Jocul are 90 de minute: Fortuna – Vasas Femina 2-0 (0-0)

Fotbalistele prim-divizionare ale Timișului au legat în premieră victorii în play-off-ul Ligii 1, reușind astăzi la matineu întâiul succes în zona 1-6 împotriva unei alte echipe decât cea de pe ultimul loc, triumf prin care s-au detașat la 5 puncte de învinsele lor de pe locul 5 dar s-au și reapropiat la un singur punct de ocupantele pozițiilor 2-3 pe podium, autoare ale unei remize în partida directă din județul vecin: ACS Fortuna Becicherecu Mic – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 2-0 (0-0).

După ce primele două etape din returul fazei play-off în Liga 1 Feminin au consemnat câte două victorii în deplasare, runda din acest weekend – a opta în grupa I valorică n-a mai adus vreun succes formațiilor vizitatoare, cea din județul Harghita pierzând pe final în comuna bănățeană din vestul Timișoarei.

Nu mult a lipsit ca întâlnirea de la matineu să se încheie precum cea de la mijlocul turului în play-off, 0-0 la Odorheiu Secuiesc, într-o rundă la vremea aceea tot fără victorii în deplasare, însă Fortuna a învins în retur, apropiindu-se astfel de podium înaintea ultimelor două etape ale campionatului, în care va juca miercuri de la 12 la campioana din Cluj iar în 30 mai, duminica viitoare, acasă cu Heniu, a doua clasată. 

Ienovan a trecut pe lângă deschiderea scorului chiar în debutul partidei, ratând dintr-o situaţie favorabilă. Iar dominarea gazdelor avea să se accentueze şi ocaziile de gol s-au întețit, căpitanul treiar Duşa ratând singur cu portarul, luat la… țintă în minutul 23.

Ca apoi tot Duşa să scape pe contraatac în primul minut de prelungiri al reprizei I, șutând de la 16 metri în bara stângă.

După pauză au intrat Rus şi Pera însă ocaziile n-au mai fost la fel de numeroase precum în prima repriză. Și totuşi, în minutul 85, în urma unui contraatac purtat de Bistrian pe flancul drept, centrare perfectă în mijlocul careului, Anca Dușa a înscris cu capul de la 8 metri în dreapta portarului: 1-0. 

Iar cu două minute înainte de final Sheiza Pera a marcat cu un şut din marginea careului de 16 metri, stabilind rezultatul final: 2-0.

Întâia victorie acasă în play-off după două luni și două zile, întreaga echipă dedicând-o colegei Georgiana Mateescu, care îşi serbează ziua de naştere.

Și urmează intermediara la lider, detașat la nu mai puțin de 19 puncte față de urmăritoarele sale de pe podium. Rezultatele antepenultimei etape din play-off și programul viitor, pe coloana clasamentelor.

Fortuna a început în runda de la mijlocul returului în 1-6 cu Roşu – Jivan, Codrescu, Bistrian, Heisu, Ienovan, Colesnicenco, Deca, Şodinca, Rognean, Duşa – cpt.

Au mai jucat: Rus, Haţegan, Grigore şi Pera.

Rezerve: Pavel, Scurtu, Mateescu şi Dobai.

Antrenor principal: Pădurean; secund: Vela.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = cinci

 


Ultimele articole din categoria Feminin: