să se execute chiar și după miezul nopții, Popa a spus: ”Să știi că noi nu ne pregătim pentru 11 metri. Nu ne pregătim, cred că jocul se decide în primele 90 de minute, căci va fi frig și toată lumea va juca repede să se încălzească”.

A fost adus din nou în discuție numele lui Sebastian Mailat, debutant pentru liderul CFR Cluj, iar Popa s-a limitat la a mai spune: ”Eu l-am inițiat, nu știu care mai e situația lui… Din punctul meu de vedere, pentru mine duminică este zi nelucrătoare, iar dacă alții au lucrat în această zi, să explice”.

Popa a mai semnalat că managerul sportiv Rică Neaga și-a ispășit perioada de suspendare, lecție însușită comun la clubul timișorean: ”Ne-am gândit să nu traversăm și noi terenul de nervi”.

În fine, întrebat și pe seama spuselor sale după remiza de la Ovidiu, în care anticipa meciul de Cupa României cu FCSB prin a face referire la… ouăle jucătorilor, cât vor fi de combativi pentru a se redresa după acel 7-0 încasat în campionat de la cei din capitală, Popa s-a apărat prin a contraataca în raport cu Ianis Zicu, unul dintre invitații din platou ai emisiunilor dedicate de difuzori Ligii 1: ”Un nou și explicit al fotbalului la televizor, așa încât nu poți să-l contrazici, căci are vocabular, are cuvinte alese, cuvinte noi în vocabular, ori eu am folosit o vorbă din popor…” Dar nu numai cu Zicu: ”Un moderator are ce are cu Poli, nu știu dacă și cu mine, dar are ce are cu Poli…”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: