La câteva minute de un debut cu dreptul, ASU Politehnica nu cucerește în zece Chindia. FOTO

Multe speranțe și-a pus suflarea alb-violet într-un start surâzător în 2018, mesajele înscrise de galeria viola pe interminabilele bannere desfășurate înaintea delicatului duel cu regățenii, ”Blazonul violet apăraţi-l cu onoare. Obligatoriu înainte către promovare”, fiind cât se poate de elocvente în acest sens. Însă venită prea vremelnic pentru o dispută de o asemenea factură, ASU Politehnica Timişoara – Chindia Tîrgovişte a avut un deznodământ rescris în ultimele doar câteva minute, 1-2 după ce gazdele deschideau scorul din penalty la mijlocul primei părți dar și rămâneau în 10 componenți puțin după pauză.

După o pauză de două luni și jumătate, răstimp în care secund-divizionarele au căutat să se regrupeze cât mai bine, fiecare după puterile sale, returul ligii a doua s-a reluat astăzi sub auspiciile împuținării competitoarelor, precum iarna trecută, tot cu două victime ale hibernalei altfel foarte blândă în majoritatea zonelor ţării. Desigur, nici Olimpia Satu Mare şi nici ASA Târgu Mureş nu erau implicate în lupta pentru podium, ceea ce în alte condiții ar fi fost de așteptat din partea unei retrogradate din Liga 1, însă valoarea întrecerii este oricum știrbită, cursa pentru evitarea retrogradării fiind din nou denaturată de preluarea a două dintre cele 5 poziții cu destinația eșaloanele inferioare de către grupările exclusă respectiv retrasă din concurs. Implicit, în 16 dintre cele 17 etape rămase de disputat până la finalul sezonului, câte două formaţii vor obţine victorii fără joc, cu 3-0 la ”masa verde”, rundele constând în câte doar 8 partide. Neplăcut dar adevărat, în ton cu așteptările celor realiști.

Trecând la meciul televizat astăzi de la ora 12 de pe arena ”Ştiinţa”, sub privirile a peste 500 de spectatori, ASU Politehnica a fost aproape de înjumătățirea diferenței de puncte față de vizitatorii din Dâmbovița, care au repurtat însă în cele din urmă și cea de-a patra victorie din tot atâtea încleștări directe cu ”violeții”, ai căror fani au plecat îngânduraţi după prima înfrângere suferită de favoriţii lor pe acest teren după mai bine de o jumătate de an.

Bogdan Andone a abordat meciul din etapa a XXII-a cu două noutăți față de 11-le aliniat la finele sezonului de toamnă în Trivale, și anume Scutaru în locul lui Mera și Lusamba în cel al lui Bădăuță, așadar prin achiziții de la colege sau foste colege de eșalon.

Prima ocazie a aparţinut timişorenilor în minutul 4, când centrarea lui Krausz de pe flancul stâng a fost reluată cu capul de Sorescu, de la numai 8 metri, puţin pe lângă stâlpul porţii apărate de Popescu. În minutul 21, arbitrul sătmărean a acordat o lovitură de la 11 metri pentru faultul comis de același portar al Chindiei, care, cu ambele mâini, l-a pus jos pe Sorescu. Penalty indiscutabil, pe care l-a transformat Cornel Predescu, dar cu ceva emoţii, căci mingea a lovit bara din dreapta portarului plonjat în partea opusă, balonul ricoşând în plasă: 1-0.

Oaspeţii au replicat în minutul 31 dar şutul lui Cherchez din careu, spre vinclu, a fost respins de portarul timişorean. Iar până la pauză Sorescu şi Liviu Mihai au văzut cartonaşul galben…

În mitanul secund, chiar la debut, în minutul 49, s-a consumat momentul cheie al jocului, la o fază care nu anunţa nimic, la centrul terenului. La finele căreia Poparadu l-a ”placat” tare cu talpa pe Rogoveanu, pe tibia piciorului, iar arbitrul nu a ezitat, arătându-i cartonaşul roşu ex-prim-divizionarului, decizie contestată la final de antrenorul Andone, care a derulat faza înapoi în a remarca un duel aerian în care mijlocașul ”violet” era cel lovit dar se alegea cu cartonaș.

Iar de-aici încolo meciul și-a schimbat practic cursul, intrând pe o altă albie, pe care ASU nu a mai putut întreprinde la fel de mult, vizitatorii insistând și prin acumularea de către fundași a cartonaşelor galbene, Acasandrei în minutul 55 și Vătavu (min. 60), dar mai ales prin a pune stăpânire pe joc și a ataca pe alocuri chiar furibund poarta gazdelor în zece.

Croitoru, antrenor al ocupantei locului 3, a înlocuit spre mijlocul reprizei a II-a un fundaș central, cu Neguț, iar tot atunci l-a introdus și pe Licu, Bogdan Andone replicând în următoarele 10 minute prin apelarea la Schieb și Plămadă, care au preluat ștafeta de la Predescu și Lusamba, iar una dintre modificări a dat roade în minutul 83, când șeptarul Rafael Licu a egalat la unu, cu latul, pe jos, din 12 metri lateral stânga.

Iar cu un minut înainte de final s-a produs și răsturnarea completă de situație, oaspeții reuşind golul doi şi al victoriei prin căpitanul lor, George Cristian Cherechez, care a profitat de neînţelegerea dintre Motreanu şi Scutaru şi l-a învins pe tânărul Dur-Bozoancă: 1-2. Bucuria golului l-a costat un cartonaş galben, Cherchez alegând să se îndrepte spre galeria viola.

Mai apoi, minutele de prelungiri, patru la număr acordate de arbitrul Omuț, nu au schimbat cu nimic soarta unui meci răsturnat pe final cu roțile în sus. ASU Politehnica, atât de aproape la un moment dat de locul 3, dar de fapt depășită în cele din urmă în ierarhie de alte două formații, în coborâre pe șapte. Și urmează ieșirea la nou-promovata Metaloglobus, învinsă astăzi de puțin la Motru.

*

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă – Motreanu, Scutaru, Bilia (cpt.), Taub – Krausz, A. Ignea, Poparadu – Sorescu, Lusamba (min. 75, Ionuţ Plămadă), Cornel Predescu (min. 70, Marvin Schieb).

Antrenor: Bogdan Andone.

Pe bancă: Dascălu – Mera, Vasile Nicolae, Giuricici, Lazea.

Chindia: Iustin Popescu – Denis Ciobotariu, Vătavu, Acasandrei (min. 65, Cristian Neguţ), Martac – Jurj (min. 65, Licu), Rogoveanu, L. Mihai, Crinel Stoica – Cherchez (cpt.), Daniel Florea (min. 92, Morariu).

Antrenor: Nicolae Croitoru.

Pe bancă: Meilă – Nisipeanu, Dumitraşcu, Pencea.

Au arbitrat: Marius Omuţ (Satu Mare), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) şi Adrian Mărginean (Aiud – Alba). Arbitru de rezervă Rareş Vidican. Observatori: Radu Bîtea şi Cornel Corocan.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + cinci =

 


Alte articole legate de acest subiect: