Iosif Rotariu deschide scorul la vinclu în etapa a II-a din ”Municipal”: Atletico Timişoara – CSŞ Bega 3-2 (2-2). Declarații Luță, Dumitru + FOTO

Liga a șasea locală a completat runda secundă a noului sezon în serie unică, într-unul dintre meciurile jucate joi înscriind și un fost internațional român, autor al deschiderii de scor pentru gazde: Atletico Timişoara – CSŞ Bega 3-2 (2-2).

Campionatul Municipal Timișoara a avut săptămâna aceasta în program etapa a II-a din noua ediție, comprimată la o unică serie competițională prin reculul numeric al participantelor, iar runda a început încă de luni, încheindu-se în această după-amiază cu ultimele sale două jocuri, și anume Atletico Timişoara – CSŞ Bega 3-2 şi Timişul Şag II – Giarmata Vii 1-2.

În concluzie, o etapă în care oaspeţii au reuşit patru victorii, punându-le la socoteală și pe cele semnate de FC Auto, cu 3-6 la CFR, Urseni – la Chişoda, cu 4-5, respectiv ASU Politehnica II, la Millenium Giarmata II, cu 0-3. Cât despre gazde, pe lângă succesul celor de la Atletico Timişoara, și Albina s-a impus cu 6-3 în faţa celor de la Srbianca Giuchici. Datele tehnice, rezultate și clasament, pe coloana dreaptă.

Pe terenul ”Voinţa” din cartierul Fratelia, un meci plăcut, fără cartonașe dar cu cinci goluri frumoase, oferind răsturnări de scor. Și încălzit la fel de plăcut de razele soarelui ultimei zile de joi din vara astronomică, jocul fiind survolat și de un aparat ușor de zbor… 

Primii la cuvânt au fost jucătorii gazdă, și tocmai prin nimeni altul decât veteranul Iosif Rotariu, ajuns la 59 de primăveri, vârstă ce nu l-a împiedicat să-și probeze precizia cu un şut de la 18 metri direct la vinclu, stârnind admirația mult mai tinerilor oponenți de la Clubul Sportiv Școlar din Circumvalațiunii.

Și mult nu a lipsit ca peste trei minute un alt veteran, Gheorghe Stănescu, să-l copieze printr-un şut de la 20 metri, trecut însă pe lângă vinclu.

Oaspeții au egalat în minutul 24, la o centrare de pe flancul stâng a lui Scarlat, finalizată cu capul din 8 metri de Bogdan Huţanu, iar după alte trei minute băieţii lui Călin Dumitru au reuşit golul doi prin Răzvan Traian, cu un şut de la 14 metri în stânga lui Dabâcă.

Și se părea că vor pleca la vestiare cu un avantaj minim… Dar nu a fost aşa, întrucât, cu un minut înainte de pauză, Daniel Brândaş a driblat tot ce i-a ieșit în cale de la centrul terenului și a intrat în careu, şutând de la 15 metri sub transversală… 2-2.

La reluare, trupa lui Constantin Luţă a izbutit un gol superb prin același Daniel Brândaş, cu un lob de la 17 metri peste portarul ieşit la 12 metri de linie… 3-2 în minutul 73. Scor cu care se și încheia partida…

Atletico: Dabâcă – Buzatu, Iovanovici, Stănescu (cpt), Gazibara – Iosif Rotariu, Brândaş, Chioriac, Bungău – Teodorescu, Ciocârlan.

Antrenor: Constantin Luţă.

Au mai jucat: Tărăbaş, Rada, Katalinici.

CSŞ Bega: Bursuc – Feraru, Ioana, Huţanu, Stănilă – Filip, Wanderer, Scarlat (cpt), Traian, Cârpaci, Buciuta.

Antrenor: Călin Dumitru.

Au mai jucat: Frăţilă, Simoc, Minuţ, Fabio De Lazzari.

Au arbitrat: Valentin Roată – Denis Mihăescu şi Radu Stana. Observator: Alexandru Onaca.

*

La cald…

Constantin Luţă (antrenor Atletico): ”Noi jucăm de plăcere şi aţi văzut că nu protestăm, chiar dacă arbitrii greşesc. Am dat trei goluri frumoase şi bine că am câştigat! Doresc să-i felicit pe Rotariu şi Stănescu, care încă și la această vârstă oferă un exemplu celor tineri. Nu mai vorbesc de primul gol marcat, când am deschis scorul. Despre oaspeţi, sunt tineri, au alergat mult, dar sunt fără experienţă…”

Călin Dumitru (antrenor CSŞ Bega): ”Da, după una caldă – în etapa trecută, a venit şi una rece… Cu puţină atenţie puteam scoate un egal. Am ratat câteva situaţii bune de a marca, în schimb adversarul ne-a taxat când a prins ocazia. Ce să facem!? Mergem mai departe!”

Fotografii de Iosif Canea. Oaspeții au avut un echipament asemănător gazdelor și au jucat cu veste verzi, primite din partea lui Atletico.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Municipiu și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: