Jimbolia face scor la Valcani și promovează din Seria I. Campionatul Județean Timiș al ligii a V-a, la final: rezultate, marcatori + golgeterii. Cine a retrogradat în ”Promoție”?

Ultima mare necunoscută și-a găsit răspunsul la finele campionatului Seriei I în liga a V-a județeană, AS FC Unirea Jimbolia câștigând la scor deplasarea la Valcani, cu un ”set la unu”, și promovând în Divizia D Timiș cu un avans de 3 puncte față de Steaua Roșie Variaș, care a egalat la ocupanta locului 3, din Gelu. Jimbolienii s-au alăturat astfel celor de la AS Juventus Pișchia și AS Gloria Moșnița Nouă pe drumul spre eșalonul 4, în vreme ce în liga a șasea au retrogradat Voința Șandra, AS Chinezul Chinejana Satchinez și Spartak Gottlob din Seria I, AS Utvin și Progresul Iecea Mare din Seria a II-a, din care United Bencecu de Sus se retrăgea, respectiv Progresul Vucova, AS Meget Remetea Mare și AS Tormac din Seria a III-a. Rămâne însă de văzut dacă toate aceste echipe vor și porni în ediția viitoare a ligii a VI-a de ”Promoție”, sau dacă unele aspecte vor fi rezolvate din pix. Nu de alta dar n-ar fi prima oară.

Înscriind și astăzi de încă 6 ori, nou-promovata AS FC Unirea Jimbolia a marcat cele mai multe goluri, 167, în cele 30 de etape ale ediției 2021/2 în eșalonul 5 județean, în medie peste 5,5 goluri pe meci, pe de altă parte cele mai multe fiind încasate de către cei din Tormac, nu mai puțin de 207.

În altă ordine de idei, cele 3 campioane n-au fost răsplătite cu echipamentul despre care se pomenea în campania de vot, alegându-se în schimb cu câte un trofeu, medalii și tricouri, însă nu toate grupările – a se vedea cazul celor din Jimbolia, Pișchia și a fruntașelor ”Promoției”. Alegerile s-au dus, așa încât, în buna tradiție românească, s-ar putea ofta clasicul ”Asta e”. Aviz amatorilor. Concluzia fiind una, și anume, ca-n viață, că păcălit nu este solicitantul atenției prin vot, ci cel care l-a învestit cu încredere pe candidat. Fără nici cea mai mică ironie sau intenție de a persifla pe cineva, un sfat omenesc și de bună credință ține de îmbrățișarea lecturii, lectură obligatorie pe noptieră la culcare din proverbele cu tâlc ale neamului, din Ion Luca Caragiale sau atâția iluștri scriitori români, din rugăciuni sau cărți de căpătâi.

Altfel, nu mai puțin curios, echipele de copii și juniori au primit medalii pentru activitatea depusă, și nu pentru merite sportive, precum se procedează în lumea arenelor. Dar cum îi crești, așa îi ai, și suntem în ”era” recompensării mediocrității sau chiar a eșecului, de unde deloc de mirare urmările, regăsite și sub forma a ”nil points” în dreptul juniorilor mari ”tricolori” la ”Euro”. Lucrurile sunt cât se poate de evidente pentru cei care pot ”citi” semnele lanțului slăbiciunilor, Semne înspăimântătoare în cheia viitorului, dar ignoranța e o binecuvântare. Ceea ce nu înseamnă că dacă ești cumva în negare, norii se vor fi și risipit de la sine.

Pe de altă parte, unele echipe de copii și juniori au fost omise, consecvența – bat-o vina!, de exemplu cea din Gătaia. La Recaș în schimb ajefiștii au fost cu certitudine – a se vedea foto, împărțind medalii copiilor, așadar pentru activitatea depusă.

Ce-a fost însă în etapa a XXX-a, ultima în ”Județ”? Rezultatele tehnice și clasamentele finale, pe rubrica datelor secțiunii Fotbal.

Din Seria I a promovat în eșalonul superior AS FC Unirea Jimbolia – mai mereu lider pe parcurs, cu un total de 83 de puncte, merituoasă vicecampioană fiind Steaua Roşie Variaş, cu 80 de puncte; iar pe locul trei AS Gelu cu 69 de puncte.

O serie a cărei dispută la vârf s-a derulat până în runda finală, spre meritul Stelei Roșii.

ACS Voința Valcani – AS FC Unirea Jimbolia 1-6 (0-2).

Ionuț Dulău a marcat golul de onoare în minutul 77, din lovitură de la 11 metri, pentru învingători înscriind printre alții Daniel Adrian Cioată de două ori, Robert Anton, Denis Chistrugă și Florin Gorgan.

Campioana seriei, sub îndrumarea antrenorului principal Avram Rusu, secondat de Florin Gorgan, a promovat în Divizia D Timiș cu lotul compus din Mihai Robert Anton, Tomas Bilich, Alexandru Bontea, Irinel Gherghinescu, Denis Chistrugă, Daniel Colompar, Darius Florin Covaci, Alexandru Custuriu, Vlad Darău, Cătălin Diţoiu, Alexandru Raul Dumitru, Marius Mihai Gaşpar, Eugen Adrian Ghiorghioiu, Raul Jurj, Constantin Mirel Mitucă, Marinică Waldi, Cristian Denis Rîpa, Ionel Valentin, Adrian Zigalov, Denis Trifu, Raul Moga, Florin Gorgan, Fabian Bursuc, Marius Boldijar, Markus Kazimir, Daniel Adrian Cioată, Darius Bubulici, Cristian Mulicz și Andrei Şerban. Goleadorul  echipei este Daniel Adrian Cioată, cu 51 de goluri, urmat de Robert Anton cu 43 de reușite. Președinte onorific Darius Postelnicu, vicepreședinte și delegat Constantin Heișu.

AS Gelu – AS Steaua Roșie Variaș 1-1 (1-0). ”Zvezdașii” Variașului aveau nevoie de victorie la Gelu iar jimbolienii să nu învingă la Valcani. Nici una, nici alta.

Claudiu Balint a deschis scorul pentru gazde în minutul 40, ca apoi oaspeții să egaleze în minutul 65 prin Cosmin Florescu. Oricum, absolut demn de lăudat parcursul grupării din Variaș, care a tras la promovare până in ultima etapă. La sfârșitul meciului, întreaga echipă a intonat ”La Mulți Ani!”, dedicat antrenorului Bogdan Lupu, care si-a aniversat ziua de naștere.

CS Unirea Sânnicolau Mare II – AS Dedy-Mid Viitorul Iecea Mare 3-0 (2-0).

La acest joc antrenorul Marius Sitaru a folosit 7 juniori nasuți în 2007. Au punctat Vasilică Gabriel Bizău (min. 10, din lovitură de la 11 metri), Nicușor Olaru (min. 35) și Tomas Cozma (min. 65).

AS Tricoul 1 Iunie Timișoara –  AS FC Dacia Cărpiniș 1-0 (1-0).

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 30 de Adrian Ganea. Cu această victorie, echipa timișoreană pregătită de Ioan Neamțu și Gheorghe Potra a încheiat pe locul cinci.

AS FC Mureșul Cenad – CS Sînandrei Timiș 2-2 (0-0).

Au marcat: Dănuț Vidican (min. 34) și Florinel Rejep (min. 90+2), respectiv Cristian Moroșan (min. 44) și Sergiu Iorgovan (min. 55, din lovitură de la 11 metri).

La sfârșitul meciului, arbitrul Neamțu a fost ”înghesuit” de jucători, fiind bruscat și lovit. Președintele clubului Mureșul, Iosif Harkai, a fost nemulțumit de arbitraj și a întrebat ”Cum este posibil să fie delegat un arbitru care este jucător activ la echipa a doua a lui Sânnicolau Mare!?! A fost asistent și a dat multe decizii controversate. Nu mai spun de centralul Neamțu… Eu îi sfătuiesc, mai bine să se lase de arbitraj.”

*

În Seria a II-a se dădea primul verdict în ceea ce privește promovarea din ”Județ” în ”D”, binișor înainte de termen, AS Juventus Pișchia a acumulat 72 de puncte, urcând în liga a IV-a județeană, de fapt o revenire. Pe locul secund a încheiat Viitorul Bencec cu 58 de puncte iar pe locul trei ACS Galaxy Timișoara, cu 57 de puncte.

AS Juventus Pișchia – AS Camaro Fibiș 4-1 (2-0): Alexandru Vuc (min. 15, 26) și Nicu Făgețan (min. 65, 71), respectiv Flavius Glișa (min. 55). În minutul 78, Silviu Cărare a ratat o lovitură de la 11 metri.

Antrenorul Richard Meleșcanu s-a bazat în acest campionat pe Cristian Toma, Gabriel, Ionuț Boborea, Robert Hrițcan, Silviu Cărare, Andrei Novac, Buga, Alin Munteanu, Alecsandru Vuc, Darius Vitan, Stelian Argatu, Darius Oprea, Claudiu Nicolae Fulga, Raul Mariș, Marian Lemnaru, Alexandru Dumitru, Bogdan Inoveanu, Nicu Făgețan, Radu Pavel Jude, Alexandru Glisa, Edy Boroș, Sorin Novac și Fabian Moga. Golgeterul echipei, Nicu Făgețan, cu 28 de goluri, urmat de Claudiu Nicolae Fulga cu 21 de goluri.

Președinte al clubului este Lucian Guran,  vicepreședinte Ioan Coman iar delegat Manuel Mariș.

CS Timișul Șag 2 – CSC Dudeștii Noi 2-2 (0-1): Răzvan Banu (min. 60) și Marius Bolocan (min. 70), respectiv Călin Grek (min. 44) și Raul Neagu (min. 85). Jocul s-a disputat miercuri 22 iunie  în devans.

AS Petroman – AS Viitorul Bencec 3-0 (1-0).

Victorie fără probleme obținută de elevii lui Alin Florin Ardelean și Sorin Pop, în dauna ocupantei locului secund, prin golurile marcate de Marius Drăghia – la cei 46 de ani ai săi (min. 33), Ilie Călini (min. 63) și Florin Burdan (min. 84).

ACS Galaxy Timișoara – CSC Ghiroda și Giarmata Vii II 10-2 (4-0).

La acest ultim meci din campionat antrenorul principal Silviu Bălace a avut inspirația să convoace nu mai puțin de 14 juniori, care au fost înscriși pe raportul de arbitraj, plus veteranul echipei, Narcis Damian, chiar și așa reușind scorul rundei.

Darius Hitian (născut în anul 2006) a marcat 4 goluri, Narcis Damian două goluri, Leonard Burcea tot două goluri, iar Dan Ciprian (n. 2008) și el două goluri. O surpriză plăcută, juniori care au încheiat campionatul pe podium.

Unirea Cerneteaz – Steaua Bulgăruș 4-1 (1-0).

Trupa lui Adrian Gabor a încheiat campionatul cu o victorie prin ”dublele” lui Adrian Jivan și Laurențiu Sein.

În Seria a III-a, AS Gloria Moşniţa Nouă a răsturnat ierarhia la vârf în ultimele două etape, câștigând campionatul cu 83 de puncte. Și a promovat în liga a 4-a, devansând în ultimele două weekend-uri fostul lider AS FC Bazoş (78p). Iar pe locul trei AS Recaș, cu 72 puncte, o surpriză a acestei serii, la rândul ei cu mai multi juniori în echipă.

AS Gloria Moșnița Nouă – AS FC Bazoșu Vechi 4-1 (4-0): Cristian Melinte (min. 2 din lovitură de la 11 metri) și Dan Roman cu un hat-trick până la pauză, respectiv Cristian Radu (min. 70).

Cronica, declarațiile și fotografiile, în reportajul de la fața locului, consemnat în alt rticol.

Campionii? Antrenorul principal Dan Roman – totodată și jucător, golgheter al fruntașilor, s-a bazat pe lotul de jucători compus din Ionuț Mercescu, Alex Neag, Alexandru Petrea, Cristian Melinte, Alin Cazimir, Robert Cîrmaci, Ovidiu Farkaș, Mircea Șchiopu, Andrei Șerban, Lucian Stoica, Dan Roman, Denis Drăghia, Ionel Coarbă, Cornel Șuharu, Florin Matiș, Ionuț Câmpean, Claudiu Pane, Claudiu Mariș, Bogdan Andriucă și Ionel Gabriel Corjescu. Delegat, Manuel Pușcașu. Președinte al clubului, Neluțu Ionel Coarbă, vicepreședinte Dan Rad iar director sportiv Marian Ochea.

AS FC Boldur – Autoliv Lugoj 3-1: Liviu Eracovici, Petru Ploscariu și Andrei Corjuc.

AS Recaș – CS Phoenix Buziaș II nu s-a jucat.

Cel mai probabil, se va omologa cu 3-0 pentru echipa recășeană, întrucât vizitatorii nu au onorat cu prezența. Deja o obișnuință în ”fotbalul mic”, mai multe formații ”driblând” competiția. De ce însă sancțiunile blânde!?

CSO Făget – AS Bacova 3-0.

Și la acest joc, probleme. Oaspeții s-au prezentat în 8 componenți, iar după ce au încasat trei goluri, marcate de Florin Jurj (min. 1), Claudiu Boc (min. 12) și Florin Tomoiioagă (min. 33), un jucător de la Bacova s-a dat lovit și meciul a fost întrerupt de arbitri în minutul 33. Este oare iubit fotbalul cu adevărat sau mai totul în afară de ”a face bani” și de a bifa banalele interese materiale de moment ale acestei societăți superficiale e o corvoadă?

CS Tormac – AS Meget Remetea Mare 0-2 (0-1).

În sfârșit, junii lui Horia Stoia au reușit prima victorie din retur, și implicit a doua din întregul campionat, grație lui Alex Stoia (min. 34) și Claudiu Lupșescu (min. 50).

AS Timișul Hitiaș – CSC Olimpia Bucovăț 3-1 (1-0): Denis Alexandru Bodnar două goluri și Armin Șultz, respectiv Ciprian Curelaru.

+

Goleadorii din ”Județ” la sfârșitul campionatului, cu minim 18 reușite:

63 goluri… Dani Roman (Gloria Moşniţa Nouă).

53 goluri… Mihai Rădac (CSO Făget).

51 goluri… Daniel Adrian Cioată (Jimbolia).

43 goluri… Robert Mihai Anton (Jimbolia),

37 goluri… Cristian Radu (Bazoşu Vechi), Cristian Berbece (AS Gelu),

30 goluri… Alexandru Roberto Apostol (Variaş), Nicu Făgețan (Pișchia).

29 goluri… Tomas Cozma (Unirea Sânnicolau Mare II),

28 goluri… Bogdan Andriucă (Moşniţa Nouă),

 27 goluri… Petre Râmneanţu (Steaua Roşie Variaş), Emanuel Ardelean (Viitorul Bencec).

24 goluri… Cosmin Radu (Cenad), Bogdan Inoveanu (Juventus Pişchia).

22 goluri… Liviu Zahorneanu (Bobda), Denis Ștefoni (Belinț)

21 goluri… Claudiu Nicolae Fulga (Juventus Pişchia), Darius Jorj (Berini),Raul Prundeanu (AS Bacova).

20 goluri… Miși Bejera (AS Recaș). Florin Bolgea și Andrei Achimov (ambii Bazoșu Vechi), Ovidiu Rusanda (Petroman), Alex Vuc (Pișchia) și Marius Tutunaru.

* Altfel, drept alte sanctiuni, divizionarii ”D” David Covaciu (CSU Universitatea de Vest din Timișoara) și Kis Robert (CS Sînandrei-Carani) au fost suspendați câte două etape si penalizați cu 500 de lei. Din liga a V-a, Sergiu Ordeanu și Daniel Popa (ambii de la AS Bacova) s-au ales tot cu două etape de suspendare și câte 400 de lei penalizare, Vasile Cornuț (Mureșul Cenad) fiind suspendat o etapă.

În fine, Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Timiș s-a întrunit în 14 iunie la ora 17, lipsind Adrian Onica, Adrian Șețu și Marius Mureșan. Au fost aprobate datele de începere ale competițiilor din sezonul 2022/2023, după cum urmează: liga a IV-a în 13 august 2022; liga a V-a în 20-21 august, liga a VI-a în 27-28 august, iar copiii și juniorii în 3-4 septembrie.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: