Lăsați-ne, lăsați-ne, cu combinațiile voastre! ”Cu lupa pe ei…”: XXIII

După ce i-am luat la ”bani mărunți“, pe rând, pe toți membrii conducerii “alese”, pentru a susține afirmația făcută de Observel în episodul precedent cu privire la faptul că, exceptându-l pe William Harasim, ABSOLUT TOȚI CANDIDAȚII la funcția de vicepreședinte trebuiau INVALIDAȚI, vom ”apleca“ ”Lupa” și asupra conținutului dosarelor ex-candidaților Dorin Ioan Micșa, Nicolae Adrian Pleșa și Pavel Velcotă. Ca nu cumva să se simtă… “neglijați”!

Cazul Nicușor Tanasoglu era clar încă de la început, pentru că nu a activat într-o funcție de conducere la nici un club afiliat la AJF sau FRF, clubul pe care îl reprezenta fiind TIMPOLIS. Cu toate acestea, dacă accepta să treacă în “echipă” atunci și dosarul său de candidatură era validat! Asta-i procedura la AJF Timiș: cine e cu noi, e ok, oricât de neregulamentar ar fi! Cine nu, nu!

Mai întâi, vă propun să vedem care sunt condițiile care trebuie îndeplinite de un candidat, atât la ocuparea funcției de președinte, cât și a funcției de vicepreședinte, nu de alta dar pentru unii aceste prevederi par a fi… cam ”varză à la Cluj“… Sau preferați de Bruxelles?

Nu doar că le amestecă, dar le și dau niște interpretări cel puțin comice. Așadar, domnilor, citiți cu atenție înainte de a vă angaja în felurite elucubrații!!!! A se citi DEX-ul pentru lămurirea termenului.

Aveți în facsimil ceea ce prevede Statutul AJF Timiș în vigoare ca și condiții de îndeplinit pentru candidatura legală și regulamentară la ocuparea celor două poziții:

Ce observăm? Mai întâi că declarația notarială pe proprie răspundere este prevăzută în mod expres NUMAI pentru funcția de președinte, cu toate că ar fi trebuit să fie obligatorie și pentru funcția de vicepreședinte, iar majoritatea candidaților la cea de-a doua funcție au depus-o, tocmai pentru că li se părea normal să fie așa.

Apoi, remarcăm faptul că Art. 36, pct. 3, lit. d, este prezent NUMAI la funcția de președinte, nu și la cea de vicepreședinte!

Și mai remarcăm, la Art. 36, pct. 6, faptul că validarea dosarelor de candidatură trebuia făcută de către Comitetul Executiv și, de asemenea, că ele, dosarele, ”vor fi supervizate de către un reprezentant al Direcției de Sport Timiș“.

Menționăm că la validarea dosarelor în 2018 NU a participat reprezentantul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, la momentul respectiv, dl. director executiv Adrian Tal. De altfel un om extrem de “corect”, în ton cu practicile de “tip Lața”! El a funcționat timp de câțiva ani în paralel atât ca director al DJST Timiș, cât și ca delegat de joc la AJF Timiș, asociație căreia, conform fișei postului de la DJST, trebuia să-i “supervizeze” activitatea… Și a făcut-o! Luând și un ban din baremuri! Că de, fură vremuri grele…

De ce am făcut toate aceste precizări încă de la început? Pentru că cele trei dosare de candidatură, ale celor care nu au obținut voturi suficiente pentru a ocupa funcția de vicepreședinte, au exact aceste… BUBE!!! Motiv pentru care ar fi trebuit să fie invalidate din start, nu să intre pe lista candidaților, cum a decis pseudo-Comisia de validare, constituită ad-hoc de ”Dănuț Lața & asociații“ pentru a da o urmă de legalitate… ILEGALITĂȚILOR  pe care ”gașca“ era pe cale să le comită.

Remarcăm faptul că domniile lor erau, la acea oră, convinși că nu li se poate întâmpla absolut nimic, că nimeni nu va contesta rezultatul și că lucrurile vor decurge la fel de ”lin“ cum au fost obișnuiți în ”era Dănuț Lața“!

Dar, surpriză!!!! Combinațiile s-au cam… încurcat!!! Socoteala din târg nu s-a mai potrivit cu cea de-acasă!!! Și am demonstrat în ultimele episoade, în mod concret, cu documente, nu pe vorbe, cum s-a procedat pentru a aduce la conducerea AJF Timiș niște persoane lipsite de scrupule și care urmăresc doar beneficiile financiare personale aduse de respectivele funcții.

O adevărată… (G.I.O.)!

Și vom continua periplul nostru printre dosare prin a-l pune sub “Lupă” pe Nicolae Adrian Pleșa, un abonat la candidatura pentru funcția de vicepreședinte la ultimele două  rânduri de alegeri, cele din 2014 și 2018.

Diabolique a aflat direct de la sursă motivul persistenței acestuia în a candida: dorește cu tot dinadinsul să ajungă observator de arbitri la Liga 2 și Liga 3!! Iar funcția de vicepreședinte AJF crede că-l poate propulsa… Așa cum s-a întâmplat, de altfel, și cu “colegul” Ciprian Dan Trancă!

După cum lesne se poate vedea, conform site-ului oficial al AJF Timiș,  Nicolae Adrian Pleșa este observator de arbitri începând din sezonul 2014-2015 până în prezent.

Captura de mai jos este o dovadă clară a acestui fapt.

Vă vom arăta în continuare o scurtă listă cu partidele formației Voința Biled la care Nicolae Adrian Pleșa a fost delegat oficial de către CJA Timiș până la data Adunarii Generale de alegeri din 24 februarie 2018. Sursa: site-ul oficial al AJF Timiș.

Și acum, surpriza!! Domnul Nicolae Adrian Pleșa a depus la dosar o adeverință eliberată de Voința Biled, sub semnătura președintelui Nicu Vasile Bogdan, cum că îndeplinește funcția de vicepreședinte al AS Voința Biled începând din data de 15.10.2015!!!! Nu se precizează cum că ar fi “până în prezent”, adică data eliberării adeverinței, 30.01.2018, dar acest lucru rezultă implicit.

Dacă ar fi fost așa, atunci Nicolae Adrian Pleșa ar fi putut îndeplini condiția prevăzută la Art. 36, pct. 5, lit. b, ultimul aliniat. Dar, poate cineva să ne explice cum a putut fi acesta delegat ca observator de arbitri la PATRU MECIURI  ale echipei al cărui vicepreședinte în funcție era în perioada menționată, conform adeverinței????

Ce a “păzit” Comisia Județeană de Arbitri în frunte cu condamnatul Nicolae Grigorescu??? Ce a păzit Secretarul General al AJF Timiș, Florian Mierea, care ar fi trebuit să aibă la fiecare start de campionat actualizate fișele de înscriere în competiție, inclusiv ale AS Voința Biled, unde să se specifice numele persoanelor din conducere și funcția ocupată de fiecare dintre aceștia??? Ce rezultă de aici??? Incompatibilitate mai crasă nici că se poate! Nu mai vorbim de incompetență. La AJF Timiș, însă, se poate!

Pentru că nu a prezentat declarație notarială pe proprie răspundere privind îndeplinirea cerințelor în dosarul de candidatură, Nicolae Adrian Pleșa e pasibil doar de încălcarea Art. 323 – Cod penal!!! Reamintim, pentru funcția de vicepreședinte Statutul nu prevede obligativitatea existenței declarației.

Ne întrebăm totuși dacă adeverința eliberată de numitul Nicu Vasile Bogdan, în calitate de președinte, este sau nu una valabilă??? Având în vedere antecedentele lui Nicolae Adrian Pleșa, ne putem aștepta la orice.

În schimb, Nicu Vasile Bogdan va trebui probabil să explice organelor de anchetă în baza cărui fapt a eliberat respectiva adeverință… Nu de alta, dar Nicolae Adrian Pleșa ar trebui să figureze atât în actul constitutiv al asociației, cât și în Statutul acesteia, ambele legalizate prin decizie judecătorească introdusă la Grefa Judecătoriei Timișoara. În cazul în care nu se regăsește în aceste acte legale, Nicolae Adrian Pleșa înseamnă că a utilizat un document ilegal la dosar. Pentru a obține foloase necuvenite.

Cu alte cuvinte, candidatura lui Nicolae Adrian Pleșa s-a întemeiat pe o seamă de nereguli, lucru ce ar putea părea surprinzător, cu atât mai mult cu cât el este un fost polițist, actualemente pensionar MAI din data de 15 iunie 2017 (n. 18 noiembrie 1967).

“Surpriza” e și mai mare deoarece constatăm că Nicolae Adrian Pleșa nu este la prima… ”încercare de fraudare“ a candidaturii! Vrea omul să fie observator la Ligă! Și, prin concurs și cunoștințe de regulamente, nu reușește! E prea mult de învățat și la el pare a fi peste poate! Îl “dor”, probabil, degetele când ține pixul în mână. Mai știm pe unul identic de-și zice acum președinte.

Pentru detalii a se vedea link-ul https://debanat.ro/2014/02/nicolae-plesa-observatorul-care-a-dat-note-arbitrilor-la-jocurile-echipei-pe-care-o-conduce_64152.html

Citiți și comentariile asociate articolului. Sunt interesante.

Următorul candidat pus sub “Lupă” este Dorin Ioan Micșa, un fost reporter sportiv la Tele Europa Nova, mai apoi vicepreședinte la Poli Timișoara, și un foarte apropiat al fostului selecționer Cosmin Contra. După ce a ajuns, cu sprijinul conducerii AJF și a fostului selecționer, în lotul de delegați de joc de la Liga 2 și Liga 3, a decis, la rându-i, că n-ar strica să intre în ”echipa cât o țară“! Omul și-a depus dosarul, care deasemenea a fost validat! 

Și el a “omis” intenționat declarația notarială privind îndeplinirea condițiilor de candidatură. A prezentat în schimb două adeverințe privind activitatea sa anterioară depunerii dosarului, pe care vi le prezentăm în facsimil.

Prima se referă la perioada în care, spune el sub propria semnătură, că a fost director – președinte la Fotbal Club UTA între 25 octombrie 2013 și 1 noiembrie 2014.

Iar cea de-a doua se referea la intervalul aprilie 2015 – mai 2016, cât ar fi fost președinte la FC Caransebeș. Trecem peste absența unei date clare de începere a activității, respectiv de încheiere a activității…

Dacă în cazul celei de-a doua adeverințe ar putea exista o funcție și perioadă reală, în ceea ce privește adeverința, pe care singur și-a eliberat-o, de la Fotbal Club UTA, plutesc multe semne de întrebare, iar veridicitatea actului ar trebui verificată mai atent, coroborat cu alte acte ale respectivului club. Că și aici ar putea apărea unele surprize!

Și ajungem la, poate, cel mai pitoresc candidat, domnul Pavel Velcotă, care a umplut dosarul cu o serie de documente și explicații, unele mai caraghioase decât celelalte. Dar vă vom lăsa să judecați singuri, prezentându-vi-le în facsimil. Ca să nu ne auzim vorbe! Că aici e vorba de hârtii!

Domnia sa vine cu propriile definiții cu privire la funcțiile de conducere și ce înseamnă ele, precizând că o face în calitate de absolvent al cursului post-universitar de ”Dreptul sportului“… Atenție, nu stângul sportului!

E însă în mare confuzie privind condițiile de îndeplinit pentru candidatura la funcția de vicepreședinte, menționând o literă care, după cum precizam la început, figurează în Statut doar pentru funcția de președinte (Art. 36, pct. 3, lit. d). Apoi critică criteriile, când el trebuia doar să verifice dacă le poate îndeplini, căderea de a le modifica într-o direcție sau alta revenind exclusiv Adunării Generale a AJF Timiș.

Și finalizează ”sfaturile și obiecțiile“ cu trimiterea la o lege (nr. 153/28 iunie 2017) care n-are nici în clin, nici în mânecă cu subiectul, și care se referă la salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Citiți art. 33!  Aici, ”ghiveciul“ e și mai ”gustos“! Iată despre ce lege e vorba:

Ne spune dl. Velcotă cum e cu funcțiile de demnitate publică alese și funcțiile publice de conducere, omițând însă faptul că AJF nu este deloc o instituție publică și, ca atare, nu este deloc atinsă de ceea ce încearcă el să ne explice. Chiar dacă se finanțează indirect și din bani publici.

Spre informarea dumnealui îi recomandăm să lectureze cu atenție Art. 1, pct. 1, din Statutul AJF în vigoare, ca să afle ce este entitatea la care dorea să-i fie vicepreședinte.

A atașat declarația notarială privind cunoașterea și respectarea condițiilor de candidatură.

Și, pentru a justifica punctul privind activitatea în conducerea unui club / asociație, ne prezintă o listă cu funcțiile lui, precum și două contracte, unul cu FRF, și altul cu ACS Galaxy Timișoara.

Ambele contracte prezentate susțin că dl. Pavel Velcotă a fost angajat ca… Șef birou! Adică, așa cum explicam cu o altă ocazie, nici vorbă de funcție de conducere! Dânsul a “omis” însă să precizeze și motivul pentru care a trebuit să părăsească FRF în 2016. “Prietenul goagăle” vă poate ajuta să aflați.

Ceea ce trebuia demonstrat, am demonstrat! E limpede ca lumina zilei că, la o analiză cu adevărat serioasă,  niciunul  dintre cei trei candidați analizați astăzi, care n-au întrunit numărul suficient de voturi, nu ar fi trebuit să fie validat!!!!

Și aici judecați dvs. profesionalismul / interesele Comisiei de validare a dosarelor formată din avocați!

Nouă ne-a fost clară încă dinaintea alegerilor intenția de alcătuire a ”găștii“ agreate!

Pentru toate aceste fapte dovedite, membrii afiliați ar trebui să le fredoneze ”cămeșilor albe“ de prin birourile de pe str. Pop de Băsești nr. 43, celebrul “șlagăr”:

Lasă-ne, lasă-ne!!!!

Reamintim ce anume prevede Codul penal:

Articolul 326 – Falsul în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

”Articolul 323 – Uzul de fals: Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.“

Ședem și ne întrebăm: Se pregătește cumva ”lacătul“ la AJF… din cauză de la așa-zisa PAndemie, care epidemie n-a fost declarată oficial nici până astăzi de Ministerul Sănătății, sau din cauză de la PAranoia? Cert e un singur lucru: că e… PA băieți!

Rămâne dilema: Chiar toți ”șefii ajefiști“ să fie oare penali???… După cum o tot demonstrează ”Lupa lui Observel“ se vede “de la o poștă” treaba că… DA!!

Așteptăm în continuare cu interes evoluția în justiție a ”fenomenului“. În principiu, simplu, dar… atât de complicat în realitate!

P.S. Sper că ați remarcat faptul că pe toate documentele prezentate figurează mențiunea Conform cu originalul“ și apare semnătura secretarului general Florian Mierea!! Ceea ce înseamnă că i-au trecut sigur prin mână toate actele. Și nu credem că a avut… “orbul găinilor”!

Nene Iancule, ce mai tura-vuranu se mai poate, bre! Murdar, murdar și iar murdar!!!!

Concluzia finală: respectarea statutului și regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: