La întâmplare: UTA – FC Argeș 0-1 (0-0)

În ultimele două întâlniri de la Arad dintre alb-roșii și piteșteni, de fiecare dată ”violeții” din Trivale au avut câștig de cauză, ceea ce mi se pare cam mult, mai ales că FC Argeș a revenit în liga întâi după mai mulți ani. În meciul de ieri seară UTA a avut marile ocazii, dar nu a avut luciditatea necesară să marcheze măcar un gol: UTA – FC Argeș 0-1 (0-0).

UTA a jucat așadar din nou acasă după o pauză de 4 săptămâni, însă a suferit același deznodământ precum în 1 noiembrie, înfrângere la Arad fără a înscrie, contabilizând a patra apariție consecutivă în această lună fără gol marcat: 0-2 cu Chindia, 0-0 la Mioveni, 0-0 la Ovidiu și 0-1 sâmbătă de la ora 17:30 în cadrul etapei a XVII-a, cu piteștenii. 

La un moment dat, mai precis din minutul 70, arădenii au avut în teren trei atacanți, Dangubic, Hora și Antal, care au avut fiecare cel puțin o ocazie de gol, dar nu au reușit să străpungă defensiva argeșeană. Într-adevăr, în tot acest timp oaspeții s-au apărat exact, dar s-au arătat rar în atac.

Repriza a doua a fost dominată de UTA. Rând pe rând, Miculescu, Hora, Dangubic, Antal și Da Silva au ratat ocazii mari de gol. Cea mai mare ocazie de gol i-a aparținut lui Hora, care, după bara lui Dangubic, a reluat de la câțiva metri peste poarta goală.

A fost suficient un moment de neatenție în defensiva arădeană și stoperul Dos Santos a reluat cu capul în poarta mingea centrată de Latovlevic.

Chiar și după această înfrângere, UTA își păstrează locul între cele nouă echipe care se luptă pentru primele șase poziții de play-off, de la treapta a zecea formațiile urmând să-și definiteze ierarhia pentru play-out. Verdictul, după următoarele 13 etape.

Se remarcă totuși o asemănare cu parcursul arădenilor din toamna trecută, cu rezultate bune și foarte bune până la un moment dat, urmate de o serie fără victorie. Dacă în ediția în curs, începând din etapa a 14-a, UTA n-a mai marcat deloc, obținând doar două puncte din 12 posibile în 4 partide, în sezonul anterior a resimțit o notă descendentă similară aproximativ în aceeași perioadă, cu o singură remiză și un singur gol marcat în 5 întâlniri dintre care 4 pierdute, golaveraj 1-14 al intervalului în speță, totul după ce încheia luna noiembrie din 2020 în zona play-off a Ligii 1 grație succesului repurtat la CFR Cluj, 0-1, rotunjindu-și astfel bilanțul pozitiv, 11 4 5 2 12-11.

Pentru UTA urmează ieșirea la FCSB și primirea botoșănenilor, pe când pentru FC Argeș sfertul de finală în Cupa României la Timișoara, cu Politehnica, miercuri seară, și meciul acasă cu Gaz Metan.

Rezultatele etapei a 17-a în Liga 1 și programul rundelor 17-18, pe coloana clasamentelor la zi în secțiunea Fotbal.

*

UTA – FC Argeș 0-1 (0-0)

A marcat Dos Santos (min. 80) cu capul în urma unui corner executat de Latovlevici.

Arad, 27 Noiembrie 2021; arena Francisc Neuman; teren acceptabil; spectatori: 3.000.

UTA: Balauru (cpt.) – Vukcevic, Da Silva, Medjimorec, Shlyakov-Batha (min. 62, Hora), Vorobjovas – Roger (min. 71 Antal), Ubbink, Miculescu – Dangubic.

Antrenor: Balint Laszlo.

Pe bancă: Fl. Iacob, Benga, Baravykas, Dima, Passaglia, Isac, Bustea.

FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, Dos Santos, Latovlevici – Meza Colli (cpt.), Raynov -Isfan, Șerban (min. 65 Honciu), Dumitrașcu (min. 65, Viana) – Arias (min. 72 Pițian).

Antrenor: Mihai Ianovschi.

Pe bancă: Croitoru, Mușat, Boldor, Dumitru, Palic, Said.

Cartonașe galbene: Balauru, Miculescu, Hora, Latovlevic, Honciu.

Cartonaș rosu: Dumitru (care era rezervă pe bancă, dar a protestat vehement la o decizie a arbitrului).

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea)-Andrei Constantinescu (București), Tunyogi Ferenc (Zalău). Rezervă: George Găman (Craiova). Observatori: Iulius Nemțeanu (București), Iosif Olah (Sf. Gheorghe).

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = opt

 


Alte articole legate de acest subiect: