Iulian Muntean (Ripensia): ”Am pus foarte mare accent pe modul cum ne prezentăm acasă. Exclus, niciodată n-a fost Ripensia favorită într-un meci cu Poli”

Ripensia o așteaptă sâmbătă la matineu pe Politehnica în cel mai bun moment al galben-roșilor în anul 2022, după legarea a patru meciuri acasă fără înfrângere, dintre care ultimele două câștigate pe ”Electrica”, tot două fiind și aparițiile din ultimele tot atâtea etape fără eșec și fără gol primit, o premieră pentru elevii lui Iulian Muntean în actuala ediție de campionat, antrenorul gazdei duelului timișorean referindu-se astăzi la adjudecarea altor 3 puncte.  

Iulian Muntean a spus că va fi ”Foarte greu, orice meci cu Poli e greu, nu contează cine e mai bine clasată. Totul se egalizează, depinde de dorință, de forță, de putere, de ambiție. Cine va fi mai determinat, va câștiga. nu contează dacă deții câteva puncte in plus, iar Poli știe că dacă învinge, se apropie la un punct. Poate e un pic mai dificil pentru ei dacă pierd, dar egalul mai mult ca sigur nu avantajează pe nimeni. Aș spune că e un derby al suferinței, probabil de pe cele mai joase poziții avute vreodată în clasamentul Ligii 2 la întâlnirea noastră.”

”Nu știu dacă e rușinos, dar din păcate astea sunt condițiile, iar dacă ar fi să comparăm cu restul echipelor care sunt ținute de primării sau din alte bugete, atunci e cât se poate de clară poziția noastră, și în plus, dacă e să ne legăm și de infrastructura sportivă, două săptămâni am vorbi și nu mai încheiem”, a răspuns Muntean.

”A rămas doar Vidrăsan, și el este apt dar probabil nu va intra sâmbătă, însă restul au revenit, și Dobre se antrenează normal de luni, și Cristi, și Ene, și Piftor, și-au revenit 100%, mai puțin Vidrăsan, pe care nu o să ne bazăm.”

”Exclus, niciodată n-a fost Ripensia favorită într-un meci cu Poli, nici anul trecut aproape nimeni nu ne-a dat vreo șansă, nu există favoriți în jocuri de genul acesta. Depinde cum reușesc să-i montez, să-i ții în priză, dar la meciuri de asemenea anvergură, până la urmă noi, cei din staff-ul tehnic, contăm mai puțin, iar cel mai mult contează jucătorii.”

”Trei puncte sunt bune, un punct nu este bun, sincer. Toată lumea dorește 3 puncte, și noi, și Poli. Iar dacă nici la meciul acesta nu se umple stadionul, atunci nu știu când o să se mai umple, probabil când o să se facă unul nou. Am câștigat și cu 4-0, și cu 3-1, și cu 2-1, avem totuși 3 victorii la rând acasă și nu reușim să umplem stadionul, vin 300, 400 maxim, și nici cu Craiova nu a fost plin, mai puteau să vină foarte mulți spectator în tribuna a II-a, dar din păcate asta este momentan situația în fotbalul timișorean”, a mai remarcat Muntean, admițând că ”nu știu pe cine a transferat ieri, aveam alte probleme, pregăteam meciul”, cu referire la achizițiile Politehnicii.”

”Doar jucători liberi, și noi l-am adus pe Zimța tot din postura de jucător liber, era ce-I drept un pic mai repede, și ne-a ajutat, a dat randament, a intrat după două săptămâni titular, a venit destul de bine pregătit, iar dacă am fi găsit pe cineva la același nivel, mă gândesc că l-am fi transferat.”

”De obicei făceam un plan al punctelor, dar de data asta, nu, alegând s-o luăm meci cu meci, căci nu știam siguri ce am reuși de la meci la meci, astfel încât am ales să fim focusați pe cel imediat următor. Ne-ar ajuta 6 puncte din astea 4 meciuri, cred că ar fi vitale pentru noi. Suntem pe o traiectorie bună, la Șelimbăr am scos maxim fără 5 jucători pe care n-am putut să-i aliniem, și parcă de la meci la meci am crescut, doar s-o ținem tot așa, și-atunci poate ne realizăm obiectivul avut.”

Muntean a mai explicat că ”A fost una din doleanțele noastre, după ce anul trecut am câștigat doar de două ori acasă, căci era păcat de spectatorii care veneau la meci și doreau să vadă o victorie, căci altfel pleci de la stadion când echipa a jucat și a câștigat. Am pus foarte mare accent pe modul cum ne prezentăm acasă, din păcate n-am mai adus atâtea puncte din deplasare.”

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: