Juniorii Boariu și Erceanu, de 2006, și Mada (2005), semnează cu ”violeții”. Politehnica, parteneriat cu CS Giroc-Chișoda

Tot în pragul debutului în sezonul 2022/3 al Ligii 2, Politehnica Timișoara anunță că trei juniori din cadrul propriului centru juvenil au semnat joi primele lor contracte cu clubul secund divizionar, Denis Boariu şi Răzvan Erceanu – ambii din generația 2006, semnând pe 3 ani de zile, iar Armin Mada (2005) pe două sezoane. În altă ordine de idei, Politehnica Timişoara a semnat tot ieri, 4 august, un protocol de colaborare cu clubul CS Giroc-Chişoda, principalul scop al parteneriatului constând, conform comunicatului alb-violeților, în sprijinirea activităţii juvenile prin asigurarea condițiilor de promovare a tinerilor jucători în sportul de performanță.

Denis Boariu s-a născut pe 3 aprilie 2006, la Timişoara. Talentatul mijlocaş ofensiv a evoluat în sezonul trecut atât pentru Politehnica U16, cât şi pentru formaţia U17, ambele implicate de asemenea în Liga Elitelor. A fost totodată convocat la acţiuni de selecţie ale reprezentativelor naţionale juvenile ale României.

Răzvan Erceanu s-a născut pe 25 aprilie 2006, la Drobeta-Turnu Severin. Mijlocaşul lateral s-a pregătit deja în sezonul trecut alături de seniori, a fost om de bază la Politehnica U16, calificată în play-off-ul Ligii Elitelor, şi a mai jucat pentru formaţia noastră U17 pregătită de Alin Paleacu.

Armin Mada s-a născut pe 15 noiembrie 2005, la Timişoara. Acoperă poziţiile de fundaş central şi mijlocaş defensiv. A fost convocat la lotul naţional U16 anul trecut iar în ediţia 2021-22 de campionat a evoluat inclusiv în Liga Elitelor U19 pentru Politehnica.

Toţi trei sunt în continuare în atenţia echipei de seniori, fiind prezenţi şi la reunirea lotului în această vară.

În ceea ce privește colaborarea cu CS Giroc-Chișoda, „Într-un parteneriat ambele cluburi trebuie să câştige ceva, să fie mulţumite, aşa este corect. Noi suntem mulţumiţi de acest parteneriat din două motive: 1. Putem să folosim baza lor de pregătire, pentru grupele noastre. 2. Ne lărgim aria de selecţie. Colaborarea cu domnul Robert Fruşa există de un an de zile la nivel de club, căci antrenează o grupă de la noi (n.r. generaţia 2011). E un antrenor cu mare experienţă la nivel de copii şi juniori, cu rezultate bune, licenţiat. Vom vedea pe viitor rezultatele, căci ar trebui să fie un parteneriat bun pentru ambele părți„, a declarat Sorin Brîndescu, coordonator al centrului juvenil polist.

„Din punctul nostru de vedere este o onoare să intrăm într-o colaborare cu Poli Timişoara. E un parteneriat pe care ni l-am dorit, reciproc avantajos, pentru că şi cluburile mici încearcă să se dezvolte şi să crească. E de bun augur, pentru că ceea ce creştem trebuie să meargă la un alt nivel, la un nivel mai bun. În momentul în care apare acest obiectiv şi pentru copii este un imbold. Ideea e să creştem copii, să-i putem lansa spre fotbalul mare iar, pe partea cealaltă, marele nostru ajutor din partea Politehnicii e această promovare”, a spus Robert Fruşa, director CS Giroc-Chişoda.

Astfel, pe lângă facilitarea transferurilor de jucători tineri dintre cele două cluburi, prezentul parteneriat oferă printre altele posibilitatea sportivilor CS Giroc-Chișoda de a folosi baze sportive ale Politehnicii (de exemplu pista de atletism de la „Ştiinţa” pentru sportivii secţiei de atletism) sau de a urma cursuri de formare profesională. Totodată o grupă de juniori a Politehnicii va putea folosi bazele sportive din Giroc şi Chişoda. Clubul Sportiv Giroc-Chişoda s-a înfiinţat în anul 2017. Are cinci secţii sportive: atletism, handbal, karate, fotbal şi şah. În total sunt 250 de tineri sportivi legitimaţi în club, dintre care 80 practică fotbalul în cadrul celor patru grupe de copii şi juniori (juniori A 2004-05, 2009-10, 2011-2012, 2013 şi mai mici). În noul sezon clubul va avea şi echipă de seniori, urmând să evolueze, cu tinerii jucători deja formaţi, în Campionatul Municipal Timişoara (Liga 6).

Tot ieri a fost încheiat un acord cadru de cooperare între Universitatea Politehnica Timişoara – reprezentată de rectorul Florin Drăgan, şi Primăria Giroc – reprezentată de primarul Ionel-Iosif Toma. Clubul viola a încheiat în ultimii doi ani parteneriate asemănătoare cu CS Timişul Şag, Electrica 1929 Timişoara, FC Auto Timişoara, CS Atletico Timişoara, Olimpia Bucovăţ şi Fortuna Becicherecu Mic.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 8

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: