Istoria nu s-a mai repetat: UTA – ACS Poli 1-3 (1-2)

Este pentru prima dată în istoria întâlnirilor între arădeni și timişoreni când cei de pe Bega reuşesc să se impună într-un moment capital pentru ambele echipe. Şi culmea, cu un antrenor arădean pe banca timișorenilor, Ionuţ Popa. Din păcate, barajul pentru promovare-menţinere a adus faţă în faţă două echipe din vestul ţării, în timp ce trupe gen Chiajna, Voluntari sau Colentina au privit cu detaşare această încleştare care a desemnat o singură formație pentru liga întâi. Aceasta este realitatea fotbalului românesc actual.

Aparent, UTA avea şanse mai mari după meciul tur de la Timişoara, fiindu-i suficientă o victorie cu 1-0. Iar după cum a început partida retur, acest lucru părea că se adevereşte. Adrian Petre a reuşit deschiderea scorului încă în primele cinci minute. În scurt timp, până la mijlocul primei reprize, ACS Poli a izbutit două goluri năucitoare, care au tăiat elanul arădenilor şi au dereglat puţin jocul acestora.

Repriza a doua nu a mai avut dramatismul primei părţi, timişorenii impunându-şi jocul. A fost oarecum un duel inegal şi astfel am și constatat inutilitatea acestor baraje. Un motiv de reflecţie pentru mult încercata Federaţie Română de Fotbal, mai ales că formației câștigătoare, aflată la cel de-al 52-lea meci al campaniei 2016/7, nu-i rămâne deloc ceva timp la dispoziție pentru regruparea înaintea începerii unui nou sezon al Ligii 1, luna viitoare, peste doar câteva săptămâni.

Şi cum ”Sans moustache il n’y a pas du charme”, Ionuţ Popa s-a ţinut de promisiune: dacă reuşeşte să o salveze pe ACS Poli de la retrogradare, îşi rade mustaţa. S-a ţinut de cuvânt, dar nu i-a dispărut tot farmecul. Arădenii au ratat o nouă promovare în elită prin a pierde al doilea baraj consecutiv cu o formație din Liga 1, pe când timișorenii au dus la bun sfârșit un campionat început din mers de la -14 puncte, reușind ceea ce nu izbuteau în mai 2016, atunci fără penalizare.

Laurenţiu Roşu: „Am ştiut că vom avea probleme în meciul retur. Am înscris repede şi am crezut că vom controla partida. Cele două goluri ale oaspeţilor, reuşite la fel de repede, au schimbat raportul de forţe. Îmi pare rău pentru jucătorii mei, care şi-au dorit foarte mult promovarea.”

Ionuţ Popa: „Chiar dacă acum sunt la Timişoara, eu tot arădean mă simt şi nu pot uita reuşitele mele cu UTA. Am fost înjurat copios, dar nu mă pot supăra pe nimeni. Regret că nu au putut promova ambele echipe.”

*

UTA – ACS Poli 1-3 (1-2)

Joi, 15 iunie 2017; stadion: ”Otto Greffner”, Şiria, teren bun; spectatori: 1.800.

Au marcat: 1-0 Adrian Petre (min. 5) cu capul, în urma unei lovituri libere executate de Burlă şi o prelungire tot cu capul a lui Gligor; 1-1 Bărbuţ (min. 17), cu un voleu la colțul lung din interiorul careului, după o așezare cu capul în urma unei aruncări de la margine, de pe dreapta; 1-2 Drăghici (min. 21), care a trimis în poarta goală după ce a scăpat de fundaşii centrali la lansarea efectuată perpendicular de Mailat şi l-a driblat pe dreapta și pe portarul Miron; 1-3 Pedro Henrique (min. 89), care a lobat mingea peste Miron.

UTA: Miron – Adili, Manea, Gligor (cpt.), Burlă – Strătilă (min. 62 Piccioni), Chindriş, Tănase (min. 46 Stahl), Vâlceanu (min. 46 Copil) – Curtuiuş, Adrian Petre.

Antrenor: Laurenţiu Roşu.

Pe bancă: Barna, Jorza, Copaci, Polgar.

ACS Poli: Straton – Străuţ, scutaru, Cânu (cpt.), Şeroni – Soljic, Artean – Bărbuţ, Croitoru (min. 67 Fucek), Mailat (min. 76 Doman) – Drăghici (min. 87 Pedro Henrique).

Antrenor: Ionuţ Popa.

Pe bancă: Curileac – Bocşan, Ignea, Bârnoi.

Cartonaşe galbene: Manea, Adili / Soljic, Croitoru.

Arbitri: Radu Petrescu (Bucureşti) – Vladimir Urzică (Piatra Neamţ), Alexandru Cerei (Cluj). Rezervă: Iulian Călin (Ştefăneşti). Observatori: Adrian Vidan (Bucureşti), Octavian Goga (Braşov).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 6 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: