Jichici și noua achiziție Schinteie desprind Ghiroda până la pauză la Dudeștii Vechi: 1-4 (0-3). Vasilcin: ”Îmi asum eșecul, am greșit la început cu alcătuirea formației”

Pretendenta la șefie și-a respectat blazonul și a țâșnit vineri seară din blocstarturile noii ediții de campionat a Seriei 8 în Liga 3, înscriind de 3 ori în primele 45 de minute ale deplasării pe arena ”Hristo Stoichkov”, în ceea ce a fost primul duel direct timișean: Pobeda Star Bîșnov – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 1-4 (0-3).

Campionatul seriei vestice a început vineri la ora 18 și cu o primă întâlnire a timișenelor, două dintre cele 4 formații ale careului din județul nostru în C8, iar campioana sezonului regulat al campaniei trecute, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, a confirmat ordinea ierarhică prin a se impune în bătătura ”bulgarilor”, unde în primăvară s-a jucat fotbal de play-out.

Și nu s-a impus oricum, ci printr-o desprindere la 0-3 în prima repriză, grație ”dublei” lui Jichici și golului lui Schinteie, promovat cu dumbrăvițenii dar preferând să rămânâ la nivelul Ligii 3, pentru o nouă tentativă de același gen cu semifinalista la baraj a ediției trecute, din Ghiroda. A cărei deplasare la Dudeștii Vechi a fost prima cu caracter oficial după remiza din Valea Domanului, 1-1 la CSM Reșița în manșa a II-a a semifinalelor furcilor caudine spre Liga 2.

Galben-albaștrii au început campionatul precum se lansau și în cel anterior, atunci cu un 0-2 victorios în deplasare la CS Șoimii Lipova, și remarcabil avea să fie marșul ghirozenilor spre câștigarea sezonului regulat. 

Vara trecută, în etapa a II-a, primul meci acasă al băieților lui Leucă, tocmai în compania ”bulgarilor”, îi găsea pe cei de la Pobeda la ora primei deplasări a clubului din Dudeștii Vechi în Liga 3, și a fost doar 1-0 pe ”Emilian Pavel”, însă vineri, pe ”Hristo Stoichkov”, elevii și coechipierii lui Daniel Vasilcin au rămas de căruță până la pauză. 

Petrișor Jichici a deschis scorul în minutul 28, noua achiziție Dumitru Schînteie l-a majorat în minutul 32 iar același Petrișor Jichici a stabilit scorul pauzei în minutul 43, 0-3.

Cu o modificare efectuată după prima jumătate de oră de joc, Pobeda a mai apelat la pauză la încă 3, în bloc, inclusiv în poartă, iar unul dintre cei introduși pentru partea secundă a înscris din primele nici 10 minute.

”Bulgarii” au reintrat în meci odată ce Valentin Grigore a redus din handicap încă din primul sfert de oră al părții a doua, 1-3 în minutul 53, la care și Leucă a efectuat o dublă înlocuire, schimbându-l și pe marcatorul Jichici, însă un moment psihologic s-a consumat în minutul 58, când antrenorul-jucător al gazdelor, Daniel Vasilcin, a irosit o lovitură de la 11 metri, portarul Ghirodei, Mosoarcă, deturnând șutul spre vinclu. La 2-3, Pobeda ar fi revenit și mai mult în meci.

Stăpână în cele din urmă pe situație, formația vizitatoare, cu promovații ex-verzi Făgărășanu și Schinteie integraliști, a și ultimul cuvânt, prin Demetris Cristodulo, intrat pe final, care a marcat în prelungiri (min. 90+2), stabilind rezultatul final: 1-4. Cel mai clar al unei seri inaugurale în C8 strict cu 3 succese în deplasare, în întâlniri în care toate cele 6 echipe au înscris, celelalte două meciuri încheindu-se însă la limită.

Iar după debutul vineri în campionat, și debutul ghirozenilor săptămâna viitoare în turul 2 al Cupei României.

Primele rezultate și programul etapelor 1-2 în C8, pe coloana clasamentelor. În Liga 2, CSC Șelimbăr – Suporter Oțelul Galați 1-1 în jocul inaugural al rundei a patra. 

La startul celei de-a doua campanii a Pobedei în Liga 3, Daniel Vasilcin a admis că ”îmi asum personal această înfrângere, am greșit cu alcătuirea formației la început. Schimbările efectuate au dat randament, în repriza a doua am dominat, chiar am reușit să marcăm repede. Eu spun că momentul psihologic a fost când am ratat 11 metri. Asta e, mergem mai departe pe drumul pe care am pornit”.

*

Pobeda Star Bîșnov: Stoianov (min. 46, Jurca) – Miculescu (min. 46, Grigore), Lungu, Bîrlovean, Solomon – Briciu – cpt, Vasilcin, Vegh (min. 30, Angheli), Paunchici (min. 46, Vincu), Sebastian Budur (min. 78, Gînju), Enciu.

Rezeve: Bălace,  Toma Budur, Ghiuruțan, Boboiciov.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Stupu, Hecsko, Velcan, Coroiu (min. 70, Sporin) – Schinteie, Mancaș, Vasluian (min. 70, Ilie), Zavalache (min. 55, Precup; 85, Cristodulo) – Făgărășanu, Jichici (min. 55, Mura).

Rezerve: Golban, Roșus, Miclău,  Popovici.

Arbitri: Herczeg Leopold (Băcia / Hunedoara) – Daniel Popa (Câmpeni / Alba) și Daniel Nistor (Zlatna / Alba). Observator de arbitri Cornel Pantea (Oradea), delegat de joc Florin Nicuşor Ştiube (Reşiţa).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: