Italia câştigă Euro U19, 1-0 în finala cu lusitanii

După ce Anglia a cucerit pe 8 iulie la Batumi trofeul Campionatului European de tineret, graţie golului lui Jones din prelungirile primei reprize a finalei cu Spania, Italia a triumfat la rândul ei la nivel continental prin a învinge tot cu 1-0 (1-0) în ultimul act de duminică al turneului final UEFA Euro U19 din Malta, de juniori mari.

Michael Kayodo, de la Fiorentina Primavera, care în 10 iulie a împlinit 19 ani, a marcat în minutul 19 unicul gol al finalei la titlu Italia – Portugalia a turneului cu 8 naţionale sub 19 ani din Malta, „albaştrii” peninsulari cucerind astfel al doilea titlu european la juniori mari, după exact 20 de ani.

Semifinalistă la Euro U19 anul trecut, Italia a cucerit acum trofeul prin a se revanşa în faţa portughezilor, care o învingeau la scor în faza grupelor turneului final din Malta, cu 5-1 (1-1), după ce „albaştrii” deschideau scorul în minutul 6.

De fapt, Portugalia, care a mai trecut în aceeaşi grupă şi de Polonia, cu 2-0, respectiv Malta, cu 2-1, a marcat de 5 ori şi în semifinala cu Norvegia, câştigătoare în primăvară a seriei Turului de Elită din Franţa în care a participat şi România, depăşită atunci de nordici cu 4-0, scandinavii fiind însă eliminaţi în penultimul act cu un zdrobitor 5-0.

Pe când în cealaltă semifinală Italia a preluat de 3 ori conducerea după pauză în faţa Spaniei U19, 3-2 (0-0), iberici care câştigau cealaltă grupă patrulater, 2-1 cu Islanda, 5-0 cu grecii şi 0-0 cu norvegienii.

Spania a fost de fapt de departe cea mai aureolată participantă la turneul final prin prisma celor 8 trofee adjudecate la precedentele 19 ediţii ale UEFA Euro U19, câştigat anul trecut de Anglia, care de astă dată nu s-a mai calificat la reuniunea insulară. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Juniori și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = patruzeci doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: