Iulian Muntean după Ripensia – Iași 3-1 (3-0): ”Au înțeles că fără muncă nu se poate”. Niculescu: ”Rușinos!”

După ce în sezonul trecut s-a menținut pe linia de plutire pe seama punctelor acumulate în deplasare, iată că în noul campionat Ripensia se bazează în cea mai mare măsură pe cele adjudecate pe ”Electrica”, 7 din ultimele 9 posibile, deși aparițiile acasă sunt mai rare, patru în primele 9 etape, cel mai consistent și semnificativ succes fiind semnat astăzi la matineu în estul Timișoarei împotriva secund clasatei din Iași, căreia i-a fost predată lecția supremă, pedepsită fiind de fotbalul trădat de ”absentul” Claudiu Niculescu săptămâna trecută la Dumbrăvița, în Cupa României. Eliminată atunci, în lipsa ”principalului” și a multor jucători lăsați în Moldova, totul cu gândul la punctele din campionat, ACSM Politehnica Iași a aliniat astăzi alți 10 titulari decât pe ”Ștefan Dobay” dar s-a trezit condusă deja la pauză cu 3-0 de ripensiștii fără gol marcat în precedentele 3 runde. Ecourile au fost așadar cât se poate de diferite.  

Numeroase au fost absențele din colectivul timișorenilor, în frunte cu cea a căpitanului, așa încât s-au efectuat nu mai puțin de 6 modificări în 11-le de start de la o partidă la alta, dar cei la care s-a apelat au dat randament, și-au făcut datoria, dovedind că au meritat încrederea, răsplătind-o prin participarea la un succes reper în acest an 2022 de încercare pentru galben-roșu-albaștri. 

Ripensia Timișoara a izbutit în premieră în noul sezon să marcheze mai mult de două goluri într-un meci, și încă până la pauză, prin ”dubla” noii achiziții Nicolae Sofran în minutele 2 și 29, și întâiul gol în Liga 2 al juniorului David Ciurel, care spre final avea să fie schimbat de fratele său, 3-0 în minutul 44, și cu concursul goalkeeper-ului moldavilor, bănățenii mai având de-acum câte 5 partide acasă respectiv în deplasare pentru a evada din zona locurilor de baraj și ale retrogradării, pe care se tot plimbă de la începerea ediției.

Iulian Muntean, preparatorul sportiv al Ripensiei, a răsuflat ușurat la stoparea seriei negre 0-3, 0-0, 0-4, 0-1, admițând că ”nici nu prea avem multe din păcate, doar două și o victorie în Cupă cu Ghiroda. O victorie foarte mare astăzi! Vreau să-i felicit pe băieți, în primul rând pentru că au înțeles că fără muncă nu se poate.

Azi a fost abnegație în teren, a fost muncă, a fost dăruire, ambiție, și au respectat aproape tot ce li s-a cerut. Felicitări încă o dată! Am avut o discuție foarte clară, detaliată cu băieții în această săptămână, chiar de luni. Când le-am făcut ieri prezentarea adversarului, au înțeles exact ce trebuie. Au intrat și ei prima dată, am avut o discuție un sfert de oră cu tot grupul, legat de ce trebuie să facem, de ce li se cer anumite chestii, și au înțeles foarte bine. Dovada cea mai clară e astăzi, că nu putem spune că nu au respectat ce li s-a cerut, iar roadele s-au văzut.”

De cealaltă parte, ”absentul” de marțea trecută de pe ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița a putut constata că și-a făcut greșit calculele, mai întâi colegul său ”secund” și garnitura acestuia împănată cu rezerve fiind eliminați din Cupa României de ”verzi”, totul pentru campionat, totul pentru puncte, ia-le de unde nu-s la revenirea astăzi în Banat, unde lui Claudiu Niculescu i-a fost servită o severă lecție. De fotbal. Fără menajamente din parte antepenultimei clasate, 3-0 până în minutul 44 cu secondanta liderului.

Niculescu a trădat fotbalul prin desconsiderarea competiției Cupei României și a fost lovit de bumerang acolo unde-l ardea buza mai tare, în campionat, pe puncte, rămase la Timișoara. Însă antrenorul principal al celor de la ACSM Politehnica Iași a tunat la adresa jucătorilor săi, ori strategia generală în privința abordării celor două deplasări la rând în Banat a fost cea care a stat la baza eșecurilor. Nu-i exclus ca, abordând adecvat deplasarea eliminatorie la Dumbrăvița, moldavii să se fi calificat, dar să fi avut parte și de un rezultat pozitiv la revenirea în Banat. În fine, nu ne arogăm și închipuim că am fi oarece strategi în ale fotbalului, așa încât să-i dăm cuvântul lui Claudiu Niculescu.

”Este rușinos, nu dezamăgitor…. Rușinos! Pentru că ne-am prezentat astăzi execrabil, deși le-am atras atenția încă de luni, marți, în fiecare zi, că nu vom avea un meci ușor aici. N-au vrut să înțeleagă și iată rezultatul. Rușinos, din punctul meu de vedere. Chiar nu am ce să mai comentez.”

Mai rușinos a fost cum i-a scutit și ”menajat” pe toți acești învinși pe ”Electrica” de o altă deplasare în Timiș, în Cupa României, săptămâna trecută, dar fiecare trage spuza pe turta sa. Și mai toți uită de la mână pân-la gură ceea ce nu le prea convine, doar că unii dintre noi avem memorie de elefant. 

Rezultatele unei zile cu 7 victorii acasă și programul viitor, cu ”Ripi” la Dinamo sâmbătă la 12, la Giurgiu, pe coloana clasamentelor la zi.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = treisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: