Jimbolia, ”100% gazdă în Liga 3”. Unirea ”tot cu tineri”. Avântul, gazon bun pentru sâmbătă. Mașloc, din retur la Fibiș. Murani anunță ”bombe”

Subiectul găzduirii jocurilor divizionarei C din Becicherecu Mic de orașul Jimbolia a revenit și în această iarnă în actualitate, după precedente tatonări fără finalitate în ceea ce privește trecerea ceva mai la vest a celor de la CS Nuova Mama Mia.

Dan Mănăilă, care se află pe banca tehnică a divizionarei D jimboliene, a întărit în această după-amiază, în urma antrenamentului efectuat în sală, că în proporție de 100% se va juca fotbal de Liga 3 în orașul de frontieră în partea a doua a sezonului, din primăvară, cu completarea că ”ne dorim și jucătorii de la Becicherec dar s-au speriat și au fugit”, referirea fiind la sportivii care au ales să efectueze pregătirile de iarnă cu alte grupări decât cea cu care încheiau turul Seriei a IV-a sau cu care s-a discutat în ultima vreme o unire a forțelor.

Denis Băban: deschidere de scor la Făget, pentru ACF Băban Marcel Jimbolia

Denis Băban

Momentan, nici un jucător dintre alb-roșii celor de la CS Nuova Mama Mia nu s-a alăturat antrenamentelor desfășurate de divizionara D din Jimbolia, pas pe care l-au făcut în schimb Denis Băban, Patrick Niță, Cristian Teleșcan – sosit de la Caransebeș, Miodrag Todorov, Ovidiu Ștefănescu și Branimir Ștefanovici, în unele cazuri fiind vorba despre reveniri în curtea lui Marcel Băban.

Startul pregătirilor, programat la începutul săptămânii trecute, a dat bătăi de cap jimbolienilor, dat fiind stadiul de îngheț al suprafețelor de teren, dar tinerii divizionari D s-au înhămat reacomodării la efort chiar și în aceste condiții.

Sunt așteptați așadar la Jimbolia și jucători care evoluau în tur la CS Nuova Mama Mia, Elti Neagoe precizând că sportivii aflați sub angajament cu alb-roșii n-au înaintat până la ora actuală solicitări de transfer. Au și plecat însă unii, Radu și Zurbagiu la CSM Lugoj, totul fiind rezolvat în cazul lor și în plan financiar, caz valabil și în ceea ce-l privește pe Dan Silaghi-Perju, al cărui litigiu cu divizionara C a fost stins prin preluarea plății instituite printr-o decizie federală de către Marcel Băban.

Conducător al clubului jimbolian care a primit asigurări din partea lui Petre Tătaru, de anul trecut în fruntea executivului de la CS Nuova Mama Mia, că divizionara C își va schimba din vară numele în cel al grupării din noul oraș gazdă, speranțele legându-se de menținerea în eșalonul trei.

Cert este că jimbolienii vor organiza un cantonament de 7 zile pe plan local, cu tânăra garnitură a divizionarei D și completările care se doresc a fi continuate, inclusiv cu câțiva jucători străini, dar multe mai sunt de pus la punct pentru ca situația să fie limpezită în această coagulare de forțe în fief-ul lui ACF Băban Marcel Jimbolia, unde ar urma așadar să se joace atât fotbal de liga a treia cât și în eșalonul patru. De urmărit.

Vecinii de la CS Unirea Sânnicolau Mare și-au reluat la rândul lor pregătirile din 16 ianuarie, antrenorul Nicolae Căprărescu menționând că ”ne bazăm și în continuare pe tineri – așa cum am și început campionatul”.

CS Unirea și-a conturat programul meciurilor amicale, și anume pe 1 februarie la Jimbolia, pe 4 la cei din Ghiroda, terenul urmând a fi desemnat în timp util, pe 8 cu Unirea Tomnatic, în 11 cu ACS Dumbrăvița, pe 15 cu Pobeda Dudeștii Vechi, în 18 la Mako, pe 22 returul cu ACF Băban Marcel Jimbolia și în 25 februarie cu cei din Biled.

Avântul Periam s-a îngrijit pentru a avea parte de un gazon practicabil la ora primului joc amical din 2017, programat deja mâine, sâmbătă de la ora 15,30, cu AS Seceani. Avântul s-a despărțit de Doru Siminiceanu, antrenor principal care a demisionat după înfrângerea de la încheierea turului cu CSM II Lugoj, reluarea pregătirilor în duminica de 15 ianuarie efectuându-se cu cuplul tehnic Sorin Cîtea – Florin Vereșteanu, conducător fiind Sergiu Roman.

S-au consemnat mai multe despărțiri, de Flavius Tulcan, Marius Sîrbu, Raul Rejep, Tiberiu Șimon, Cristian Pătru sau Sorin Robotin, sosind în schimb Raul Ițu, Victor Toma și Florin Vereșteanu, cu intenția înregimentării a încă 4 jucători ale căror nume n-au fost încă dezvăluite.

Avântul va efectua un cantonament în perioada 3-10 februarie la Buziaș, după care pe 12 februarie va disputa un meci amical cu cei din Gătaia.

Voința Mașloc se va reuni abia pe 31 ianuarie și anunță încă de pe acum că în retur va găzdui meciurile considerate a fi acasă la Fibiș, apreciind condițiile oferite la fața locului ca fiind foarte bune. Vicecampioana ediției trecute se așteaptă ca 4-5 jucători care sunt ca și plecați spre alte destinații să solicite cât de curând transferul, o limpezire a apelor în privința efectivului avut la dispoziție putând surveni cu ocazia meciului de verificare cu cei din Parța, programat pe 5 februarie de la ora 14. Cert este momentan că Vlad Cristea și Alexandru Curelea nu vor mai figura în retur la Voința.

Cei din Peciu Nou și-au început pregătirile săptămâna aceasta, pe 22 ianuarie, în localitate, dar nu și pe mai departe cu antrenorul-jucător Ionel Handrache, ci cu Florin Pîrvu și Grigore Trifoi, iar momentan nici un jucător nu este dat ca plecat.

Pe lista sosirilor se anunță în schimb surprize la cei din Murani, care le-au categorisit ca fiind chiar… ”bombe”. Rămâne de văzut, AS Murani urmând a se apuca de antrenamente pe 5 februarie, în localitate, cu Cosmin Sîntean antrenor principal. Ar fi vorba așadar despre ”4 surprize”, amplificând optimismul divizionarei D: ”Va fi greu să câștige cineva aici în retur…”

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: