La răscruce

S-au tras la sorți grupele preliminare din Liga Națiunilor, cu România figurând în a treia grupă valorică și cu următorii adversari: Muntenegru, Finlanda și Bosnia Herțegovina. La prima vedere pare o grupă accesibilă pentru echipa națională, dar totuși echipele din fostul spațiu iugoslav sunt capabile oricând de rezultate neașteptate, iar Finlanda a participat la ultimul turneu final al Campionatului European, ceea ce noi nu am reușit cam de mult.

Să sperăm că telenovela legată de numirea noului selecționer va lua sfârșit. El va avea un răgaz de șase luni să formeze un lot omogen cu care să atace jocurile preliminare din Liga Națiunilor. Chiar dacă suntem în prag de sărbători, nu pot să trec cu vederea tupeul ieșit din comun al lui Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, care, în loc să analizeze activitatea dezastruoasă a arbitrilor, face o afirmație cel puțin surprinzătoare: ”Sunt oameni plătiți să se lege de arbitri.” Bravo, domnule Vassaras!

În etapa intermediară de săptămâna trecută, UTA a reușit un rezultat de egalitate după un joc bun la Craiova cu Universitatea. Chindia Târgoviște a pierdut la un scor neașteptat cu FC U 1948 Craiova, dar, ca de obicei a avut un jucător eliminat. Deian Sorescu, care era liderul echipei Dinamo, a fost pur și simplu dezbrăcat de tricou după partida de la Mioveni de un suporter bucureștean. Rapid a fost masacrată de arbitru în partida cu FCSB și a pierdut meciul, așa cum era de așteptat.

Abia s-au dezmeticit echipele, că a și început ultima etapă a sezonului. În uvertura etapei, UTA a pierdut meciul de la Voluntari, deși a controlat în mare parte jocul. Dar ratările lui Dangubic și Passaglia și mai ales greșelile din centrul defensivei la ambele goluri primite i-a privat pe arădeni de un rezultat bun.

La Mediaș gazdele au visat frumos, dar Andrei Ivan le-a spulberat iluziile și a adus egalarea pentru Universitatea Craiova. Rapidiștii, cu o echipă decimată, au rezistat eroic în fața Botoșaniului, având în Horațiu Moldovan un portar în mare formă. În sfârșit Chindia a reușit o victorie, de această dată învingând Academica Clinceni, căreia i-a retezat elanul.

Așa cum ne-a obișnuit, CFR Cluj a obținut o nouă victorie chinuită cu același scor de 1-0, învingând la Cluj pe FC Argeș. FCSB s-a dus la Sfântu Gheorghe după cinci victorii consecutive cu speranța de-a o obține și pe a șasea. S-a lovit însă de o echipă hotărâtă și a obținut doar un punct, iar acest punct se datorează în mare parte portarului bucureștean Târnovanu care a avut o evoluție foarte bună.   

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: