Juniori A: ACS Poli Timișoara – Minerul Motru 2-0 la debutul în play-off. Bocșan&Co., mai un draw acasă joia viitoare, cu Pandurii, pentru a fi deja virtual calificați la zonal!

Ce mai defilare, fără eșec în acest sezon! Juniorii A pregătiți la ACS Poli de Cristian Contescu, astăzi chiar și fără Cristian Bărbuț, antrenîndu-se la aceeași oră cu echipa de seniori, pentru jocul de mîine de la 12, cu FCM Râmnicu Vâlcea, au debutat cu un sec 2-0 (1-0) cu Minerul Motru în faza de 6 jocuri din play-off-ul Seriei 6, mai avînd nevoie de un singur punct din runda următoare, tot acasă, cu secund clasata Pandurii Lignitul, pentru a fi virtual calificați la turneul zonal, semifinal, de unde se face pasul în marea finală a Naționalului.

Fără cîțiva indisponibili dar reconfigurînd cuplul fundașilor centrali Bocșan – Todorov, care evolua ultima dată în această formulă tot într-un 2-0, cu cei din Târgu Jiu, ACS Poli Timișoara a acumulat deja 21 de puncte în play-off-ul Seriei 6, în care a plecat cu maximul de 18 acumulat prin victoriile directe cu celelalte calificate, avînd 12 în fața Pandurilor, ajunși la 9 prin succesul cu 2-0 repurtat tot azi, cu FCM 2012 Reșița.

Iar joia viitoare, tot de la 12 și tot acasă, acesiștii ar putea încheia conturile în fața omologilor din Târgu Jiu, în vreme ce reșițenii, rămași la 7 puncte, și motrenii, la numai două, oricum nu mai emiteau vreo pretenție.

Dar timișorenii au trebuit să transpire astăzi ceva pe ”Știința”, și nu pe ”Colterm”, pînă ce Raul Duțu, care evoluează de regulă ”la pupitru” în fața fundașilor, a marcat la țanc, în buza pauzei. Și apropo de teren, s-a jucat pe ”Știința” pentru că astfel rămăsese înștiințarea inițială trimisă de clubul organizator Federației Române de Fotbal, care a programat jocul ”în centru”, deși se discuta despre o revenire pe gazonul din Calea Șagului.

Revenind la închizătorul-marcator, un junior din generația 1994 deja debutant în fotbalul divizionar al ligii a treia, în fosta echipă a doua a clubului FC Timișoara, Duțu sigur a lăsat o bună impresie celor din staff-ul grupării alb-negre care au asistat la meciul de la ora 12, și anume Călin Rosenblum, Emeric Dembroschi, Ioan Miculaș și profesorul Viorel Boiț.

Ca joc, elevii profesorului Contescu au dominat net prima parte, punctînd însă abia în minutul 45, dintr-o fază fixă, în vreme ce Minerul a încercat să sape doar prin două contraatacuri, ce-i drept tăioase, Gârlea intervenind bine la devierea lui Bocșan respectiv un șut la colțul lung.

Printre alții fără Cosovanu – accidentat, și Ciobanu – suspendat pentru cartonaș roșu, timișorenii au ratat mai ales prin Petrică Stoichescu, care a reluat peste poartă de la 6 metri, în minutul 5, și a ochit bara din 8 metri, în minutul 15, dar Raul Duțu a fost mai precis din lovitura liberă de la 18 metri, ochind tare vinclul din dreapta al porții dinspre Bega, ca o readucere aminte că mai marca din două lovituri libere contra Motrului și în tur, în 2-1. 

Juniorii din Banat au mai avut parte și de alte lovituri libere în partea a doua, cînd și-au masat oaspeții în preajma careului de 16 metri, dar pur și simplu s-au invitat în a rata uneori cu seninătate, ceea ce n-a mai fost cazul fundașului lateral Rareș Mureșan, care, după driblarea a 3 oponenți, a înscris cu calm de la 8-9 metri, unde rămăsese față în față cu portarul gorjenilor, pentru 2-0 în minutul 80. 

Cristian Contescu a început cu Gîrlea – Popa, Bocșan, Todorov, Mureșan – Opriș, Duțu, Scheau, Artimon – Stoichescu, Pleșcan și i-a mai introdus în ultima jumătate de oră pe Ardelean, Mihali, Lihoni și Vîlceanu.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: