Juventus Timișoara, 4 succese și un eșec în finala ”We are the future”, la Sofia, 1-2 de la 1-0 cu Vojvodina. 4 juniori E de 2007 în echipa turneului din Bulgaria

O campioană de toamnă a fotbalului juvenil timișean, cea din Seria I a categoriei ”E”, și anume ACS FC Juventus, a fost unica grupare din România prezentă la turneul internațional rezervat generației de 2007 în găzduirea Olimpiei Sofia, în capitala Bulgariei, unde elevii de pe malurile Begăi s-au impus de 4 ori de la cel puțin două goluri diferență în sus pe drumul spre finala pierdută cu 1-2 în fața roșu-albilor de la FK Vojvodina Novi Sad.

 

ACS FC Juventus Timișoara s-a prezentat la turneul ”We are the future” de la Sofia cu grupa de 2007 pregătită de Nicu Butnărașu iar juniorii bănățeni au ajuns să dispute finala întrecerii internaționale, în compania omologilor de la clubul care a lansat românilor invitația de a li se alătura în Bulgaria, Vojvodina Novi Sad. Andrei Ursu, golgheter al competiției, a deschis scorul meciului din ultimul act, în care juniorii sârbi au egalat din penalty în ultimul minut al celei de-a doua reprize și au concretizat dominarea din ultimul sfert de oră prin a înscrie golul victoriei, 1-2, cu mențiunea că partidele s-au desfășurat sub forma a trei părți a câte 15 minute.

În semifinale, timișorenii dispuneau cu 5-3 de la 0-2 de formația gazdei competiției, DIT – Sofia, proprietară a bazei sportive în care s-au desfășurat cele 18 meciuri, juniorii bulgari pierzând apoi și finala mică, 1-0 pentru Napredak Krusevac, o altă echipă din Serbia.

”We are the future” a reunit opt formații împărțite în două serii patrulater iar ACS FC Juventus a câștigat Grupa A prin a câștiga cu 6-0 în fața olandezilor de la BSV Boeimeer, școală de fotbal a celor de la NAC Breda, cu 4-2 împotriva sârbilor de la Napredak Krusevac și cu 3-0 în dauna echipei organizatorilor, Olimpia Sofia. FK Vojvodina Novi Sad a câștigat Grupa B, alcătuită în rest din grupări din capitala Bulgariei, și anume DIT – Sofia, PFC Slavia și PFC Levski.

Buna participare a timișorenilor la Sofia a fost completată de nominalizarea a nu mai puțin de 4 juniori de la Juventus în formația ideală a competiției, și anume portarul Mihai Traia, recompensat totodată cu titlul de goalkeeper al turneului, Andrei Ursu, golgheter al întrecerii cu 9 reușite, Eric Adam și Raul Ailenei, fiind de menționat că s-au utilizat garnituri de 6+1, bănățenii au rulat toți cei 15 convocați iar suprafața de joc sintetică a fost de 60×40 de metri.

Aceasta n-a fost prima participare internațională a unei reprezentante a grupării Juventus Timișoara în anul 2017, în care juniori ai bănățenilor au mai dobândit experiență peste hotare și în Spania respectiv Austria, pe plan intern participând totodată în turneul internațional de la Brașov, fără a uita de calitatea de organizator al clubului de pe Bega în cazul reuniunii internaționale Vest Liga.

În ceea ce privește grupa de 2007 de la Juventus, timișorenii au încheiat cu punctaj maxim turul Seriei I a juniorilor E în Campionatul Județean Timiș, 15 15 0 0 188-6 45 de puncte și cu 5 avans în fața lui LPS Banatul, completarea venind prin buna participare peste graniță înainte de Crăciun la ”We are the future”.

De semnalat și excelentele condiții de concurs din capitala Bulgariei, grație unei bine puse la punct organizări și unei infrastructuri sportive demne de menționat.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: