La 6 minute după intrarea în joc, Sergiu Jurj dă semnalul desprinderii pe final a Bihorului la Oradea, 2-0 (0-0) cu CSC Peciu Nou

Două grupări implicate la finele sezonului trecut în barajele de promovare, una, cea bihoreană, eliminată în semifinalele traseului spre Liga 2, cealaltă, timişeană, câştigătoare tur-retur a „evadării” de la nivelul eşalonului 4, Divizia D, au avut sâmbătă seară un „inamic” comun la întâlnirea de debut în noua ediţie 2023-2024 a Ligii 3, căldura excesivă pe malurile Crişului la ora 18 de start a meciului din etapa I de pe stadionul „Iuliu Bodola”, albastru-roşii orădeni rezistându-i în cele din urmă mai bine şi desprinzându-se spre final prin „dubla” rezervei Sergiu Jurj din minutele 74 şi 90: 2-0 (0-0) cu CSC Peciu Nou.   

Fiind vorba despre grupări noi în cadrul Seriei 8, arădean-timişeană, FC Bihor Oradea prin alipirea sa din Seria 10, pe care o câştiga în ediţia anterioară atât după sezonul regulat cât şi după play-off, CSC Peciu Nou prin promovarea în premieră din eşalonul 4, campioană a Diviziei D Timiş şi câştigătoare detaşată a barajului în dublă manşă cu hunedoreni.  

La debutul protagonistelor pe scena Seriei 8, un stadion pe măsură pentru un asemenea prilej, cu nume de legendă, Iuliu Bodola, gruparea comunală din sudul Timişoarei având ocazia memorabilă a unui start în Liga 3 cum multe cluburi şi-ar dori, pe o arenă gazdă peste ani şi ani a atâtor partide prim-divizionare cu tribunele pline.  

S-au dus acele vremuri pentru fotbalul orădean, confruntat în 27 mai cu deziluzia eşecului acasă în returul semifinalei de baraj pentru urcarea în Liga 2, 2-3 (0-1) cu CS Unirea Ungheni 2018, de fapt şi ultima apariţie a roş-albaştrilor în sezonul trecut, primul meci oficial din noul campionat, în compania unei ex-divizionare „D” dar cu jucători altădată în eşaloane superioare, strângând în tribune nu mult peste 600 de spectatori, inclusiv o galerie a campioanei de serie nord-vestică. 

Bihorenii nefiind însă la prima partidă oficială din noua campanie, testându-şi potenţialul luna aceasta în Cupa României, cu succes şi fără a primi gol, 3-0 la Lotus Băile Felix iar apoi, săptămâna trecută, 2-0 şi la Sănătatea Servicii Publice, calificându-se astfel în turul 4, răsplătiţi cu un meci pe „Iuliu Bodola”, miercuri de la 17:30 cu ex-prim-divizionara Campionii FC Argeş, preluată de timişoreanul Alexandru Pelici şi momentan fără victorie în Liga 2, dar la primul eşec, 0-2 astăzi cu Chindia.

Iar albastru-roşii din Crişana şi-au făcut „încălzirea” pentru o întâlnire mai cu vino-ncoa, o obişnuinţă în trecut pentru iubitorii fotbalului orădean, rara avis în ultima vreme, eliminatorie în compania alb-violeţilor din Trivale, pregătitoare în sens… cromatic pentru „dubla” din Seria 8 cu poliştii timişoreni. 

Mai întâi gazde în întâlnirea directă din etapa a IV-a, pe 16 septembrie, deplasare până la care bihorenii speră să mai culeagă puncte, mai întâi tot în Timiş, la Phoenix Buziaş, sâmbătă 2 septembrie, apoi pe „Iuliu Bodola” cu Şoimii Lipova.

Un start bun era însă esenţial pentru albastru-roşii lui Florin Farcaş, iar meciurile oficiale în picioare le-au fost de ajutor pe finalul întâlnirii de debut, rezerva Sergiu Jurj taxându-i pe verzi-albi la intrarea în ultimul sfert de oră, la numai 6 minute după ce era introdus în joc în locul lui Hosu, iar tot atacantul de 25 de ani semnând „dubla” la potou.

Farcaş a început campionatul cu unsprezecele Mihai Pînzariu (n. 2004) – Călin-Radu Jurj (2000), Sergiu Bactăr (1995), Ricardo-Florin Farcaş (2000) – cpt., Alexandru Stoian (2004) – Nicolae Gunie (1999), Tiberiu Serediuc (1992) – Andrei Chindlea (2005), Alexandru Sorian (1991), Florin Vasile Chitaş (1999) – Alexandru Marius Hosu (1993), iar pe bancă, Radu Bob (n. 2004), Flaviu Dragan (1997), Tamas Paublusztig (2001), Andrei Popa (2004), Sergiu Jurj (1998), Loren Ioviţă (2002), Daniel Stan (1999), Dacian Ban (1997) şi Andrei Moga (2006). 

În linii mari, cu excepţia lui Calugher, înlocuit în „11”-le de start de experimentatul Serediuc, al doilea cel mai în etate titular al albastru-roşilor sâmbătă seară, echipa câştigătoare săptămâna trecută în „Cupă” pe Clujana, cu 2-0 (1-0), golurile fiind înscrise atunci după circa 25 de minute din fiecare repriză, cu nouarul Sergiu Jurj din nou autor.

Astăzi, mai greu de desfăcut pe mare căldură lacătul verzi-albilor, oaspeţi deşi cu o medie de vârstă a unsprezecelui cu nu mai puţin de peste 5 ani mai ridicată decât cea a localnicilor, şi care vizitatori n-au fost periclitaţi în prima repriză, junele Marian Braşoveanu la post la reluarea cu capul a lui Serediuc, în minutul 35, fără ca Florin Chitaş să prindă şi el spaţiul porţii în urma centrării lui Călin Jurj, în ultimele minute înaintea pauzei: 0-0.

Atunci când Farcaş l-a introdus pe Ban în locul lui Serediuc, fără însă ca localnicii să fie mai periculoşi, ba din contră, nou-promovaţii prinzând curaj şi… primul şut pe poartă, prin Marco Enciu, după aproape o oră de joc, în completare cu o lovitură de cap a lui Ioan Mera, în stilu-i caracteristic, ivit în careul mic în urma unui corner, minge puţin peste transversală. 

Căldura începea însă a-şi spune tot mai mult cuvântul, în ciuda pauzelor de hidratare, chiar câte două pe repriză, iar schimbările efectuate de Farcaş, concomitent la mijlocul părţii secunde, când au intrat atât Moga cât şi Sergiu Jurj, în locul lui Hosu, în avanposturi, în ideea împrospătării ofensivei, au avut într-adevăr efectul scontat, în contrast cu tripla modificare făcută de Sorin Gheju în minutul 72, puţin mai apoi căzând golul cheie, lacăt deschis de noul intrat Sergiu Jurj. 

Făndel, proaspăt intrat şi el la bănăţeni, odată cu Dobie şi Gania – prime modificări la cei din Peciu Nou, a respins centrarea lui Chitaş iar nouarul Sergiu Jurj a înscris în minutul 74, 1-0.

Farcaş îl înlocuia pe Chitaş după deschiderea scorului, „verzii” Peciului îl încercau pe Pînzariu cu o centrare înşelătoare în faţa porţii, iar Stan intra şi el la albastru-roşii în ultimele nici 10 minute, la fel Cristodulo şi Voroş la timişeni, însă tot Sergiu Jurj a „închis conturile”, cu Răzvan Gunie co-autor, recuperând mingea şi avansând incisiv, servindu-l ideal pe marcator, care a semnat „dubla”, în minutul 90.

Nou-promovaţii n-au fost departe de un draw pe terenul campioanei Seriei 10 în Liga 3, însă ultimele 20 de minute le-au jucat festa, CSC Peciu Nou înclinându-se la Oradea în alcătuirea Marian Braşoveanu (născut în anul 2005) – Michel Rosenblum (n. 1988; minutul 86, Narcis Voroş – 2003), Ioan Mera (1987), Marius Matei (1989), Cătălin Ureche (2005) – Denis Bud (1997), Cristian Scutaru – cpt. (1987; min. 72, Florin Dobie – 2001), Alin Ignea (1989), Ovidiu Buză (2004; min. 72, Andrei Gania – 2005) – Marco Giuricici (1996; min. 72, Ioan Fandel – 1998) – Marco Enciu (1988; min. 82, Demetris Cristodulo – 2003).

Sorin Gheju, înscris drept preparator fizic, iar Robert Fruşa antrenor, i-a mai avut pe bancă pe Bogdan Sfetcu (n. 2004), Mihai Boşca (1985) – Ovidiu Radu (2004) şi Emanuel Ştefan (2005). 

Iar pentru verzi-albi urmează primirea pe 2 septembrie de la ora 17, pe „Comunalul” Peciului Nou, a celor de la CS Avântul Periam – deja în cel de-al patrulea sezon la acest nivel, învinşi vineri la debut, 2-3 (2-1) acasă cu Progresul Pecica – notiţele fiind accesibile într-o consemnare anterioară. 

Deja al doilea meci direct inter-timişean în Seria 8, după Politehnica – Phoenix Buziaş 0-0 sâmbătă seară pe „Electrica” din Timişoara. Rezultatele complete din etapa I în Seria 7 şi Seria 8 în Liga 3, precum şi programul viitor, pe coloana ierarhiilor secţiunii Fotbal, laolaltă cu datele tehnice din SuperLiga, Liga 2, Divizia D Timiş şi „Judeţ”, plus din fotbalul feminin. (foto: fcbihororadea/facebook)

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 3 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: