Juniorul Prața deschide rapid calea primei victorii acasă, scor record al zilei: 4-0 (2-0). Ineul, ”client” tur-retur al Avântului Periam

Fără victorie în Seria 8 încă din prima etapă a noului campionat, atunci cu 2-3 de la 2-0 la pauză pentru gazda nou-promovată ACB Ineu, CS Avântul Periam a învins astăzi în premieră pe teren propriu în ediția 2022/3 a Ligii 3, așteptând parcă momentul reîntâlnirii cu arădenii, la startul returului, pentru a bisa. Și a făcut-o la scor, record al zilei în grupa vestică, prin a deschide scorul încă din minutul 3 grație celui titularizat în premieră Ovidiu Prața, avantaj dublat până la pauză dar și majorat în primul sfert de oră al părții secunde: Avântul Periam – ACB Ineu 4-0.

Triumf al timișenilor prin care s-au debarasat de ”lanterna roșie” a clasamentului, lăsată cermeienilor, care vor juca la Lipova în meciul de sâmbătă al etapei a X-a în C8, ba mai mult, Avântul egalând-o astfel la puncte pe ”clienta” sa tur-retur din Ineu. Iar doar diferența de golaveraj a mai rămas totuși favorabilă arădenilor, după ce alb-albaștrii Periamului și-o șifonau sever la Reșița. 

Cu Prața și Mager titularizați față de unsprezecele de start aliniat vinerea trecută tot acasă la finele turului, 2-2 cu pecicanii, Avântul și-a luat elan astăzi de la ora 15 și a deschis scorul deja în minutul 3, după o preluare cu capul a lui Ovidiu Prața, în dreapta, șut la colțul lung pe sub portar, de la 11 metri, din unghi. 

Startul perfect și atât de necesar unei tinere echipe de moral, apăsată de locul codaș și lipsită astăzi de Sîntean, accidentat dar oricum și suspendat, start ce i-a servit în mod ideal unei desprinderi clare pe tabela de marcaj, mai puțin anticipată, sub semnătura ”dublei” lui Rareș Mureșan în minutul 29 din lovitură de la 11 metri și în minutul 53 – așadar cu încă o reușită bănățeană în primele minute ale reprizei, Valeriu Mager stabilind scorul final în minutul 77, 4-0, la puțin timp după ce localnicii efectuat o cvadruplă modificare.

Pentru ultimul sfert de oră intrând Filip, Ologu, Viașu și Bot – care avea însă a primi cartonașul roșu pentru lovirea fără minge a oponentului în urma unui fault, înlocuitori ai lui Gașpar, Mitre, Prața și Siminiceanu. Iar ulterior, la 4-0, în minutul 80, a mai intrat și Armand Popescu în locul lui Gălățan. 

La o diferență reconfortantă, clădită din aproape în aproape, cel de-al doilea gol fiind marcat din lovitură de la 11 metri de Rareș Mureșan, după ce Gălățan era faultat în zona careului mic în tentativa de a trimite în poartă mingea respinsă de portarul inăoan în urma loviturii libere executate de Kuhn, 2-0. 

Avântul a înscris și în primele minute ale părții secunde, atunci în urma unui corner, executat de Gașpar, Rareș Mureșan trimițând cu piciorul în plasă din preajma liniei porții, iar ”simetria” pe reprize, 2-0, 2-0, a fost asigurată de Mager după o cursă individuală, driblându-și adversarul și șutând la colțul lung, fără speranțe pentru goalkeeper, într-o fază similară celei a deschiderii de scor: 4-0. 

Scor care s-ar fi putut majora chiar mult mai repede dacă Avântul ar fi beneficiat de lovitura de la 11 metri pe care a solicitat-o în primele 10 minute, la 1-0, după reluarea lui Gălățan în urma acțiunii lui Kuhn pe stânga, balonul fiind blocat din alunecare și cu mâna din fața liniei porții, 11 metri și cartonaș roșu jucătorului inăuanilor, conform protestelor gazdelor. 

Care au dominat în general partida, poate mai puțin finalul de meci în inferioritate numerică după eliminarea rezervei Bot, și cu o remarcă în contul portarului Paul Burtic, salvator al unui gol ca și făcut în repriza a doua în fața nou-promovaților. 

La final, ușurat sufletește după întâiul său succes pe banca Avântului Periam, Răzvan Leucă a ținut mai întâi să-și felicite ”tinerii jucători care au înțeles că doar dacă formăm un grup unit și dacă ne susținem reciproc putem avea rezultate. Nu arătam ca un grup până înaintea jocului cu Progresul Pecica, iar în consecință nici nu jucam ca un grup. Dar astăzi am reușit un joc bun, cu o mențiune în mod special pentru juniorul Ovidiu Prața, care, la doar 16 ani, a jucat primul meci ca titular. Și care în mod cert a adus mai multă încredere prin golul marcat deja în minutul 3, a ajutat mult deschiderea rapidă de scor. E un atacant căruia îi prevăd un viitor frumos, fiind cu reale calități, și poate să ajungă să facă pasul în eșaloane superioare, dar trebuie să fie temperat în creșterea lui, să aibă răbdarea necesară și să nu ardă anumite etape. Și sper ca în următoarele jocuri să adunăm alte câteva puncte, să rămânem în contact cu plutonul. Era foarte, foarte importantă o victorie azi, cu Ineul, să ținem pasul, să nu se rupă clasamentul – cu atât mai mult era foarte importantă, dat fiind și clasarea oaspeților noștri, calitatea lor de nou-promovați.”

Urmează pentru alb-albaștri teste timișene, la Dudeștii Vechi și din nou acasă, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii. 

Rezultatele zilei în C8 și programul etapelor 10-11, pe coloana clasamentelor la zi.

*

CS Avântul Periam: Burtic – Mager, Siminiceanu, David, R. Mureșan – Oancia, Gălățan, Gașpar, Mitre – Kuhn, Prața.

Rezerve: portarii Voinea și Bîlc.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: