Juniorul Fabian Marincu, „dublă” la start şi-n prelungiri, aduce primul triumf violet afară în acest sezon. Egalată în minutul 90 pe terenul liderului grupei de play-out, Poli leagă în premieră victorii în Liga 2 şi se apropie la 3 puncte de locul de baraj: 2-1 (1-0) la Slobozia

Cu cuţitul rău de tot la os şi în condiţii de deplasare pe terenul fruntaşei Grupei A în play-out-ul Ligii 2, codaşa Politehnica Timişoara a încheiat prima jumătate a traseului seriei a II-a valorice prin a semna în sfârşit astăzi la matineu întâiul succes „afară” în sezonul 2022/3, de o manieră dramatică, în prelungiri, după ce era egalată în minutul 90, realimentând astfel speranţele prinderii locului de baraj pentru supravieţuire, cu atât mai însufleţite cu cât golurile triumfului asigurând primele victorii legate în stagiunea în curs au fost semnate de un junior, Fabian Marincu, marcator încă din primele minute dar şi cu lovitura finală, servită de căpitanul Gavra, alb-violetul în vârstă de 17 ani al pepinierei bănăţene fiind la primele reuşite în 6 apariţii pe scena secundă: 2-1 (1-0) la AFC Unirea 04 Slobozia.

În disperată nevoie de puncte, poliştii de pe ultimul loc în play-out au smuls victoria pe terenul primei clasate în cel de-al treilea minut de prelungiri, prin acelaşi mijlocaş Fabian Marincu – menţinut titular, autor al deschiderii de scor deja în minutul 5, cucerind astfel toate punctele, după ce în precedenta deplasare – prima în grupa a II-a valorică, cedau la Baia Mare tot într-un final dramatic, maramureşenii conturând atunci un 2-1 „în oglindă”. 

Vezi Ponturile la Pariuri de Azi (+15 ani de experienta in pariuri sportive)

Un mic foarte mare triumf al poliştilor, care, coroborat cu înfrângerea trupei de pe locul de baraj la Miercurea Ciuc, 2-1 (2-0) pentru Csikszereda cu Metaloglobus, i-a apropiat pe alb-violeţi la 3 puncte de bucureştenii având ce-i drept un meci în plus la dispoziţie, dar şi care, pe de altă parte, vor fi vizitatori ai „Ştiinţei” în chiar runda finală, peste o lună, la început de mai, după ce bănăţenii vor fi stat în penultima etapă.

Până atunci, îi vor aştepta pe Bega în Vinerea Mare pe cei din Şelimbăr şi se vor mai deplasa la Slatina, două echipe în foarte mare măsură ca şi scăpate de grijile retrogradării, chiar şi de cele ale barajului, după ce sibienii au dispus astăzi cu 2-0 de olteni. 

De Paşte, Metaloglobus va primi vizita învinsei lui Poli de astăzi, iar Minaur, care a stat în această rundă, pe cea a harghitenilor, după care bucureştenii vor călători la cei din Şelimbăr şi băimărenii la Slobozia, bucureşteni ulterior acasă cu cei din Slatina iar maramureşenii cu cei din Şelimbăr.

Extrem de important pentru polişti, victoriile aduc victorii, le-au legat când nu mai aveau de ales şi şi-au umflat balonul cu oxigen, vital în plan psihologic, la moralul echipei, care, urcând pe val şi venind din urmă, a reintrat în calcule pentru răsturnarea situaţiei în următoarele 270 de minute avute la dispoziţie. 

„Poli” a intrat direct şi foarte bine în meciul de la Slobozia, pe terenul unei Uniri fără victorie de amar de vreme şi rămasă fără un obiectiv mai înalt după ratarea la potou a calificării în play-off, ceea ce a dezumflat-o, demotivaţie speculată ca atare de alb-violeţi printr-o abordare avântată, expunând încă din primul minut nesiguranţa localnicilor în regres, în componenţă şi cu ex-timişoreni, portarul Contra sau Coadă, dar şi ex-arădeanul Rus.

Unirea nu mai era Unirea care trăgea la podium în iarnă, iar Politehnica a taxat-o după un corner pe contraatac, purtat spre dreapta, pe la Radu, a cărui pătrundere şi centrare au dus la deschiderea de scor, reuşită de Fabian Marincu cu latul de la circa 11 metri central, unde era nemarcat. Contra a deviat în zadar, premiera golului secund divizionar fiind a adolescentului viola: 0-1.

Un start perfect, dătător de speranţe, spre bucuria fanilor viola încurajându-i pe tineri din peluză, unsprezece în care revenise şi Bîrnoi, absent la victoria cu Csikszereda, în locul lui Gîdea, unică modificare în formula de start aliniată de Paul Codrea, Gîdea având de fapt a intra pe final, în ultimul sfert de oră, la 0-1, în locul lui Bîrnoi.

Bîrnoi, care putea dubla avantajul în minutele dinaintea pauzei, întinzându-l din unghi pe Contra, deturnând mingea. Ce-i drept, şi localnicii au cochetat cu egalarea spre mijlocul primei părţi, Murariu fiind însă la post la reluarea cu capul a lui Rus, din „libera” căpitanului Constantin Toma, şi totuşi, insuficient şi neconvingător din partea ialomiţenilor.  

Pe de altă parte, mult a fost încercată „Poli” de pierderi, după o întreagă zi de vineri pe drumuri spre Bărăgan, fundaşul central „ancoră” Cristian Bocşan acuzând o accidentare la umăr în minutul 35 şi fiind înlocuit de nevoie cu finlandezul Tiihonen, iar puţin după pauză şi Tudor Călin, retras de necesitate şi schimbat cu Porumb.

Şi totuşi în continuare în avantaj, Unirea căutând în zadar egalarea, deşi a efectuat o primă modificare la pauză, alte două după o oră de joc, fără efectul scontat. Politehnica îi rezista, apărându-se şi căutând desprinderea pe contraatac, fără ca ialomiţenii să-şi dea drumul cu adevărat la joc, apelând la o nouă schimbare şi la mijlocul mitanului secund, şi Prejmerean în joc.

Devenind mai periculoşi spre final, când cel intrat la pauză, Robert Silaghi, a trimis în bară din marginea careului mic după o centrare din stânga, pe transversala lui Murariu, tot în ultimele 10 minute, dintr-o fază fixă executată din preajma careului de Levy, proaspăt intrat în locul căpitanului Toma, spulberându-se alte nădejdi ale localnicilor.

Şi totuşi, minutele treceau parcă tot mai greu iar golul care plutea în aer a căzut în cele din urmă, acelaşi Silaghi având timp să-şi potrivească şutul din preajma careului, uşor din dreapta, direcţionat spre colţul lung: 1-1.

Lovitură în plin pentru polişti, care, paradoxal, nu s-au pierdut cu firea ci au dat surprinzător lovitura, cu concursul gazdelor, greşind flagrant în apărare, minge ajunsă la căpitanul Gavra, care n-a ratat momentul, aşezându-i aceluiaşi Marincu, marcator din careu, lângă bară: 1-2.

O „dublă” de vis a juniorului care anul acesta va împlini 18 ani, pentru 3 puncte nespus de preţioase, dătătoare de speranţe, pe un teren pe care violeţii triumfau nu tare demult în Cupa României. „Poli” într-adevăr poate spera îndreptăţit de-acum, victoriile recente dându-i elan. S-a trezit în ceasul al XII-lea, dar bine că s-a trezit.  

Rezultatele etapei a 3-a în grupele fazei play-out şi programul rundei a patra, de la mijlocul traseului în grupa a II-a valorică, programată în Vinerea Mare, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal, laolaltă cu toate datele tehnice din play-off şi play-out în SuperLiga şi Liga 2, plus Liga 3.

La final, antrenorul principal Paul Codrea, la prima deplasare pe banca poliştilor, a remarcat că „a fost o primă repriză foarte bună din partea noastră! Cred că puteam să intrăm la cabine chiar cu 2-0. Am avut câteva situaţii foarte bune, am reuşit să marcăm, şi ăsta era regretul meu la pauză, pentru că ştiam că ocaziile se pot răzbuna. Pe final au reuşit ei să egaleze şi, sincer, chiar am mai crezut, aşa, puţin – nu vreau să fiu nesimţit, să mă laud, dar chiar am simţit că se mai poate întâmpla ceva. Şi uite că inspiraţia lui Gavra şi execuţia lui Marincu ne-au făcut fericiţi! Am spus că politica noastră e să dăm încredere tineriloxzr care au valoare, care demonstrează că vor să facă ceva. După el o să urmeze şi alţii. Acum n-am reuşit să-l introduc şi pe Oprea, voiam să-l debutez, dar am făcut schimbările mai repede, s-au accidentat Bocşan şi Tudor Călin, am făcut două opriri (n.r. – ale jocului) şi nu mai puteam să fac opriri. Îi felicit pe băieţi pentru efortul depus, chiar a fost un efort monumental! Mai ales că ieri am făcut 12 ore cu autocarul până aici, dar nu ne-am căutat scuze, am fost pozitivi şi tot timpul am căutat victoria. Bocşan va face un RMN când ajunge la Timişoara, Tudor e mai bine, şi-a mai revenit. Problema va fi la Bocşan şi din păcate Murariu va fi suspendat, după ce a luat iar cartonaş galben. Noi jucăm în continuare la fel, mai avem trei meciuri, încercăm… În primul rând contează următorul, să câştigăm noi, după aceea ne uităm la celelalte rezultate. Echipa nu trebuie să simtă presiunea asta, pentru că e aproape imposibil ce încercăm noi să facem. Dar ştim că dacă vrem cu adevărat, imposibilul devine posibil. Cred că suporterii s-au apropiat din nou de echipă şi mă aştept să dublăm numărul spectatorilor faţă de meciul trecut!”

*

Unirea Slobozia: Contra – Dorobanţu (minutul 46, Silaghi), Dinu, Perju, Constantin Toma – cpt. (84, Levy) – Ekollo (67, Prejmerean), Coadă, Bujor (63, Boţogan), Ibrian – Afalna, Rus (63, Golda).

Pe bancă: Ciupercă – Bolohan, G. Lazăr, Mustacă.

Antrenor: Enache Costea.

Politehnica Timişoara: Murariu – Radu, Vlaicu, Bocşan (minutul 38, Tiihonen), Taub, Oanea – Marincu, Târşa, Călin (51, Porumb), Bîrnoi (78, Gîdea) – Gavra – cpt.

Pe bancă: Moldovan – Mada, Ţurcaş, Oprea.

Antrenor: Paul Codrea.

A arbitrat Cristian Moldoveanu din Sfântu Gheorghe. Asistenţi: Voicu (Focşani), Cercel (Piatra Neamţ).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: