Kuhn avântă Periamul spre turul 3 în Cupa României

CS Avântul Periam a izbutit în această seară pentru al doilea sezon la rând să o elimine pe ACS Progresul Pecica din Cupa României, și tot în turul secund, și tot pe teren propriu, de astă dată prin a se distanța la 3-0 în primele 62 de minute, după ce anul trecut, pe 11 august, se califica doar la limită, cu 2-1 (1-0). Trecea mai apoi tot în august Ripensia pe ”Comunalul” Periamului și se califica grație unui 1-4, însă Avântul se putea mândri cu o prezență în turul 3. Atins și în această vară.

Ultima zi de august a adus și ultimul duel eliminatoriu implicând formații din Arad și Timiș în turul secund al fazei naționale a Cupei României, iar bănățenii s-au impus din nou acasă în dauna pecicanilor, precum în august 2021, mergând mai departe în competiția paralelă.

Paralelă celei a campionatului Ligii 3, în care Avântul Periam și Progresul Pecica au ajuns să se cunoască reciproc precum pe propriul buzunar, ba chiar antrenorul care i-a preluat cu succes pe timișeni spre finele sezonului de toamnă din 2021, Sorin Bălu, fiind un fost antrenor al Progresului. 

Dar mai este până în chiar ultima etapă a turului Seriei 8, pe 22 octombrie, când Avântul va primi din nou vizita Progresului la Periam, într-un meci pe puncte, prima lor întâlnire, la ceas de vară, având altă miză. Iar bănățenii s-au calificat, deschizând scorul în chiar primele 10 minute și dublându-și avantajul până la mijlocul reprizei I: 3-1 (2-0).

Notabilă victorie, dat fiind că Progresul s-a impus de două ori la Periam în campionatul trecut, pe puncte, atât în sezonul regulat cât și în faza play-out, cu mențiunea că absolut toate întâlnirile lor directe din ediția 2021-2022 a Ligii 3 au avut semnele ”2” și ”X”, fără succese ale gazdelor.

Aproximativ în săptămâna în curs a anului trecut se încheia 1-1 pe 4 septembrie la Pecica, Progresul revanșându-se însă la Periam în retur, 1-2 pe 6 noiembrie 2021. Puncte care au contat, pecicanii încheind sezonul regulat pe 5, Avântul ultima, cu 14 puncte în urma celor din Pecica. Iar Progresul s-a impus din nou la Periam și în play-out, cu 1-5 pe 30 aprilie 2022, Avântul Periam având însă ultimul cuvânt la căderea cortinei peste grupa a II-a valorică, 1-4 la Pecica în 28 mai, astfel încât diferența directă de 14 puncte s-a redus în cele din urmă la doar 3, despărțite ierarhic de numai o formație, între pozițiile 6 și 8.

Merit în mare măsură al antrenorului Sorin Bălu, și rămâne de văzut cum vor evolua Avântul și Progresul în noul campionat, cert fiind că formația din Periam a început ediția 2022/3 a Ligii 3 prin a câștiga vineri la nou-promovata din Ineu cu 2-3, de la 2-0 pentru arădeni, pe când, în aceeași după-amiază, Progresul s-a înclinat la Pecica arădenilor din Chișineu Criș, cu 1-2.

Și încă o victorie pentru elevii lui Bălu, și încă un eșec pentru Progresul, de astă dată fără ca Avântul să se mai lase condusă, ba din contră. Semne de bun augur pentru debutul de sâmbătă acasă în campionat, cu ”bulgarii” de la Pobeda, pe când cei din Pecica vor juca și ei tot în județul Timiș, dar la Carani, cu nou-promovata din Buziaș.

Avântul a câștigat deja în această vară un meci oficial acasă cu Pobeda, victorie fără de care n-ar fi jucat astăzi în turul 2 al ”Cupei”, 3-2 cu ”bulgarii” în turul I național, iar și astăzi de la 17:30 băieții pregătiți de Bălu au marcat tot de 3 ori, atingând într-o oră și ceva de joc acel 3-0 cu care Progresul Pecica trecea kla rândul ei de primul hop, la Curtici.

Astăzi nu mai avea cum să repete isprava, din moment ce încă din minutul 7 Ralf Kuhn a dat avânt Periamului cu un șut de la 30 de metri, ricoșat din bara din dreapta în poarta arădenilor: 1-0.

Reușita lui Kuhn a avântat Periamul iar Sîntean a obținut în minutul 21 o lovitură de la 11 metri, de pe urma lui Gomboș, Alexandru Gașpar transformând și dublând avantajul timișenilor.

A înscris în prima jumătate a reprizei I, a făcut-o și în prima parte a celei de-a doua, grație unor componenți intrați în joc pe parcurs, cornerul executat de Viașu fiind fructificat cu capul de Pițuc: 3-0 în minutul 62.

Meci jucat, calificare tranșată. Și un gol de onoare pentru Progresul, stopat la Periam, rezerva Bogdan Bozian înscriind pe final, în minutul 88: 3-1.

Sorin Bălu a remarcat că a fost un meci ”tipic de Cupa României, pentru care ne-am mobilizat bine, tratându-l cu maximă seriozitate, așa cum tratăm și în general această competiție, și ne-am calificat meritat. Felicit băieții!”

CS Avântul: Voinea – Siminiceanu, David, Mureșan, Kuhn, Oancia, Mitre, Bot, Gașpar, Toma, Sîntean.

Au mai jucat: Viașu, Pițuc, Prața.

Rezervă: Bîlc.

Progresul: Roșca – Sarkozi, Wild, Gomboș, Bita, Arsene, Moraru, Borcea, Puie, Gruia, Capătă.

Au mai jucat: Cristi Mihai, Stanciu, Bozian.

Rezultatele etapei I în C8 – a oaspeților, și programul rundei a II-a, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal în Sporttim. În primul joc al zilei de miercuri în etapa intermediară din Liga 1, Chindia – Petrolul 2-3. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: