Iordache-Belu, 18 plus 90 în „dubla” de 2-1 şi 2-0 cu Israel U19

Claudiu Iordache-Belu, fundaşul dreapta polist, s-a aflat printre cei mai folosiţi 4 jucători cu ocazia dublei de luni şi miercuri a României cu Israel, cîştigată cu 2-1 şi 2-0 de selecţionata sub 19 ani pregătită de antrenorii Ovidiu Stîngă, principal, şi Adrian Văsîi, secund, cu Ştefan Iovan antrenor coordonator. Iordache-Belu va continua în zilele următoare tot la nivel juvenil, pentru juniorii A polişti, cu ocazia turneului zonal din complexul Dan Păltinişanu, şi nu la Târgovişte, unde alb-violeţii vor disputa deplasarea din runda a 25-a în B2.

Şi la zonal şi la patrulaterul de elită, doar prima clasată merge mai departe… Iordache-Belu a fost convocat la selecţionata cu juniori născuţi după 1 ianuarie 1993 ca parte a planurilor de pregătire a miniturneul de elită din Serbia, de calificare la turneul final al Campionatului European sub 19 ani, ediţia 2012, ce va avea loc în Estonia, în perioada 3-15 iulie. Pînă la patrulaterul din Serbia, la finele căruia doar prima clasată va accede la turneul final din ţara baltică, selecţionata sub 19 ani a României va mai derula în perioada 14 – 23 mai o ultimă acţiune de pregătire şi joc la Centrul de Fotbal de la Mogoşoaia, nefiind exclus ca unii dintre juniorii crescuţi pe malurile Begăi să fie rechemaţi la lot.

Doar atacantul Andone şi mijlocaşul Ioniţă au jucat mai multe minute în dubla cu Israel decît Iordache-Belu şi Florin Aniţoiu, un alt produs al fotbalului din această parte de ţară, lansat de LPS Banatul din generaţia 1994, şi care au evoluat ca integralişti în jocul doi, de miercuri, ca fundaşi laterali, dreapta respectiv stînga, după ce în prima partidă erau introduşi în minutul 72.

În Serbia, unde „tricolorii” revin la exact un an după ce reprezentativa sub 17 ani încheia pe ultimul loc turneul final din 2011, la care se calificau via – turneul de elită din Ungaria, datele de disputare ale partidelor din Grupa 3 vor fi 25 mai, Ungaria – România (la Indjija), 27 mai, cu Germania, tot la Indjija, iar în 30 mai cu gazda Serbia, la Novi Sad.

Alin Dobrosavlevici, Alin Roman, Steliano Filip şi Andrei Vaştag, cu toţii campioni naţionali de juniori B cu LPS Banatul Timişoara în 2011, din generaţia 1994, au fost rulaţi în meciurile cu Israel U19, Vaştag înscriind în victoria cu 2-1 de luni.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: