Juniorii mari ai României înving și urcă pe 2 dar nu se califică la turneul final Euro U19

România U19 a spart gheața la încheierea în Rusia a fazei secunde preliminare în calificările spre turneul final continental al juniorilor mari, prin a dispune de codașa Grupei 1, rezultat care i-a permis ascensiunea pe locul secund în seria patrulater, dar nu a obținut biletele pentru întrecerea din 14-27 iulie din Armenia, adjudecate de Republica Irlanda, la fel cum pentru competiția din vară și-au mai asigurat locul Cehia, Franța, Italia, Norvegia, Portugalia și Spania, țara gazdă fiind calificată din oficiu.

Juniorii mari ”tricolori” n-au răsturnat așadar calculele hârtiei în seria din Rusia, abordată de irlandezi drept capi de serie, aceștia dispunând de România U19 cu 5-0 în meciul inaugural de miercurea trecută, dar au dispus în schimb în etapa a III-a cu 4-0 de Azerbaijan, încheind pe locul 2, cu bilanțul 3 1 1 1 4-5 4 puncte, fără a primi gol în cea de-a doua apariție la rând. Insularii s-au calificat cu punctaj maxim și golaverajul 10-1, grație și unui 2-0 cu gazda Rusia în runda finală, tot cu 9 puncte mergând mai departe și lusitanii, pe când neînvinși, francezii, italienii, norvegienii și spaniolii.

Elevii lui Oprescu s-au desprins în prima jumătate de oră a meciului de la Krasnodar prin golurile lui Valentin Mihăilă din minutele 7 și 20 și cel al fundașului lateral Andrei-Marius Rus din minutul 29, rezerva Alexandru Țîrlea, intrat în minutul 73, înscriind în cel de-al treilea minut de prelungiri: 4-0 (3-0).

Românii, care remizau sâmbătă 0-0 cu Rusia, meci față de care Screciu a fost unicul titularizat, au învins la scor în componența 23. Târnovanu – 2. Rus, 15. Screciu, 20. Manolache – cpt., 4. S. Șerban – 17. M. Șerban, 22. Toma (minutul 84; 8. Chiriac) – 14. Horșia (90+2; 5. Ehmann), 10. Sefer (73; 7. Țîrlea), 13. Mihăilă (90+2; 18. Mitruscsak) – 9. Banyoi (73; 19. Baicu), rezerve neutilizate fiind portarul Cristea și Ispas. 

Gazda Rusia a încheiat a treia în Seria 1, fără a înscrie nici un gol în 270 de minute de joc.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: