Karatasios și Celani n-au dansat în violet decât o… lună

După 5 zile de la anunțarea despărțirii și pentru a doua oară de Călin Jurj, reziliat fiind atunci și contractul lui Bătănași, Politehnica Timișoara tocmai a comunicat în această după-amiază încheierea înțelegerii cu alți 2 jucători din lotul secund-divizionarei, și anume Angelos Karatasios și Fatjon Celani, sosiți recent pe Bega, la început de noiembrie 2022, în pragul deplasării pe ”Electrica” la concitadina Ripensia. 

Jucătorii străini Angelos Karatasios și Fatjon Celani, un elen și un albanez ajuns în Germania, soseau la alb-violeți în urmă cu puțin peste două luni, pentru ultimele doar câteva etape din sezonul de toamnă al Ligii 2, Politehnica anunțând astăzi că respectivii și-au încheiat contractul cu gruparea bănățeană.

Acordul lor cu clubul timișorean era până în această iarnă, cu posibilitate de renegociere. În toamnă, în liga a II-a, fundașul central grec Karatasios și atacantul german de origine albaneză Celani – foto pagina I au jucat în doar câte 3 meciuri pentru formația antrenată de Octavian Benga.

Aceste cazuri oferă sugestive exemple pe linia lipsei de consecvență din manageriatul sportiv practicat în general în fotbalul de pe malurile Begăi în regim diletant, aproape de fiecare dată de peste 30 de ani o grămadă de surle și trâmbițe la achiziționarea atâtor și atâtor jucători mediocri, atâta cerneală scursă de pomană în titluri cu litere de-o șchioapă pentru anunțarea vreunei alte sosiri, doar pentru ca nu peste mult timp alte și alte titluri să fie necesare pentru a consemna inevitabilele despărțiri și plecări, de fiecare dată doar o chestiune de timp.

Ajungându-se astfel să se pomenească despre sportivi descinși în treacăt pe Bega doar pentru a avea de unde să plece mai mult decât despre alți competitori cu vechime în respectivele colective sau despre alte inerente subiecte de profunzime, mereu camuflate de grupările sportive. Iar asta pentru că există o obsesie maniacală a celor din fenomen, atât din cluburi cât și din presa conformistă șablon a ”sistemului”, să se raporteze la circul transferurilor în general ”de 2 bani”.   

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 28

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: