Jocul de-a retragerea

A trecut deja un an de când Răzvan Burleanu se află la conducerea Federației Române de Fotbal. Susținut de mulți, dar și contestat, mai ales de cei nostalgici care nu pot uita perioada Mircea Sandu, când fiecare își făcea propria lege și blaturile erau în floare…

Laurențiu Reghecampf așteaptă un pas greșit al lui Costel Gâlcă pentru a reveni la Steaua. Aventura lui în Orient s-a încheiat mult prea repede, iar susținătorii lui marșează pe faptul că el vine din Champions League din Asia. Aș dori să reamintesc că această competiție a fost câștigată anul trecut de o echipă din Noua Zeelandă, care în urmă cu trei ani nici nu exista, iar componenții echipei erau ospătari, bucătari și pompieri.

Chiar dacă Gabriel Tamaș nu a rupt gura târgului cu evoluția lui în jocul de debut la Steaua, s-a remarcat prin faptul că a mai „pus-o” de un șpriț combinat cu niște îmbrânceli voinicești cu frații Bourceanu.

După ani buni, se pune pe tapet corectitudinea partidei Dinamo București – Lazio Roma. De fapt, nu se pune problema blatului, care probabil a existat, ci se pune problema cine și în ce proporție a participat: jucătorii, antrenorul Mircea Rednic sau conducerea. Halucinantă este declarația lui Vasile Turcu, finanțator în acea vreme la Dinamo: „Eu m-am ocupat de steaguri și de coregrafie”.

Liga națională se desfășoară într-un con de penumbră, chiar dacă avem acces la vizionarea televizată a partidelor.

În schimb, liga secundă se confruntă cu probleme care țin de seriozitatea competiției. Sunt echipe care se retrag și revin în competiție după bunul plac. De exemplu, echipa Unirea Tărlungeni și-a anunțat oficial retragerea, dar a revenit în ultima clipă asupra deciziei. Mai mult, jucătorii echipei, înghesuiți în două microbuze, s-au prezentat la Pâncota și au administrat o înfrângere usturătoare cu scorul de 4-0 echipei locale, Șoimii. Poate că acest eșec va mai atenua din infatuarea antrenorului Dan Cuedan. La partidă a asistat și Alin Artimon, antrenorul echipei F.C. Caransebeș, echipă care va primi vizita echipei Șoimii Pâncota în etapa următoare. Sper să nu fi tras concluzii pripite legate de partida vizionată.

Metalul Reșița a obținut pe teren propriu o victorie „de justesse” în fața echipei F.C. Bihor. Oricum, tot victorie se numește.

ACS Poli a profitat de etapa liberă și a acordat revanșa echipei UTA Bătrâna Doamnă, pe care a învins-o cu un scor sec de 5-1. Cam mult, aș zice eu, dacă raportăm rezultatul la achizițiile din această iarnă ale echipei arădene. În schimb, noua achiziție a lui ACS Poli, Robert Elek, a lăsat o bună impresie.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: